Własnie jestem w okolicach Szibenika.
Potwierdzam cenę winiety - 330 kuna (210 + "DODATKI"
Ponton sprawuje się wyśmienicie (chociaż żona boi się fali
Relację napiszę pewno po powrocie.
Pozdrav
.png)
.png)
mottom napisał(a):Hej.
Własnie jestem w okolicach Szibenika.
Potwierdzam cenę winiety - 330 kuna (210 + "DODATKI")
Ponton sprawuje się wyśmienicie (chociaż żona boi się faliwięc muszę pływać sam albo ze szkabem, który tylko czeka na "skoki" )
Relację napiszę pewno po powrocie.
Pozdrav
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
waszka napisał(a):Proszę daj mi informacje jakie dokumenty wymagali przy zakupie winiety.
Czy konieczny był patent motorowodny czy wystarczy tylko rejestracja .
Mam ponton Honda 3,2 m długi i silnik 6 kM.
Dzięki za szybka informację
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
mottom napisał(a):waszka napisał(a):Proszę daj mi informacje jakie dokumenty wymagali przy zakupie winiety.
Czy konieczny był patent motorowodny czy wystarczy tylko rejestracja .
Mam ponton Honda 3,2 m długi i silnik 6 kM.
Dzięki za szybka informację
Na początku "Kapitanja" poprosił o dowód rejestracyjny. Wyczytał w nim, że jest to ponton 3,2m z silnikiem "DO" 20kW (tak mam wpisane). Jak to zobaczył to poprosił o patent i OC. Do patentu się nie przyczepił, a OC nie miałem więc mu wytłumaczyłem, że tam jest napisane UpTo/limit, a silnik mam przyczepiony 9,9 HP - zrozumiał i dokończył proces (trwało to razem jakieś 20 minut). W sumie nie wiem jak by wyglądała rozmowa gdybym nie miał patentu, gdyż chyba trafiłem na nie najlepszy humor "Kapitanja" (może zawsze tak ma - nie wiem).
.png)
D1ALVARO napisał(a):pytanie w sprawie ubezpieczenia Pontonu tak jak podał MorskiPas w wątku o ubezpieczeniach podstawowe OC wyniesie 180 kun w Allianz i to wystarczy( silnik ma 40km więc łapie się do 30kw )
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...