Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

o ktorej najlepiej jechac do chorwacji? jade 1.08.2009

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 30.07.2009 09:28

polecam Bibinje..........byłem w 2007....cicho, o miejsca dość łatwo, do Zadaru blisko.......
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 30.07.2009 10:13

Ech, Bibinje to tylko ogromna marina na kilka tysiący jachtów. To już Sukosan lepszy.
patrol011
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) patrol011 » 30.07.2009 10:25

a ile pasów ma autostrada w czechach slownii austri i chorwacji?
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 30.07.2009 10:30

ja jade 31 sierpien :) do Orebic z Kolobrzegu. Wyjazd planuje na jaka 6 rano. W trasie z 4 godzinna jakas dzemka. Mysle ze nastepnego dnia na 10 albo 11 bede na miejscu. Zalezy gdzie sie jedzie i z jakiego miejsca Polski :)
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 30.07.2009 10:43

Zdecydowanie na Twoim miejscu grax pomyślałabym nad normalnym noclegiem, gdzieś w połowie drogi. Jeśli będziesz jechał przez Niemcy i Austrię to Oekotel w Kalsdorf koło Grazu były dla Ciebie w sam raz. Rano po prysznicu i podanym śniadanku pojedziesz o 7-ej dalej i zdążysz jeszcze na plażę nie ryzykując, że zaśniesz po drodze. To jest naprawdę kawał drogi.
Przeczytaj choćby to: forum/viewtopic.php?t=25068
patrol011
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) patrol011 » 30.07.2009 10:45

ile pasów ma autostrada w czechach slownii austri i chorwacji?
Paw_ulon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paw_ulon » 30.07.2009 10:53

patrol011 napisał(a):ile pasów ma autostrada w czechach slownii austri i chorwacji?

Za mało :?: :?:
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 30.07.2009 11:20

patrol011 napisał(a):ile pasów ma autostrada w czechach slownii austri i chorwacji?

psów pełno spotkałem będąc w Bułgarii plątały sie wszędzie i w Rumuni a na autostradach nie ma zwierząt bo te drogi są zabezpieczone żeby sie bezpiecznie jechało tak wiec nigdzie ich na autostradzie nie spotkasz :roll:
gesio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gesio » 30.07.2009 11:22

MWN napisał(a):Ech, Bibinje to tylko ogromna marina na kilka tysiący jachtów. To już Sukosan lepszy.

chyba nie o tym bibinje mówimy kolego, bo ja tez byłem w tym roku w bibinje i jest to zdecydowanie fantastyczne małe miasteczko, cisza spokój, naprawde polecam
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 30.07.2009 12:35

sorry
Aramis1981
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aramis1981 » 30.07.2009 12:48

podepnę się pod temat...

Równiez mam dylemat o której wyjechać z Katowic. Jadę w cztery osoby + dziecko 2 latka i zalezy mi na tym aby trasę pokonac jak najszybciej. Wyjazd planujemy dokładnie 21 sierpnia do miejscowości Vodice ( noclegi już zaklepane). Dodam że pierwszy raz ale to chyba widać po pytaniu:P Czytając wszystkie posty cały czas dręczy mnie pytanie czy przez Austrię czy Węgry?, ile ludzi tyle opini...:/
ubidigi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ubidigi » 30.07.2009 21:32

Aramis1981 napisał(a):Również mam dylemat o której wyjechać z Katowic....Jadę w cztery osoby + dziecko 2 latka .... do miejscowości Vodice /

Ja jadę 2 km od Vodic i mam dwójkę dzieci 6 i 3 lat. W tamtym roku, ze względu właśnie na nie, zdecydowałem się na wyjazd o 22 g. Przez pierwsze 100 km rozglądały się a potem zasnęły i tak do 7 rana. Cholernie nie lubię jeździć nocą, noc służy do spania. Ale.... wszystko zależy od tego jak się przygotujesz. W dzień wyjazdu (sobota) popołudniu mała drzemka, potem dokończenie pakowania (aby się nie zajechać) kąpiel i w drogę. W schowku dwa energetyczne napoje (na wszelki wypadek). A ponieważ mam gaziaka (LPG) to muszę go tankować co 350 km, i to jest zbawienne. Każde tankowanie to jakieś 20 min. postoju. A 350 km to człowiek nie zdąży się zmęczyć + kanał CB #28 w AM i można jakoś umilić sobie czas na pogawędki. Po przyjeździe szybkie (i nie całkowite) rozpakowanie auta, prysznic, rodzinka na plaże a ja drzemka 2-3 g. Po przebudzeniu zapomniałem, że jechałem i wieczór normalny z rodziną. I dalej twierdzę, nie lubię jeździć nocą. Ale mając małe dzieci (które nie mają na szczęście choroby lokomocyjnej) nocna podróż jest optymalna a do tego mały sobotnio-niedzielny ruch nocny.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

o ktorej najlepiej jechac do chorwacji? jade 1.08.2009 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone