Re: noclegi w Czarnogórze w ciemno
napisał(a) red78 » 05.06.2014 21:03
erni111 napisał(a):Wielkie dzięki.
Szukam miejsca w Czarnogórze podobnego do PROMAJNEJ w CR.
Ile jedziesz autem i czy masz jakiś postój na spanie?
Ja do Makarskiej jadę 15 godzin.
Mam 2 synków 1,5 i 11 lat więc nie chce ich przemęczać i w sumie siebie też nie.
W Cro zawsze na miejscu szukaliśmy noclegów.
Chcemy zmienić w tym roku miejsce i państwo z powodu cenowych.
W Cro ceny poszły w gore a to troszkę boli .
Czy jest różnica cenowa po miedzy Cro a Czarnogórą?
Powiem że w tamtym roku w Promajnej obiad Ja , żona , syn 10 lat i mały bobas 8 miesięcy kosztował nas mięso z grilla, frytki, surówka, piwo, woda , napój 230 zł
Więc codziennie stołować się to tragedia
Z dziećmi polecam okolice kotoru, petrovac, Ulcij miejscowości gdzie generalnie jest spokój może poza Starówką ulcija gdzie w sezonie sporo imprezowni. Budva czy Bar to raczej dla młodzieży lub szukających rozrywek.
Raz jechałem na strzała kilka lat temu do budvy z dziewczyną to ok 23 godzin ale wyjeżdzałem z rzeszowa na miskolc, budapeszt, zagrzeb, dubrovnik, herceg cieżko jak się jedzie samemu za kółkiem. Z reguły staram sie mieć zmiennika zeby choć kilka godzin sie kimnąć. Kwestia ustalenia sobie trasy.
Noclegami bym się nie martwił na pewno znajdziecie kwestia ogladniecia kilku kwater, potargowania i podjęcia decyzji.
Montenegro cały czas sie rozwija i ceny też idą powoli ale jednak w górę.
Pamiętam mój 1 wyjazd do Montenegro nocleg 4 E/osobe ok 700 m od plaży (to se ne wrati
Ceny w barach są podobne we wszystkich miejscowościach poza bardziej ekskluzywnymi lokalami które też bywają w czarnogórze.
Generalnie Montenegro jest napewno tańsze od Cro sadze ok 40% a wg mnie ładniejsze (chorwacja była tania w 1999 roku pamietam jak za karlovacko płaciłem ok 2,5 kuny

)) w sklepie.