Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przelot przez Warszawę A2-S8

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yooshky
Cromaniak
Przelot przez Warszawę A2-S8

Nieprzeczytany postnapisał(a) yooshky » 06.03.2015 10:25

Dostałem dziś smutną wiadomość. Muszę dziś jechać do Łomży. W związku z tym, mam pytanie o przelot trasą jak w temacie. Będę jechał od Katowic. W Mszczonowie odbiję na Żyrardów i dolecę do A2, następnie kierunek - Warszawa i przelot S8 na Białystok.
:arrow: https://www.google.pl/maps/dir/51.90437 ... ,11z?hl=pl
Czy przelot się korkuje? Wiem, że na S8 są prowadzone obecnie roboty drogowe. Zwykle omijałem Warszawę w ten sposób:
:arrow: https://www.google.pl/maps/dir/51.90437 ... !3e0?hl=pl
Już kilka lat nie ruszałem się w tym kierunku, może teraz nie warto tylko lepiej przez A2-S8?
Planowany przejazd, dziś ok 17:00-18:00
Dziękuję za pomoc.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 06.03.2015 10:55

W tych godzinach na S8 korek jest gwarantowany; tym bardziej, że dzisiaj piątek - "warszawiacy" wyjeżdżają po prowiant.
yooshky
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yooshky » 06.03.2015 10:59

Czyli lepiej przez Grójec?
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 06.03.2015 11:06

Musisz sam zdecydować, ja osobiście nie ładowałbym się w korek, pojechałbym objazdem.
yooshky
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yooshky » 06.03.2015 11:16

Arek napisał(a):Musisz sam zdecydować, ja osobiście nie ładowałbym się w korek, pojechałbym objazdem.

Sam zdecydować... :)
Tylko jak skoro przez Warszawę nie jechałem ładnych parę lat? Stąd prośba o Waszą pomoc.
Zawsze stolicę mijam bokiem. Jak udaję się w kierunku Olsztyna to omijam przez Grodzisk - Błonie - Nowy Dwór M.; ostatnie 3-4 razy Żyrardów - Sochaczew - Wyszków - Płońsk, jak na Białystok to Grójec - Góra Kalwaria - Mińsk M. - Ostrów M.

Czyli jednak zostanę przy starej trasie (objeździe przez Grójec).

EDIT:
GM pokazuje przez W-wę 1h 55m a przez Grójec 2h 56m; wiem, że te czasy nie raz odbiegają od rzeczywistości ale to jednak 1h różnicy.

EDIT2:
Prognozy Targeo
Obrazek

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone