napisał(a) MarcinRR » 23.02.2015 21:39
Robiłem mało zdjęć. Więcej kręciłem filmików. Co do jedzenie to owoce były pyszne. Nektarynki, brzoskwinie to co dzieci uwielbiały jeść. Zawsze jak szliśmy na plaże kupowało się drożdżówki - szczególnie były pyszne z makiem strucle w "Pekarni".
Połowa wakacji kupowaliśmy obiady, pare razy robiliśmy sobie w domu.
Podczas spaceru popołudniowego po miasteczku napotkaliśmy na piękne kwaiaty - to było coś !
Podczas plażowania przegoniła nas burza, ale po godzinie znowu wyszło śłońce.
Dobrym udogodnieniem były darmowe prysznice na plaży! Byliśmy w Promajna i tam były płatne 1kn.
Na plaży do ok. 15 czerwca było pusto - my i 3 - 4 pary. Dużo było osób z Rosji - te starsze panie po 40 opalały się toples - trochę nie fajnie bo wkoło było trochę dzieci.
Wracając do Splitu...

- Split
Miejsce to urzeka architekturą. a liczne wąskie uliczki są liczne - niektóre ślepe...Coś pięknego...I te knajpki w ciasnych uliczkach

- Split
Do Splitu warto wrócić.
Ogólnie to mało zwiedzaliśmy ze względu na krótki pobyt 10 noclegów...(3 dni pochmurne z deszczem ale było ciepło podczas deszczu

W tym roku przymierzamy się do wyprawy od 17.05 - 30-05 Baška Voda. Wybrałem to miejsce, ponieważ jest to większa miejscowość i będzie gdzie chodzić z dziećmi - place zabaw, knajpki. W końcu to maj - miesiąc nie wakacyjny więc mogą być puchy w małych miejscowościach. Makarska trochę duża - ceny wyższe. Mam nocleg za 35€ za apartament 2 pokojowy z balkonem. Blisko do morza.
Patrzyłem na pogodę ubiegłą i było ciepło w rejonie 22 - 28 stopni. Plan jest taki, że pierwszy tydzień zwiedzanie + ewentualne plażowanie, drugi tydzień pod koniec maja jak będzie ładna pogoda plażowanie, opalanie oraz pływanie.
Myśle o:1. Jeziora Plitwickie
2. Park Krka
3. Split
4. Trogir
5. Mostar
6. Rejs statkiem na jakąś wyspę np. Hvar, Korčula
6. Sibernik
Ogólne wrażenia po ubiegło rocznych wakacjach super super

i chcę więcej...
- Załączniki:
-

- Baška Voda - nocleg