Mam nadzieje, że uda mi się w telegraficznym skrócie opisać nasz 3 wyjazd do do mojej ulubionej HR

Wyjazd całkiem inny niż poprzednie, przede wszystkim z powodu małej ilości współtowarzyszy do jakiej przywykliśmy!!
Tym razem było nas tylko 5 - dorosłych i 3 - dzieci, oczywiście tylko w Orebiciu !!
Bo jak to zwykle bywa pozostali znajomi NA PEWNO JUŻ NIE POJADĄ

A zwykle bywa, że i tak jadą !! Chodź tym razem zgrały się tylko terminy a miejsca już niestety nie

Zaczęli od Pagu a skończyli na R. Makarskiej czyli właściwie 100 km od nas !! / do Orebicia za daleko

Nawet udało nam się spotkać !!
Ale o tym potem !
Tym razem wyjazd zaplanowany do Orebić- Mokalo za pośrednictwem Orebic.com !!
Chodź były pewne obawy związane z wpłatą zaliczki, przecież to nie BIURO PODRÓŻY !!
Ale skoro można jechać 1400 km z rezerwacją przesłaną mailem z HR i wydrukowaną w POLSCE !!/ jak to miało miejsce w 2008

Ponieważ rezerwowaliśmy nocleg po drodze przez tego samego pośrednika to wszystko okaże się już po ok 800 km!!
Cel został sprecyzowany po wyjeździe w 2008 - czyli PELJESAC

Wyjątkowo urokliwy zakątek HR, który zauroczył nas w 2008 i postanowiliśmy tam wrócić w 2009 a kto wie czy nie w 2010

padło na Mokalo bo :
- fajna samodzielna kwatera /mieliśmy wynająć cały dom - ale nie wyszło /
- mało ludzi
- klima i taksa klim. wliczona w cenę
- blisko Orebicia / cywilizacja

- oraz dość atrakcyjna cena !!
Kto by tam nie chciał wrócić

Wyjazd zaplanowany na 14.08.2009 dojazd 15.08.2009 w godzinach wieczornych.
Trasa Kraków - Chochołów - Bańska B. - Budapeszt - Karlovać - Cerovac Vukmanićki/nocleg/ - Plitvice - Ravca - Ploce - Neum - Ston - Orebić czyli ok 1400km przejechane na 2x czyli z noclegiem po ludzku

W planie zwiedzanie Plitvic - dlatego też nocleg blisko tego cudownego miejsca !!
cdn....