napisał(a) Kir » 17.12.2007 13:32
lukskajłoker napisał(a):Raczej interesują mnie mało uczęszczane miejsca turystycznie. Mozna by to nazwać dziewicze tereny

Na wybrzeżu prawie nie ma takich terenów. Jeżeli znajdziesz to będą one małe i trudno dostępne i hen gdzies na samym południu.
Tam na wybrzezu jest jedna droga przy której prawie nie ma chodnika. Jest trochę miejscowych dróg które prowadzą głównie od jardanki do domostw. Ale nie ma dróg lokalnych tworzących sieć jak u nas.
Wygląda to lepiej dalej od wybrzeża.
Możesz spróbować wędrówki w górach ale ja bym wybrał się tam we wrześniu- jest już dość chłodno żeby chodzić po górach a i nad morze można wyskoczyć żeby się wykąpać.
Wiele razy widziałem w górach zabudowania - opuszczne całe wioseczki, i to jeszcze przed wojną bo ludzie się wynieśli na wybrzeże i do miast a
starzy umarli. Nie sądzę żeby tam ktoś cię pogonił ale zostaje problem min
lukskajłoker napisał(a):troszke mnie blokuje przepis o zameldowaniu, ale mozna to chyba obejsc dajać kilka pieniązków jakiemuś włascicielowi apartamentyu aby nas zarejesrował na jakiś czas ? da rade ?
Akurat tym przepisem martwił bym się na końcu. Rozwiązanie które proponujesz nie jest do końca proste bo jeżeli ktoś cię zgłosi do zameldowania to może mus ie nałożyć z innym meldunkiem a kwatery są przez władze fiskalne rejestrowane od ilości łóżek
lukskajłoker napisał(a):Faktycznie bardziej skłonny jestem "udeżyć" w kierunku górzystym bo chyba łatwiej będzie "rozbijać baze"

Na początek radził bym jednak lajcik czyli wycieczkę przez wyspy o czym już pisałem. Będzie gdzie pochodzić po bezdrozach, raczej mniejsze niebezpieczeństwo min. Góry w Hr to inna bajka niz nasze, w lecie będzie problem z wodą i temperaturami. Jeżeli jedziesz pierwszy raz to lepiej najpierw sie oswój z tym krajem potem próbuj góry.
Albo Sławonia - pięknie, góry na obrzeżach, jest gdzie popływać (rzeki i zbiorniki wodne). Nie ma turystow i tańsze owoce