Miken77 napisał(a):Rysio, i z Cieszyna - Cadca - Zylina? I jeśli tutaj odpada czeska winieta, to jest to dla mnie ciekawa opcja. Z tym, że widzę rozbieżności w opinii internautów nt. darmowego odcinka Cieszyn - Cadca.
Nigdy nie wierz internautom
.png)
Miken77 napisał(a):Rysio, i z Cieszyna - Cadca - Zylina? I jeśli tutaj odpada czeska winieta, to jest to dla mnie ciekawa opcja. Z tym, że widzę rozbieżności w opinii internautów nt. darmowego odcinka Cieszyn - Cadca.
.png)
Miken77 napisał(a):Choć na temat tras ...
.png)
Rysio napisał(a):Wracałem ostatnio z nart przez Austrię i Czechy. Niech se w tyłek wsadzą te autostrady. Od korka do korka i podróżna rzędu 100 km/h. Tyle to spokojnie sobie lecę 86-tką
.png)
.png)
Amikol napisał(a):miken77...piszesz że jesteś zwolennikiem jazdy szybkimi drogami ? to jak to się ma do drogi przez Węgry ? 86 ? (szybko?) bo już autostradą to robisz wielkie koło i nie jest tanio (droższe winiety 2012 ) ,nie lepiej Czechy i Austria?
.png)
Miken77 napisał(a):jak w praktyce wygląda ścieżka przez "bezpłatne Węgry"?Pewnie trzeba się nieźle napocić i na sarenki uważać
.png)
Miken77 napisał(a):Miken77 napisał(a):Choć na temat tras ...
piotrulex... bezpłatne Węgry... ?
jak w praktyce wygląda ścieżka przez "bezpłatne Węgry"?Pewnie trzeba się nieźle napocić i na sarenki uważać
.png)
.png)
KrisM napisał(a):... męczysz się przez Łódź i do granicy również masz autostradę...
.png)
KrisM napisał(a):Miken77 piszesz, że jeździsz autostradami (i tu się z Tobą zgadzam, że wygoda i komfort są lepsze) i że przez węgry wychodzi Ci taniej niż Cz-A-Slo. pewnie zależy na ile jedziesz i czy np. winieta 10 dniowa wystarcza na jazdę tam i z powrotem. abstrahując od winiety słoweńskiej, którą możesz wykupić bądź nie (stosując objazd) to nie wychodzi wcale taniej - płacąc za winietę słowacką i węgierską a czeską i austriacką). a naddatek drogi i czasu jest dość duży. od granicy z Czechami masz już autostradę. jeśli jedziesz w tym roku w ok. sierpnia, to jedziesz do konina, męczysz się przez Łódź i do granicy również masz autostradęodcinek Świerklany - Gorzyczki mają otworzyć w lipcu. więc praktycznie od Konina dobra 2 jezdniowa droga. w Czechach korków na autostradzie nie ma - no chyba, że zdarzy się kraksa. jest trochę tłoczno na obwodnicy Wiednia, ale tragedii nie ma. nie wiem może ja jestem przyzwyczajony do tej trasy, jeśli się mylę i faktycznie przez Węgry jeździ się lepiej to wyprowadź mnie z błędu.
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi