Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Peljesac ...pytanie laika

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.11.2009 22:26

Może nie zapyta, tam przecież jest tak nieciekawie, że jak przyjechałem, to 13 dni siedziałem na miejscu, tylko 2 razy wyjeżdżając na zwiedzanie okolicy.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.11.2009 22:31

Jeżeli chodzi o spór Trpanj czy Orebic ... To zdecydowanie Trpanj . Po prostu lepszy klimat :D
wojtekant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtekant » 17.11.2009 22:43

to może na rozluźnienie coś z półwyspu, a nawet okolic słynnego tunelu ;)
Obrazek
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.11.2009 22:50

4 z pokazanych win chętnie bym podegustował :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.11.2009 22:52

Na dobranoc .
killer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) killer » 17.11.2009 22:55

Witam Przeczytałem kilka relacji z podróży ,( min od Falubaz, gego ,Ines....itd) oraz odpowiedzi tu zawarte i zdecydowałem się na Peljesac od strony morza, a dokładniej " zatunelowy" .Jadę w czerwcu, więc nie szukam apartamentów w necie tylko na miejscu,zwłaszcza że nie wybrałem jeszcze miejsca docelowego ( raczej nie Orebic-za duży )Mam 4 kandytaury :) Podobuce, Kuciste, Viganj i Loviśte. Na szczęście jeszcze trochę czasu zostało .......Dzięki za wszystkie podpowiedzi :roll: Pozdrawiam :)
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 18.11.2009 09:53

killer napisał(a):zdecydowałem się na Peljesac od strony morza, a dokładniej " zatunelowy" .Jadę w czerwcu, więc nie szukam apartamentów w necie tylko na miejscu,zwłaszcza że nie wybrałem jeszcze miejsca docelowego ( raczej nie Orebic-za duży )Mam 4 kandytaury Podobuce, Kuciste, Viganj i Loviśte

Dla ścisłości z miejscowości które wymieniłeś zatunelową osadą są tylko Poddubce :wink:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.11.2009 10:03

armar napisał(a):
killer napisał(a):zdecydowałem się na Peljesac od strony morza, a dokładniej " zatunelowy" .Jadę w czerwcu, więc nie szukam apartamentów w necie tylko na miejscu,zwłaszcza że nie wybrałem jeszcze miejsca docelowego ( raczej nie Orebic-za duży )Mam 4 kandytaury Podobuce, Kuciste, Viganj i Loviśte

Dla ścisłości z miejscowości które wymieniłeś zatunelową osadą są tylko Poddubce :wink:

Właściwie Podobuće też zatunelowe nie są :!:
Chyba to Mkm lub bocian jest autorem tego określenia(jeśli dobrze kojarzę) - więc prosimy o wyjaśnienie :?: :?: :?:
wojtekant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtekant » 18.11.2009 10:10

może nie chodzi konkretnie o przejechanie samego tunelu do Boraka na przykład, a miejscowości leżące za linią tunelu, czyli leżące bliżej końca półwyspu niż jego początku? ;)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.11.2009 10:12

wojtekant napisał(a):może nie chodzi konkretnie o przejechanie samego tunelu do Boraka na przykład, a miejscowości leżące za linią tunelu, czyli leżące bliżej końca półwyspu niż jego początku? ;)

interpretacja :!: zobaczymy czy się autor odezwie :?:
wojtekant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtekant » 18.11.2009 10:19

właśnie, bo przy takiej luźnej interpretacji wszystkiego co za Potomlje, to i Trpanj i Orebić też się łapią ;)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.11.2009 10:25

wojtekant napisał(a):właśnie, bo przy takiej luźnej interpretacji wszystkiego co za Potomlje, to i Trpanj i Orebić też się łapią ;)

Trapanji czy Viganji :?:
wojtekant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtekant » 18.11.2009 10:31

Torac napisał(a):Trapanji czy Viganji :?:

Viganj za Orebićem, Trapanji nie kojarzę, jedynie Trpanj po drugiej stronie płw. ;)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.11.2009 10:35

wojtekant napisał(a):
Torac napisał(a):Trapanji czy Viganji :?:

Viganj za Orebićem, Trapanji nie kojarzę, jedynie Trpanj po drugiej stronie płw. ;)

i o to chodzi. Przy luźnej interpretacji wskazujesz TRPANJ . Pomyślałem że chodzi Ci o Viganj:)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.11.2009 10:41

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne