Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy Polak w kosmosie a IV-ta RP... Szanse i zagrożenia

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 10.02.2007 11:24

Właśnie wyszło na jaw dlaczego niejaki "Obiecankiewicz" znany szerszej publiczności jako
"Pan Kazio YES!, YES!, YES!" został 1-szym premierem IV-tej RP; "bo się pogubił"... :lol:
Nie wierzycie :?: To przeczytajcie :!: :idea:
http://wiadomosci.onet.pl/1483216,11,item.html

I teraz pojawia się pytanie co dalej ze "złotoustym obiecankiewiczem" :?:
"Kompania braci" - bliźniaków drobiowych musi coś z tym "fantem" zrobić a szansa pojawia się optymalna...
Wkrótce z woli "drobiu" (którą popieram) stopień generalski straci niejaki Mirosław Hermaszewski (ps. "kosmonauta") - stanie się aż szeregowcem (np. "Ryanem"). Wraz z tym stopniem będą mu odebrane wszystkie odznaczenia. Jestem 3 x na tak bo precz z komuną a zwłaszcza z WRONą, której w/w "kosmonauta" był tzw "członkiem" (nie mylić z penisem) :!:
Ale...
Problem w tym że wraz z degradacją Hermaszewski utraci także odznaczenie i tytuł: "PIERWSZY POLAK W KOSMOSIE"... To nieuniknione.

Powstaje zatem tzw. luka ideologiczna - klasyczna próżnia, którą trzeba wypełnić bo nie może być tak żeby tak "dumny i wielki naród" jak Polacy nie posiadali swego przedstawiciela w kosmosie, ba we wszechświecie...
I właśnie tą lukę mógłby idealnie wypełnić Pan "Obiecankiewicz" - on wszak nadaje się na każde stanowisko... :lol:
Ale kłamać też nie można - nie można dostać tego stanowiska ot tak, bez czynów potwierdzających fakty bo to byłoby klasyczne nadużycie władzy...
A zatem konkluzje są jasne;
Obiecankiewicza należy jak najszybciej wysłać w kosmos, najlepiej takim, pojazdem, na który nas Polaków stać, np:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Voyager_2
Za około 296.000 lat Voyager 2 minie - w odległości około 4,3 lat światła najjaśniejszą gwiazdę ziemskiego nieba - Syriusza w gwiazdozbiorze Wielkiego Psa.

Zakładając że ktoś miał rację i wszechświat faktycznie jest jakąś skończoną sferą to jest szansa, że Kazio kiedyś powróci na ojczyzny łono ale już w chwili gdy ją opuści będzie mógł dostać tytuł (a jego żona medal, w zastępstwie za męża) - odebrany słusznie Hermaszewskiemu.

Jak wam się podoba mój pomysł na "zagospodarowanie" złotoustego Kazia :?: Przyjemnie wykombinowałem :?: :wink: :lol:
Oczywiście mam świadomość nieobliczalnych a możliwych skutków tego czynu; W przypadku nawiązania kontaktu z tzw. "istotami inteligentnymi" Kazio ładnie się z nimi przywita;
YES!, YES!, YES! :oops: a wtedy wszystko się może zdarzyć... :lol: Wszystko zależy od tego jak te "istoty" go zrozumią :?: Macie pomysła co się wtedy stanie :?: :idea: Scenariuszy jest wiele; są szanse (tzw. "długooczekiwany kontakt") ale i zagrożenia (inwazja obcych na matkę-Ziemię) i wiele innych - czekam na wasze propozycje - warto je rozważyć dziś bo jutro może być już za późno... :wink: Taki pojazd nie ma hamulców...

P.S1.
To nie są żarty, sprawa jest poważna, chodzi o dobro i prestiż całej ludzkości, którą Kazio będzie "reprezentował".
Swego czasu Amerykanie w odpowiedzi na "ruskiego" Gagarina planowali wysłać na prędce jakiegoś swojego obywatela w kosmos ale nie mieli pomysła jak to bezpiecznie zrobić. Wpadli więc na pomysł aby na próbę tak jak Rosjanie wysłać najpierw jakieś zwierzę. Rosjanie wysłali napierw psa "łajkę", a wkrótce po niej samego Gagarina (tzn. to już był człowiek). Amerykanie z NASA wymyślili żeby najpierw wysłać goryla - niejakiego "Eddiego", który był już do tej roli przygotowywany (podobno nieźle kumał po angielsku)...
Wtedy do akcji ostro wkroczył Prezydent USA - D. Eisenhower (ten co wygrał II.W.Ś), który przemówił do NASA krótko ale jednoznacznie; "Pierwszy Amerykanin w kosmosie nie może być gorylem :lol: bo chodziło o prestiż mocarstwa - brano pod uwagę możliwość "kontaktu"... Skojarzenia z Kaziem nasuwają się same... :lol:

P.S.2
Oczekuję tylko kulturalnych dyskusji "na temat" - tzw. "hamstwo" będzie bananowane natychmiast (mam słowo admina) :wink:
Lubicie S-F :?: Ja lubię... 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.02.2007 20:10

W chwili, gdy tu wszedłem 34 osoby przeczytały ten post i nic nie odpowiedziały....i moim zdaniem...niech tak pozostanie...
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 11.02.2007 13:33

slapol napisał(a):W chwili, gdy tu wszedłem 34 osoby przeczytały ten post i nic nie odpowiedziały....

Primo; Slapol piszesz nie na temat - patrz regulamin... :wink:
Secundo; że nikt nie odpowiedział to mnie nie dziwi - to jest tylko test - w odróżnieniu od tematu "ja", który treści nie zawierał żadnej komentarze były tam żywe i natychmiastowe i takaż oglądalność.
Natomiast w temacie zawierającym treść, gdzie odpowiedź wymaga użycia tzw. "procesów myślowych" (tzw. temat wolny) to już nie jest takie łatwe...bo nie da się rzucić opinii zasłyszanej - trzeba wymyślić coś samemu a to łatwe nie jest... :wink:

slapol napisał(a):i moim zdaniem...niech tak pozostanie...

Nie wierzysz w inteligencję userów CRO-furum :?: :wink:
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 17.02.2007 00:25

Tu miał być tryptyk; "ja", "pierwszy Polak w kosmosie" i "???" ale skoro admin wykasował poczytną część pierwszą bo "siała spustoszenie moralne" to zakończenia (3-ciej części) nie będzie. Może kiedyś na jakimś forum "tylko dla dorosłych"... 8)

P.S.
Kazio ostatecznie znalazł inteligentne formy życia na planecie "Eboir". Ciekawe czy na powitanie powie im swoje słynne 3 x YES!
Jest spora szansa, że zostanie właściwie zrozumiany :lol: Co dostanie w nagrodę :?:

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone