smoki3 napisał(a): jeszcze dodatkowe dwa wiosła ( w razie awarii silnika co sześć rąk, to nie dwie
Jak policzyłeś te ręce, myślęęęęęę ? Dwie ręce (jeden człowiek siedząc na ławeczce) wiosłują tymi z kompletu (dwoma), a -... chyba rozumiem
.png)
smoki3 napisał(a): jeszcze dodatkowe dwa wiosła ( w razie awarii silnika co sześć rąk, to nie dwie
mottom napisał(a):smoki3 napisał(a): jeszcze dodatkowe dwa wiosła ( w razie awarii silnika co sześć rąk, to nie dwie
Jak policzyłeś te ręce, myślęęęęęę ? Dwie ręce (jeden człowiek siedząc na ławeczce) wiosłują tymi z kompletu (dwoma), a -... chyba rozumiemdodatkowe dwie osoby (po dwie ręce) tymi dodatkowymi pagajami (po jednym)
(razem trzy osoby czterema wiosłami) - trudne........
mottom napisał(a):A jak PAN KAPITAN chce popływać na nartach wodnych to może nawet dać galernikom do picia to co Nasz Adam ma na czapce
.png)
.png)
.png)
MorskiPas napisał(a):Kiedyś miałem ponton podobnej wielkości tylko z pompowanym dnem i do tego silnik 4KM. W dwie osoby płynął maksymalnie 5-6km/h. W pojedynkę, bez bagażu i z przedłużaczem rumpla udawało mi się wchodzić w ślizg.
.png)
tomkap1 napisał(a):Witam. Chciałbym prosić o poradę na kilka pytań. Czy zestaw: http://www.pridemarine.com/index.cfm?ca ... 0SS-81250A
do tego stary silnik 4KM Tomos jest odpowiedni dla początkującej osoby.
Czy ponton Seabo to dobry ponton bo marka u nas zupełnie nie znana, a sądząc po cenach za granicą dość drogi. Druga sprawa dotyczy silnika. Jest stary nie wiadomo ile koni mu zostało. Jaką cenę za taki zestaw można zaoferować zaoferować? Mam też na oku 25KM ale tu trzeba patent i większy ponton. Czy bez patentu da się bezproblemowo pływać w Polsce. Może nakleić naklejkę z mniejszą mocą? Czy też straż wodna nie da się nabrać i ukarze za brak patentu.
.png)
tomkap1 napisał(a):Witam. Chciałbym prosić o poradę na kilka pytań.Czy zestaw: http://www.pridemarine.com/index.cfm?ca ... 0SS-81250A
do tego stary silnik 4KM Tomos jest odpowiedni dla początkującej osoby.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...