.png)
zbys2006 napisał(a):... czy np wjeżdżając na autostrade w miejscowosci Sestanovac (dotąd podobno już sięga autostrada A1) mogę zapłacić dopiero w miejscowości Gorican (przy wyjezdzie z Chorwacji)?
zbys2006 napisał(a):.... nie widzialem za bardzo jak regulowanie płatności jest tam zorganizowane - i teraz wiem.....

.png)
.png)
zbys2006 napisał(a):No wlasnie kolego Piotrek_B jak to wyglada platnosc kartą (dużo takich informacji widziałem na forum-ale nie bardzo się orientuję) - czy to chodzi o kartę np Visa Electron -karta bankomatowa(którą np płacę w Polsce w supermarketach,za paliwo itp) czy o kartę kredytową? Jak to poźniej jest rozliczane na koncie? Prosiłbym o jakieś informacje.Dzięki bardzo.
zbys2006 napisał(a):.....jak to wyglada platnosc kartą (dużo takich informacji widziałem na forum-ale nie bardzo się orientuję) - czy to chodzi o kartę np Visa Electron -karta bankomatowa(którą np płacę w Polsce w supermarketach,za paliwo itp) czy o kartę kredytową? ....
zbys2006 napisał(a):...Jak to poźniej jest rozliczane na koncie? Prosiłbym o jakieś informacje.Dzięki bardzo.

.png)
.png)
Korneliusz napisał(a):.Mimo braku autostrad jedzie się OK!!
Pozdrawiam Wszystkich z pięknego Śląska Cieszyńskiego!!
Korneliusz napisał(a):...Poza tym polecam przejazd przez Węgry ale tylko w sobotę lub niedziele.Mimo braku autostrad jedzie się OK!!.....
.png)
Piotrek_B napisał(a):Korneliusz napisał(a):...Poza tym polecam przejazd przez Węgry ale tylko w sobotę lub niedziele.Mimo braku autostrad jedzie się OK!!.....
to na których Węgrzech byłeś, że nie zobaczyłeś tam autostrad
![]()
![]()
![]()
.png)
.png)
zielas napisał(a):A ja jadąc przez całą Chorwację autostradą płaciłem wyłącznie kartą płatniczą - zero prowizji w BZ WBK.
Maksymalna wygoda, bo płacenie zajmowało mi maksymalnie 30 sekund i nie martwiłem się, że przewiozą mnie na kursie EURO albo zabraknie mi KUN.
Polecam wszystkim!
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi