Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomózcie mi wybrac podróż poślubną!!!!!!!!!!

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 22.03.2007 14:54

My w zeszłym roku mieliśmy podobny dylemat, jednak nieco innego rodzaju, mianowicie które miejsce w Chorwacji wybrać, bo wycieczka objazdowa nie wchodziła w grę z uwagi na to, że nie chceiliśmy przede wszystkim żeby ktoś organizował nam czas pobytu. W końcu była to nasza podróż poślubna. Mieliśmy co prawda wczasy wykupione w biurze, z możliwością korzystania z wycieczek fakultatywnych, ale bez konieczności. Wybraliśmy wyspę Hvar, było cudownie, ale to pewnie przez to że w cudnym miejscu i ze wspaniałą osobą. Nie mówiąc o tym że Chorwacja jest przepięknym krajem i jak najbardziej pasującym na podróż poślubną-dobry wybór z Waszej strony.
Pozdrawiamy przyszłych nowożeńców. :papa:
Torinka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torinka » 22.03.2007 15:06

Asiu napisz mi proszę czy ta wycieczka była z dojazdem własnym, czy Was dowieziono.Szukam i znajduję dojazd własny, najlepiej jak miałabys jakis namair na hotel, czy cuś tam gdzie byliście.Dzięki, to czyli u Was rocznica będzie lub była, gratulacje!!!! :D
Spakojny
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Spakojny » 22.03.2007 15:19

[quote="Torinka"]Witam!!!

Wybieramy się z moim przyszłym mężem w podróż poślubną do Chorwacji, w wyborem państwa nie było problerm, gorzej z celem wycieczek.
A moze podroz poslubna na jachcie?Bardzo romantycznie... codziennie w innym miejscu wspaniale ciche zatoczki iwino i rakija...Jezeli jestescie zainteresowania podajcie termin a ja przygotuje jakas propozycje
Torinka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torinka » 22.03.2007 15:23

Jeżeli chodzi o termin to od 3 lipca najwcześniej, czas to około 2 tygodni z powrotem do domu. Czekam i pozdrawiam.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 22.03.2007 15:37

To ja jednak stawiam na Pamiętnik podróżnika, ze względu na Bośnię...
Ale jeszcze wracając do ewentualnej pobytówki. Jeśli decydujecie się na tzw imprezę pobytową to nie koniecznie musicie leniuchować. Nie musicie także korzystać z oferowanych przez biuro wycieczek fakultatywnych; mozecie sami takie wycieczki sobie zroganizować. Pracowałam trochę jako rezydent i wiem, że turysci sami potrafią świetnie dawać sobie radę. Sami robią sobie wycieczki, zjeżdzają okolicę wzdłuż i wszerz i czasami bywają bardziej zadowoleni niż ci turyści, którzy wykupują drogie a nie zawsze warte tych pieniędzy wycieczki fakultatywne.

Macie jeszcze chwilkę czasu, przemyślcie na spokojnie :D
Niech będzie podróż jak marzenie! :D
Powodzenia
Torinka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torinka » 22.03.2007 15:53

Dzieki Kasiu, jeden głos na Pamietnik :D , wiem, że możemy sami sobie coś zorganizować, zazwyczaj tak robimy, dlatego ten jeden raz chciałabym mieć wszystko zorganizowane, i nie myśleć o tym czy się nie spóźnimy na prom, czy gdzieś tam dojedziemy, itd. :) .Mam tylko nadzieje, że taka objazdówka nie zmęczy nas na tyle, że będziemy w hotelu zasypiać jak dzieci :lol: . Napisz mi czy Pmiętnik tylko ze względu na Bośnię, czy jest jeszcze w nim inne miejsce którego nie ma w Śliwowicy a trzeba je koniecznie zobaczyć. mam nadzieję, że moja pierwsza chorwacka wyprawa będzie miała swój dalszy ciąg w przyszłości :D
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 22.03.2007 16:00

Ważne żeby być poza zasięgiem telefonów teściowych :)
Torinka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torinka » 22.03.2007 16:02

DOBRE :lol:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 22.03.2007 20:16

Dlaczego Pamiętnik podróżnika....
Po pierwsze (powtórzę się) Bośnia - wyjątkowe w Europie miejsce. Kraj, gdzie można przyjrzeć się Islamowi w europejskim wydaniu. A to dla nas ciągle jeszcze prawdziwa "egzotyka".
Sarajevo i Mostar mają szczególny klimat. Można zakochać się od pierwszego wejrzenia.
W całej Bośni jest coś, co "wisi w powietrzu", co trudno opisać, wyrazić słowami, ale nie sposób nie odczuć. I poczuć warto.
Po drugie Boka Kotorska - wystarczy przejrzeć zdjęcia naszych forumowiczów i nie tylko, żeby chcieć tam być.
Po trzecie półwysep Pelješac oraz wyspy Korčula i Hvar.
Chorwackie wyspy mają swój niepowtarzalny urok. Korčulanska katedrala sv.Marka to moim zdaniem najpiękniejsze kościelne wnętrze w całej Chorwacji. A Hvar to dla mnie temat na niekończącą się rozprawę (lokalny pariotyzm tu przeze mnie przemawia), więc nie zaczynam, bo trudno mnie będzie zatrzymać... :D
Dubrovnika i Splitu reklamować nie trzeba...
Przechodzimy więc do Słowenii: Koper i Piran - czarujące miasteczka słoweńskiej dwukulturowej (słoweńsko - włoskiej) Istrii. Prawdziwą jednak atrakcją dla "łazików" są Škocjanske Jame; może nie tak wielkie i znane jak Postojna, ale moim zdaniem bardziej nauralne, "mniej komercyjne" i przez to ciekawsze. Dalej Triglavski Narodni Park z jeziorami Bled (na jeziorku wysepka i klasztor) i Bohinj (własciwie nietknięte ludzką ręką), ponad którymi rozciągają się malownicze Karavanke (najwyższe pasmo Julijskich Alp). Prawdziwa oaza spokoju i nieskazitelnego dziewiczego piękna w czystej postaci. Rozmarzyłam się i zatęskniłam...
Oto moje w wielkim skrócie argumenty "za" na rzecz Pamiętnika podróżnika.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 22.03.2007 20:53

Obudziłaś we mnie piękne wspomnienia , dodałbym jeszcze do tego kanjon rijeke Moraca w Montenegro. :D
Spakojny
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Spakojny » 23.03.2007 01:11

Torinka napisał(a):Jeżeli chodzi o termin to od 3 lipca najwcześniej, czas to około 2 tygodni z powrotem do domu. Czekam i pozdrawiam.

Jezeli 7 dni mam jeszcze wolny termin od 7 lipca do14 lipca 7 dni a gdyby moglby byc termin od 11 sierpnia do 25 sierpnia to w tym terminie planuje rejs 2 tygodniowy i na ten rejs mam juz chetnych 3 osoby czyli z wami byloby 5.Ludzie ktorzy juz ze mna pywali po Chorwacji BARDZO FAJNI!!!Trasa oczywiscie uzalezniona od miejsca rozpoczecia rejsu ale przez 2 tygodnie mozna zobaczyc baaardzo duzo.Moje propozycje w rejsie 2 tygodniowym startujacym np z Kaszteli obok Splitu to:wyspa Brac i miejscowosc Bobovisce malutka wioska z kultowa knajpka lub Milna Wyspa Hvar Stari Grad(tu odwiedzamy Kasie Bojic :) i mozna zanurkowac w bazie Nautiki ) Miasto Hvar i wyspa Sv Klement nastepnie wyspa Vis i Bisevo z przepiekna blekitna grota Wyspa Scedro przepiekna zatoka z fajna knajpka wyspa Korcula i miasto Korcula(nie musze zachwalac) Wyspa Pljesac i miejscowocs Ston z swietnymi murami obronnymi nastepnie zatoka Kobas ze znakomita knajpka specjalizujaca sie w mulach wyspa Miljet i tu do wyboru Polace w parku narodowym przepiekna zatoka z wspanialymi knajpkami izwiedzaniem parku( www.np-miljet.hr) lub Okulije lub Suplonara niezapomniane miejsca po drodze do Dubrownika wyspa Sipan i Sipanska Luka Dubrownik Wyspa Lastowvo ze starymi bunkrami Przepiekna wyspa Solta i fajniutki maly porcik z "klimatem" Maslinica na ladzie miejscowosc Primosten malutkie przepiekne miasteczko Sibenik ze swoim starym miastem, przeplyniecie przez jedno z najpiekniejszych miejsc w Chorwacji ujscie zeki Krka nocleg przy knajpce moich przyjacol na zece pod przepieknie oswietlonym mostem(magiczne) Skradin zwiedzanie wodospadow Krka i knajpki "u czarnej wdowy" wyspa Zirje i miejscowosc Muna przepiekna mala wioska archipelag Narodowego parku Kornati wyspa Piratow czyli wyspa Mana najpiekniejsze miejsca takie jak Vrulje czy Vela Proversa Dlugi Otok klify i jezioro slone zatoka soline na Pasmanie najlepsze rybki w Chorwacji!!! Oczywiscie nie jestem w stanie napisac tutaj wyczerpujaco na temat kazdego miejsca ale jezeli wezmiecie ta propozycje pod uwage to zapraszam na priv.Notabene zeczywiscie coraz czesciej sa rejsy po chorwacji z nowozencami :)
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 23.03.2007 08:08

Torinka napisał(a):Asiu napisz mi proszę czy ta wycieczka była z dojazdem własnym, czy Was dowieziono.Szukam i znajduję dojazd własny, najlepiej jak miałabys jakis namair na hotel, czy cuś tam gdzie byliście.Dzięki, to czyli u Was rocznica będzie lub była, gratulacje!!!! :D

Witam Was.
Byliśmy na wyspe Hvar w niewielkim miasteczku Stari Grad. Wycieczka była zorganizowana z dojazdem autokarem, zakwaterowanie w hotelu "Arkada" *** z wyżywieniem + ubezpieczenie i rezydent, oczywiście na wyspę równiez byliśmy przetransportowani. Ale żeby nie robić reklamy przede wszystkim biura to proponuję podać e-maila. Prześlę namiary biura i zdjęcia z naszego pobytu a wtedy bedziecie wszytko wiedzieć. A jak nie to postaram się wszytko tu opisać.

Ps. Rocznica przpada na 5 sierpnia, a my byliśmy we wrześniu :)
Pozdrawiam Was serdecznie :papa:
Torinka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torinka » 23.03.2007 08:27

Witam !!!!
Asiu mój mejl to adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl, czekam z niecierpliwością i pozdrawiam. Napisz jeszcze czy robiliście jakieś wycieczki, czy tylko leżakowaliście,poazdrawiam.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 23.03.2007 08:47

A ja na podróży poślubnej (co prawda 10 lat po ślubie), byłem w Bolu na Bracu i głównie zwiedzałem (bo też jestem taki typ), a nie plażowałem i fajnie było (tu reklama :wink: ): forum/viewtopic.php?t=13813&highlight=brac. Warunek do zwiedzania, niestety: AUTO (można pożyczyć).
Jeżeli byłoby auto, przy wyjeździe na 2 tygodnie - najlepiej zrobić bazę - tydzień na lądzie, a potem tydzień na wyspie. Wycieczki objazdowe (nie wiem czy te) maja to do siebie, że czasem niewiele się zobaczy, tylko poprawia się kondycję goniąc z wywieszonym jęzorem po osobliwościach różnych.
Pozdraviam.
Tak czy siak mam nadzieję że pobyt będziecie mieli udany.
W razie jakiś pytań mój mail jest w profilu.
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 23.03.2007 09:07

Torinka napisał(a):Witam !!!!
Asiu mój mejl to adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl, czekam z niecierpliwością i pozdrawiam. Napisz jeszcze czy robiliście jakieś wycieczki, czy tylko leżakowaliście,poazdrawiam.

A witam :)
Prześlę wszytko popołudniu około 16 jak wrócę z pracy.
Jeżeli chodzi o wycieczki to chętnie z nich korzystaliśmy,podobnie jak Wy nie jesteśmy ludźmi którzy są w stanie leniuchować całymi dniami. Byliśmy na wyspie Brać, w mieście Hvar na wyspie Hvar itd.
Opisze wszytko w e-mailu wraz ze zdjeciami.
Pozdrawiam asia :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Pomózcie mi wybrac podróż poślubną!!!!!!!!!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone