Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz do Cro

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
freelancer1
Odkrywca
Pierwszy raz do Cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) freelancer1 » 19.07.2008 22:30

Na poczatku: witam serdecznie. Jestem nowy, zupelnie nowy. W tym roku planujemy, wraz z zona i 10 letnia corka, wyjazd do Chorwacji. Tak prawde mowiac to nie wiemy jeszcze gdzie a termin to 4.08-14.08. No i jedziemy "w ciemno". Czy szanowni forumowicze mogliby polecic jakis niezmiernie ciekawy zakatek tej krainy. Wcale nie musi byc w "centrum wydarzen". Chyba chcemy uciec od zgielku miasta i odpoczac. Zalezy mi takze na tym aby corka mogla troche posmakowac nurkowania lub chociaz snorkingu. Dziekuje za porady i zycze wszystkim slonecznych wakacji.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 20.07.2008 05:54

Polecam Premanture (rt Kamenjak) blisko Puli :roll:
http://www.tzom.hr/medulin/premantura/
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 20.07.2008 13:07

Riwiera Makarska lub płw.Peljesac :D
asik NS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) asik NS » 20.07.2008 13:23

My właśnie wróciliśmy i jestem urzeczona Cro ( byliśmy w Primostenie i na wyspie Hvar ), i polecam zwłaszcza Primosten ze względu na dostępność plaż i bardzo przyjemny klimat tego miasteczka i spokój w nim panujący co oczywiście nie oznacza że nic się tam nie dzieje są przyjemne knajpki i i różnego rodzaju występy w centrum miasteczka. Mimo że jest sezon w pełni widziałam mnóstwo ogłoszeń z wolnymi pokojami i apartamentami.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 20.07.2008 14:04

No to ja polecę Korculę, Krk, Żivogosce, Loviste, Crikvenicę, Hvar, Grebastice, Sumpetar, Primosten. Jak mi się coś przypomni to jeszcze dopiszę. Wszędzie było fajnie, wszędzie było wiele ciekawych i urokliwych zakątków, wszędzie można było snurkować. Mam nadzieję że pomogłem :lol:

Ps. Spróbuj poczytać, poprzeglądać zdjęcia (są tysiące na tym forum) i zadaj pytanie w taki sposób, by każda odpowiedź na nie nie była właściwą 8) Nie zamykam tylko dlatego, że jesteś tu zupełnie nowy :wink:
freelancer1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) freelancer1 » 20.07.2008 14:09

Dziekuje bardzo za rady :) Wlasnie Dalmacja wyglada, bynajmnij na stronach www, bardzo pociagajaco. Bedziemy tam w poniedzialek rano (wczesnie) wiec zgodnie z zaleceniami forumowiczow i mysle ze nie bedzie problemu z miejscowka. Wybredni nie jestesmy :) Bedzie dobrze. Jeszcze raz dziekuje. Te miejsca ktore polecacie wygladaja cudownie i nie wiem czy 10 dni mi wystarczy. Ale przedemna jeszcze wiele wyjazdow.
freelancer1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) freelancer1 » 20.07.2008 14:19

Rysio minelismy sie doslownie o 5 minut. Wiec napisze specjalnie dla ciebie. :) Forum przegladam od dokladnie 2 tygodni wczoraj dopiero sie zarejestrowalem. Ogrom informacji jest taki ze dla takiego zoltodzioba jak ja naprawde jest trudno cos wybrac. Zdjecia sa fantastyczne (ja tez swoje wrzuce zaraz po powrocie). Zdaje sobie sprawe ze prawie wszedzie dojade autem, sa tam parkingi i ze to fantastyczne miejsce do wypoczynku. Przepraszam jesli zadalem pytanie zbyt ogolnie ale ja nawet nie wiem o co dokladnie moglbym spytac. Jest tak ze jak tam bede to sie wszystkiego dowiem. Juz tak jest ze musze sprawdzic na wlasnej skorze. A od forumowiczow chcialem uzyskac odpowiedz na pytanie jakie miejsca im najbardziej sie podobaja i co polecaja. Zdaje sobie sprawe ze jak juz ktos powiedzial na forum, jeden lubi jajecznice a inny ziemniaki z kwasnym mlekiem.
Reasumujac, wybralismy Dalmacje, Peljesac lub Hvar. Bedzie dobrze. Po powrocie dokonam wpisu jak bylo i oczywiscie wepne zdjecia. Pozdrawiam.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 20.07.2008 15:07

Od Splitu w dół jest najpiękniej :D
Udanych wakacji!
Pozdrawiam :)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 20.07.2008 15:56

ines napisał(a):Od Splitu w dół jest najpiękniej :D
Udanych wakacji!

Ines ... zapomniałaś napisać - "moim zdaniem".
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 20.07.2008 16:53

woka napisał(a):
Udanych wakacji!

Woka już się nie czepiaj... :?
..i nie tylko moim zdaniem...Twoim zapewne niekoniecznie 8O :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.07.2008 16:56

Polecam Pelješas, a dokładnie Borak. Kapitalne miejsce wg mnie. Byłem tam kilka razy. Chcecie być w poniedziałek, czyli wyjazd kiedy? Jedziecie non stop, co dla mnie jest bez sensu, czy z noclegiem tranzytowym? Nigdy nie jeździłem w ciemno i nie wiem jaki dzień jest najlepszy aby zacząć poszukiwania ale pamiętaj o utrudnieniach na drodze wynikających z łikendu. Ja jeżdżę tak aby być w piątek, czyli ruszam w czwartek rano, nocuje w Grazu czy gdzieś tam indziej, jak człowiek, w motelu czy gdzieś tam indziej :) i w piątek po południu jesteśmy na miejscu. Nie ma korków chociaż jedziemy w dzień.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.07.2008 17:03

ines napisał(a):
woka napisał(a):
Udanych wakacji!

Jest nas dwoje i zapewniam Cię , że żywcem nas nie wezmą. :) Pelješac je najljepši !!!!!!
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 20.07.2008 17:13

Sławomir Wocial napisał(a):
ines napisał(a):
woka napisał(a):
Udanych wakacji!

Jest nas dwoje i zapewniam Cię , że żywcem nas nie wezmą. :) Pelješac je najljepši !!!!!!

Będę z Wami kopał okopy - na pewno nas żywcem nie wezmą -czyli jest nas już troje. :D Tylko Zupa Dubrovacka :!: :D :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.07.2008 17:27

Wojan , nie ma co kopać bo przecież tam z kopaniem w tych kamieniach to nie za halo :):) Wykorzystamy naturalne ukształtowanie tereny i te murki z kamieni...
Pozdrav i do Zlotu... :)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 20.07.2008 17:29

oj chłopaki :D heheh..
skłaniam się do murków z kamieni..jest tam ich wystarczająco 8O :D
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone