Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

prośba o odpowiedzi na kilka szczegółowych pytań

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 23.08.2006 21:43

marandi napisał(a):Dziękuję wszystkim za cenne informacje. Wydrukuję sobie Wasze posty, bo na pewno mi się przydadzą.

Widzę, że odradzacie mi wycieczkę do Dubrownika z Orebica... Czy to rzeczywiscie tak daleko? Ile godzin zajmie podróż?
Podobno z Tucepi (gdzie mam zamiar spędzić ostatnie dni wakacji to około 2,5 godziny). A z Orebica dłużej się jedzie?

Dzięki , Krystof :oops: . Pierwszy raz zdarzyło mi się otrzymać taki komplement. :)

128 km.z Orebica: po drodze zwiedza sie Mały Ston,Doli ,Trsteno,wyspy:Lopud,Lokrum,wzgórze 412m Sad no i Dubrownik.Wspaniała wycieczka. :D :D
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 24.08.2006 06:54

:wink:
potwierdzam wypowiedź maba - do Dubrownika jechałem z Trpanj (to obok Orebica); po zwiedzeniu miasta zdążyliśmy dojechać do Baskiej Vody - dasz radę, pozdrov, k.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 24.08.2006 09:00

[quote="petris
128 km.z Orebica: po drodze zwiedza sie Mały Ston,Doli ,Trsteno,wyspy:Lopud,Lokrum,wzgórze 412m Sad no i Dubrownik.Wspaniała wycieczka. :D :D[/quote]

Z Orebicza do Dubrownika jedzie się 2h

Zwiedzić to raczej jest cos w Ston, bo w Mali Ston mozna wejść na ruiny twierdzy i zjeść ostryge i to by było na tyle
Z braku czasu to Trsteno bym raczej odpuścił na choćby kwadrans w Ston
marandi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marandi » 24.08.2006 09:58

Kir napisał(a):
Zwiedzić to raczej jest cos w Ston, bo w Mali Ston mozna wejść na ruiny twierdzy i zjeść ostryge i to by było na tyle
Z braku czasu to Trsteno bym raczej odpuścił na choćby kwadrans w Ston

Tak , tak.. Już wiem. Czytałam wczoraj "bałkańską pętlę" :) (choć trochę pobieżnie, bo duzo tego), więc napewno odwiedzimy Ston.

Jeszcze mam jedną wątpliwość, trochę z innej beczki, ale mąż prosił mnie, żebym się Was zapytała.. :)
Chodzi o to, w którym rejonie Cro (spośród tych, ktore zwiedzimy) jest najciekawiej pod wodą? Mąż chciałby wykupić sobie nurkowanie z instruktorem, tylko nie wiemy z usług którego klubu nurkowego skorzystać...
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 24.08.2006 12:06

Biur nurkowych jest cała masa. Przy takim nurkowaniu z instruktorem to moim zdaniem ważne jest czy nurkowanie odbywa się na plazy czy wywożą gdzieś dalej od odwiedzanych miejsc. Na jakieś super niewiadomo jakie widoki bym nie liczył bo o te przy nurkowaniu do 6 metrów trudno, a slimaka nagoskrzelnego czy rozgwiazdę lub ośmiornicę to można i z ABC zobaczyć.

Z tego co mi się udało zobaczyć to najciekawiej jest na obszarze od ston na południe, w sumie tam gdzie jest mniej ludzi. Choć muszle to największe są chyba w kanale Kvarnenskim
marandi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marandi » 10.10.2006 21:10

Z przykrością zawiadam, ze autorka tego wątku do Chorwacji jednak nie wyjechała :cry:

Wydawało jej się, że o Cro wie prawie wszystko -teorytycznie (po lekturze tego forum), bardzo więc chciała zobaczyć ten kraj. Wspomnę jeszcze o tym, że była juz w połowie spakowana :oczko_usmiech:

Niestety , wybrała się do lekarza , który oznajmił, że jest w ciąży i z powodu małych niepodziewanych kłopotów spędziła pierwszy tydzień urlopu w szpitalu, a nie w Cro :(
Lekarz odradził tak daleki wyjazd, więc nastepny tydzień wypoczywała w Pieninach . Nawet zaliczyła namiastkę spływu Cetynią - czyli spływ Dunajcem :wink:

I tak wymarzony wyjazd przeszedł koło nosa :cry:

Ale nie ma tego złego ,co na dobre nie wyjdzie, więc aby do kwietnia, czyli do narodzin Dzidziusia (mam nadzieję, że córeczki)!
Na razie jest okay i tak trzymać !

Pozdrawiam gorąco wszystkich Cromaniaków
:) :papa:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 10.10.2006 21:22

A to peszek :cry: :cry: (jeżeli chodzi o CRO). Ale tak poza tym to myślę, jak to mówi mój młodszy syn, :D :D sama radość :papa:
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 10.10.2006 21:24

W obliczu tak radosnych zdarzeń ... HR poczeka.
Potem ... będzie jeszcze lepiej smakować :D

Gratuluję 8)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 10.10.2006 22:06

Też się przyłączam do gratulacji-będzie kolejny cro-dzidziuś :lol:
Pozdrav.
kasjan86

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasjan86 » 12.10.2006 21:23

Chorwacja_dzisiaj - sporo fajnych zdjęć :)
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

prośba o odpowiedzi na kilka szczegółowych pytań - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone