Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Peljesac - jeżeli nie Orebic to co?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 03.03.2011 19:42

No może, paręnaście domów jest.
Ale IMO z pewnością są fajniejsze miejsca na Peljescu
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 03.03.2011 19:49

Moim zdaniem Drace zupełnie nieciekawe (w porównaniu z innymi miejscami na półwyspie).

Poza tym wydaje mi się, że na Peljescu nie ma miejscowości - jak to ująłeś - "molochowatych". Orebic w gruncie rzeczy jest niewielką miejscowością. No i jest fantastyczna Korcula, do której możesz wyskoczyć stamtąd choćby na piwko (promy kursują bardzo często i są niedrogie).
Ostatnio edytowano 03.03.2011 19:50 przez Krzychooo, łącznie edytowano 1 raz
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 03.03.2011 19:49

Zmartwiła mnie ta recenzja Sreser

maslinka napisał(a):Sreser - pojechaliśmy zobaczyć miejscowość, wrażenie fatalne, jakoś "jarmarcznie" tam było, niby dziura, a sporo straganów.

Bo tak na mapie i zdjęciach wygląda świetnie.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.03.2011 20:16

Marek358 napisał(a):Zmartwiła mnie ta recenzja Sreser

maslinka napisał(a):Sreser - pojechaliśmy zobaczyć miejscowość, wrażenie fatalne, jakoś "jarmarcznie" tam było, niby dziura, a sporo straganów.

Bo tak na mapie i zdjęciach wygląda świetnie.

Napisałam, tak jak uważam. Dla mnie zupełnie nieciekawa miejscowość - wybetonowane plaże, dużo ludzi i "płasko". Na Peljescu jest wiele piękniejszych miejsc, z cudnymi widokami i bliskością gór.

Ciekawe miejscówki, moim zdaniem: Trpanj, Duba Peljeska, Trstenik, Żuljana.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 03.03.2011 20:20

Najbardziej przyzwoite plaże znajdziesz w Zatoce Żuljana , także do wyboru mamy Trstenik albo Żuljanę :)
Peljesac , to najcelniejszy strzał w Dalmację ...
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 03.03.2011 20:23

maslinka napisał(a):

A zatunelowy nie jest fajny :?
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.03.2011 20:36

mkm napisał(a):
maslinka napisał(a):

Jest! Ale dla mnie to ekstremum - nie lubię być aż tak odcięta od świata.
Zresztą kolega Marek pytał o kameralne miejscowości, ale zaznaczył, że mają być trochę ucywilizowane :wink:

Borak jest super i nie śmiem twierdzić inaczej :lol: Ale nie wszyscy muszą chcieć tam spędzać wakacje. Na szczęście dla Borka (i jego fanów) nie wszyscy chcą!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.03.2011 20:36

mkm napisał(a):
maslinka napisał(a):

Nie jest. Padaczka :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 03.03.2011 20:52

maslinka napisał(a):
mkm napisał(a):
maslinka napisał(a):

Jest! Ale dla mnie to ekstremum - nie lubię być aż tak odcięta od świata.
Zresztą kolega Marek pytał o kameralne miejscowości, ale zaznaczył, że mają być trochę ucywilizowane :wink:

Borak jest super i nie śmiem twierdzić inaczej :lol: Ale nie wszyscy muszą chcieć tam spędzać wakacje. Na szczęście dla Borka (i jego fanów) nie wszyscy chcą!

Gdy tylko uderzysz w Borak , od razu Bocian się otworzy :wink:
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 03.03.2011 20:56

maslinka napisał(a): Jest! Ale dla mnie to ekstremum - nie lubię być aż tak odcięta od świata.

Chociaż sklep by się przydał bo nie mam ochoty codziennie jeździć samochodem po bezdrożach.

maslinka napisał(a):Napisałam, tak jak uważam. Dla mnie zupełnie nieciekawa miejscowość - wybetonowane plaże, dużo ludzi i "płasko". Na Peljescu jest wiele piękniejszych miejsc, z cudnymi widokami i bliskością gór.

Przyznam się, że z punktu widzenia plażowania i kąpieli (a moja rodzina z tych plażujących i kąpiących) płasko jednak lepsze niż skarpy.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 03.03.2011 21:10

...może nieśmiało zaproponuję Ci Podobuce..., ogólny problem tylko z bagażem... :D

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 03.03.2011 21:45

majeczka napisał(a):...może nieśmiało zaproponuję Ci Podobuce..., ogólny problem tylko z bagażem... :D
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Wygląda interesująco...
Jest tam jakiś sklep?
W jakim sensie problem z bagażem?
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.03.2011 21:52

Marek358 napisał(a):W jakim sensie problem z bagażem?

Podobuce jest bardzo malowniczą miejscowością i... bardzo stromo położoną.

Podejrzewam, że parking jest na górze, a nie bezpośrednio przy domku (nie ma drogi dojazdowej na sam dół). Mam rację, Majeczko? :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 03.03.2011 22:01

A ta jazda po bezdrożach ... jedna wielka uciecha :D

Jak poważnie myślisz o Podobuce, to pisz szybko do Sarka Koucka , może jeszcze zostało coś wolnego ... zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 03.03.2011 22:09

mkm napisał(a):Jak poważnie myślisz o Podobuce, to pisz szybko do Sarka Koucka , może jeszcze zostało coś wolnego ... zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Dobre! Dzięki! :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Peljesac - jeżeli nie Orebic to co? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone