Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Parę dni odpoczynku po drodze do CR. Gdzie?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mdz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mdz » 21.06.2012 10:06

Witam,
Jak w temacie. Od 15.08 mam apart na Istrii. Jako, że jest to środa, a urlop mam już od pon. proszę o pomoc.
Gdzie polecacie jakiś fajny 3-4 dniowy odpoczynek wakacyjny po drodze? Myślałem o jakimś klimacie górskim, ewentualnie czyste jezioro lub agroturystyka z rowerami. W dobrej cenie oczywiście (bo euraski muszą zostać na dalszy pobyt w CR). Może macie coś sprawdzonego w Słowenii? Z góry bardzo dziękuję za każdy namiar.
md
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 21.06.2012 10:47

mdz napisał(a):Witam,
Jak w temacie. Od 15.08 mam apart na Istrii. Jako, że jest to środa, a urlop mam już od pon. proszę o pomoc.
Gdzie polecacie jakiś fajny 3-4 dniowy odpoczynek wakacyjny po drodze? Myślałem o jakimś klimacie górskim, ewentualnie czyste jezioro lub agroturystyka z rowerami. W dobrej cenie oczywiście (bo euraski muszą zostać na dalszy pobyt w CR). Może macie coś sprawdzonego w Słowenii? Z góry bardzo dziękuję za każdy namiar.
md

Może Tatralandia i AquaCity na Słowacji, można zamieszkać w Liptovskim Mikulasie albo w Popradzie, gdzie można również wjechać kolejką na pobliski szczyt. W Popradzie mieszkalismy w hotelu Gerlah a w Liptowskim w prywatnej kwaterze blisko Tatralandi
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 22.06.2012 08:24

No może to nie agroturystyka ale polecam Budapeszt
forum/viewtopic.php?t=36287
Piterek75
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piterek75 » 22.06.2012 08:40

Bardzo polecam Alpy Julijskie w Słowenii, Bled, Bohinj lub Kranjska Gora
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 22.06.2012 08:56

Piterek75 napisał(a):Bardzo polecam Alpy Julijskie w Słowenii, Bled, Bohinj lub Kranjska Gora

Ja przyłączam się do tej opinii.

Alpy Julijskie są piękne nawet z dołu, jezioro Bled, zamek i wysepka bardzo urokliwe, Bohinj również, wodospad Savica naprawdę atrakcyjny. Cały rejon jest z pewnością wart odwiedzin, nie tylko na 3-4 dni ale i dłużej. W drodze na Istrię jak znalazł.

Jeżeli szukasz raczej spokojnego miejsca, dobrym rozwiązaniem mogą być wioski Sredjna Vas albo Stara Fużina. Myśmy mieszkali w tej pierwszej. Nie mam namiarów, ale myślę, że nie będzie tam trudno o nocleg.
mdz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mdz » 22.06.2012 15:45

Wielkie dziękuję za namiary. Alpy Julijskie - to jest chyba to co chcielibyśmy zobaczyć. Jeżeli może Ktoś z Was podać może jakiś konkretny namiar na nocleg.
Srednja Vas - to która? W google wyskakują trzy :wink: ?
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 22.06.2012 16:00

Srednja Vas w Bohinju :cool:

Adresu ani telefonu nie mam, ale dom w którym mieszkaliśmy zaznaczyłem na obrazku. Główna droga przez wioskę to ta żółta. Były tam 2 przestronne apartamenty zajmujące po połowie całej góry domu. Płaciliśmy za 2 osoby trochę ponad 20 euro, ale to było bardzo dawno...

Obrazek

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone