Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po raz pierwszy na wczasy pojadę we dwa auta ze znajomymi :)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 18.02.2008 20:29

Również serdecznie polecam CB :) .
Pozdrawiam
Łukasz
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 19.02.2008 11:41

miałem właśnie proponować znajomymy że skoczymy do chorwacji na 3 samochody i tak sobie czytam ten temat po czym dochodze do wniosku że chyba sie spotkamy na miejscu ;)
Rolek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rolek » 19.02.2008 12:06

Wszystko zalezy od tego czy osoba jadąca drugim pojazdem jest "ogarnięta" i czy jej ufasz w pewnych kwestiach oraz czy ma ona o Tobie to samo zdanie. Cięzko jest liczyć na osobę kierującą po raz pierwszy pojazdem na dystans przekraczający standardowo najdalszy swój wypad jako 30km "do babci na wieś" i wymagac od niej obycia na trasie.

Ze znajomymi w zeszłym roku jechaliśmy: ja autkiem, a znajomi we 3 kazdy na swoim motocyklu. Wiedziałem że sa to osoby obyte w trasie i nie mielismy najmniejszych problemów. Jak się oddalilismy od siebie to nie dłużej niz na 5-10min potem zawsze w zwartym szyku. Kontakt był z jednym motocyklista poprzez Krótkofalówkę no i oczywiscie porozumiewanie się za pomocą sygnalizacji świetlnych. Wiedzielismy że koleżanka na moto musiała robić przerwy na tankowanie co 250km i jak tylko zblizała się ta granica robilismy przerwę.
Dążę do tego że grupa może być i na 20 pojazdów ale wymagane jest zaufanie, dyscyplina i obycie!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.02.2008 12:11

I mądrze i politycznie... :)
amrys
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) amrys » 24.02.2008 09:31

Kilka razy wspólny wyjazd.. nawet na 5 samochodów , dobrzy znajomi, zadnych problemów i CB - poooodstawa! nikt nikomu na ogonie nie siedzi, ale sie słyszymy no i te nocne rozmówki, żarciki przez CB to dla mnie jest lepsze jak litra red bula. oczywiscie tempo nadaje najwolniejszy. Dla mnie tylko dobre towarzystwo!!!!
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 24.02.2008 11:00

Niezawodny chyba najlepiej podsumował temat. Najważniejsza na wspólnych wyjazdach jest skłonność do kompromisu. Druga sprawa to rozmowa i ustalenie pewnych zasad. Oczywiście nie wszystko mozna przewidzieć/wypadki, choroba/. Inną sprawą jest sposób komunikacji w czasie jazdy: CB, krótkofalówki i telefony. Wszystkie te urządzenia warto stosować bo one nam pomogą. Jeśli ktoś bardzo narzeka na wspólne wyjazdy czy drogę to warto się zastanowić jak było z chęcią do kompromisu? Ja jeżdżę bardzo dużo - sam i wgrupie, po kraju i za granicą.
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 24.02.2008 16:11

Witam.;-) My jeździmy co roku ze znajomymi i jest ok;-)) Dwa lata temu do cro jechaliśmy w cztery samochody i wszystko było super. W tym roku powtórka z rozrywki..wydaje mi się że najważniejsze jest z kim się jedzie.......Zyczę udanych wakacji
soul17
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) soul17 » 27.02.2008 10:44

Wszystko zależy od tego co kto lubi. Ja lubię towarzystwo, a na wakacjach lubię leniuchować, jak ktoś ma ochotę zwiedzać to mu nie zabraniam :)
W 2006 byliśmy w Cro ze znajomym z dzieckiem i nawet wzięliśmy jeden apartament, i naprawdę miło wspominam wspólne wieczory przy piwku czy rakiji oraz wspólne plażowanie, zwłaszcza, że gdyby nie kompan do zabaw dla dziecko, tata by nie mógł się tak powylegiwać.
Jechaliśmy też razem i było całkiem nieźle, zwyczajne zwalnianie jak ktoś uciekł, no, ale temperamenty w jeździe mieliśmy zbliżone, to chyba ważne.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.02.2008 10:48

soul17 napisał(a):Wszystko zależy od tego co kto lubi. Ja lubię towarzystwo, a na wakacjach lubię leniuchować, jak ktoś ma ochotę zwiedzać to mu nie zabraniam :)
W 2006 byliśmy w Cro ze znajomym z dzieckiem i nawet wzięliśmy jeden apartament, i naprawdę miło wspominam wspólne wieczory przy piwku czy rakiji oraz wspólne plażowanie, zwłaszcza, że gdyby nie kompan do zabaw dla dziecko, tata by nie mógł się tak powylegiwać.
Jechaliśmy też razem i było całkiem nieźle, zwyczajne zwalnianie jak ktoś uciekł, no, ale temperamenty w jeździe mieliśmy zbliżone, to chyba ważne.

Powtórzę za Sławkiem :wink: - i mądrze i politycznie ... :lol:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Po raz pierwszy na wczasy pojadę we dwa auta ze znajomymi :) - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone