napisał(a) ubidigi » 30.07.2009 21:32
Aramis1981 napisał(a):Również mam dylemat o której wyjechać z Katowic....Jadę w cztery osoby + dziecko 2 latka .... do miejscowości Vodice /
Ja jadę 2 km od Vodic i mam dwójkę dzieci 6 i 3 lat. W tamtym roku, ze względu właśnie na nie, zdecydowałem się na wyjazd o 22 g. Przez pierwsze 100 km rozglądały się a potem zasnęły i tak do 7 rana. Cholernie nie lubię jeździć nocą, noc służy do spania. Ale.... wszystko zależy od tego jak się przygotujesz. W dzień wyjazdu (sobota) popołudniu mała drzemka, potem dokończenie pakowania (aby się nie zajechać) kąpiel i w drogę. W schowku dwa energetyczne napoje (na wszelki wypadek). A ponieważ mam gaziaka (LPG) to muszę go tankować co 350 km, i to jest zbawienne. Każde tankowanie to jakieś 20 min. postoju. A 350 km to człowiek nie zdąży się zmęczyć + kanał CB #28 w AM i można jakoś umilić sobie czas na pogawędki. Po przyjeździe szybkie (i nie całkowite) rozpakowanie auta, prysznic, rodzinka na plaże a ja drzemka 2-3 g. Po przebudzeniu zapomniałem, że jechałem i wieczór normalny z rodziną. I dalej twierdzę, nie lubię jeździć nocą. Ale mając małe dzieci (które nie mają na szczęście choroby lokomocyjnej) nocna podróż jest optymalna a do tego mały sobotnio-niedzielny ruch nocny.