Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najtańsza trasa do Makarskiej

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 19.02.2013 09:09

czekor - widzę, że jesteś mocno przewrażliwiony na swoim punkcie i nie wiadomo jakim jeszcze :mrgreen:
Tak się składa, że też jestem z okolic, więc twoje insynuacje są delikatnie mówiąc... infantylne. :oczko_usmiech:
I nikomu na siłę nie wpieram i nie twierdzę, że z każdego miejsca na G.Śląsku jest bliżej przez Zwardoń, wskazuję jedynie, że google.maps jest nie ma żadnej sensownej (w praktyce, na trasie rzeczywistej) logiki jazdy po terenach gdzie jest mało autostrad - a ty... wyluzuj.
Bo ci żyłki popękają - naprawdę bez powodu. :lol:
jakubah
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakubah » 19.02.2013 10:03

z tego co widać każdą trasę można potraktowac indywidualnie czas przejazdu zależy od pory dnia-nocy ,korków ,remontów,kraks,zatorów na bramkach autostrad itp.można również jechać gastronomicznie co skutecznie spowolni nasze tempo jazdy a rozkosz podniebienia wzmocni.Cuda współczesnej techniki google,navi,czasomierze zostawmy w spokoju wyluzujmy/czekor hanysy to je inno rasa i niy fulej / i byle do wyjazdu
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 19.02.2013 20:01

jakubah napisał(a):z tego co widać każdą trasę można potraktowac indywidualnie czas przejazdu zależy od pory dnia-nocy ,korków ,remontów,kraks,zatorów na bramkach autostrad itp.można również jechać gastronomicznie co skutecznie spowolni nasze tempo jazdy a rozkosz podniebienia wzmocni.Cuda współczesnej techniki google,navi,czasomierze zostawmy w spokoju wyluzujmy/czekor hanysy to je inno rasa i niy fulej / i byle do wyjazdu

Mosz recht a z tego że żech je hanyś to mie ni ma gańba i tego sie byda trzimoł.
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 19.02.2013 20:09

sicret napisał(a):czekor - widzę, że jesteś mocno przewrażliwiony na swoim punkcie i nie wiadomo jakim jeszcze :mrgreen:
Tak się składa, że też jestem z okolic, więc twoje insynuacje są delikatnie mówiąc... infantylne. :oczko_usmiech:
I nikomu na siłę nie wpieram i nie twierdzę, że z każdego miejsca na G.Śląsku jest bliżej przez Zwardoń, wskazuję jedynie, że google.maps jest nie ma żadnej sensownej (w praktyce, na trasie rzeczywistej) logiki jazdy po terenach gdzie jest mało autostrad - a ty... wyluzuj.

A co ty tak yno z tym google? a co do moich insynuacji to ty tak napisałeś tak jakbyś był z innego regionu Polski ,czy gańba cie je za to ze tu mieszkosz?.
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 19.02.2013 20:24

czekor68 napisał(a):
sicret napisał(a):czekor - widzę, że jesteś mocno przewrażliwiony na swoim punkcie i nie wiadomo jakim jeszcze :mrgreen:

A co ty tak yno z tym google? a co do moich insynuacji to ty tak napisałeś tak jakbyś był z innego regionu Polski. ,czy gańba cie je za to ze tu mieszkosz?.

Ja Ci napisałem żebyś się nie obraził a o Zwardoniu niefortunnie sformułowałem zdanie i nie chodziło mi ze Ty taka trasę proponujesz ale że można i tak pojechać ale to raczej dla mieszkańców Beskidów.Z tego co widzę to i ciebie pikawa gibcij wali bo się tak przejąłeś moim wpisem.Też wyluzuj i może dla zgody chlapnij się sznapsa .
Najważniejsze by następne wakacje były udane i bezpiecznie znowu moglibyśmy dojechać.
Ja mam już od listopada rezerwację ale niestety wypadek na kopalni skomplikował mi wszystko czeka mnie operacja kolana na wszystko trzeba czekać ale jestem dobrej myśli i choćby o kulach to zamierzam pojechać.
Pozdrawiam :papa:
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 19.02.2013 21:09

Popieram i zdrowia życzę - bo CHCIEĆ, to MÓC! :)
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 20.02.2013 09:13

sicret napisał(a):Popieram i zdrowia życzę - bo CHCIEĆ, to MÓC! :)

Dzięki :) mam nadzieje że wszystko potoczy się po mojej myśli , w poniedziałek miałem mieć gotowy opis i zdjęcie rezonansu ale jeszcze nie jest gotowe.na szczęście chociaż udało mi się ten rezonans wcześniej zrobić bo z NFZ najbliższy termin był na maj.
A gdzie planujesz najbliższy wyjazd?
Pozdrawiam i życzę powodzenia i udanych wakacji. :hut:
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 05.03.2013 13:01

Dla mnie wyjazd z domu to początek wakacji i podróż cieszy mnie podobnie jak leżenie na plaży na Riwierze Makarskiej. :D
rajcro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rajcro » 13.03.2013 10:30

arek71 napisał(a):Dla mnie wyjazd z domu to początek wakacji i podróż cieszy mnie podobnie jak leżenie na plaży na Riwierze Makarskiej. :D

Bardzo dobre podejście :) Dla mnie tak samo - wyjazd spod domu to już początek wakcji.
darkiey
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darkiey » 16.03.2013 18:29

POLSKA

Jedynką do węzła z 86 na Katowice ,tychy. W Tychach znów 1 przez Pszczynę do B.B.i na Żywiec (52,69) dalej Milówka(69) do granicy (Zwadroń)

SŁOWACJA

Od granicy 12 i przed Skalite w lewo na Ośćadnica do (11, E-75) i na Bratysławę D1.Dalej na wyjeżdzie z Bratysławy (duży wielopoziomowy rozjazd) trzeba jechać w lewo w stronę drogi 2( niebieskie). Po dojechaniu do 2 niebieskie w prawo na RUSOVCE i dalej do granicy.

WĘGRY

Po przekroczeniu granicy drogą 150 do MOSONMAGYAROVAR. W/w mieście 150 do skrzyżowania w lewo z 1 i zaraz w prawo(86,E-65). Następne miasta:Janossomorja, Hansagliget, Bosarkany, Csorna, Szill, Palli, Beled, Repcelak, Szeleste, SZOMBATHELY, Kormend. Za tym miastem w lewo(76 E-65) Katafa, ZALAGERSZEG. Za tym miastem z 76 w 74(E-65) w prawo,Bak,NAGYKANIZSA. Z 74 w 7 (w prawo) do Ltenye i do granicy z Chorwacją.

CHORWACJA

Autostrada (A4 E-65 E-71) do Zagreb i w A1 (E-65) dalej Zadar . Kończymy A1 na wężle z 39 i dalej po znakach do Makarskiej
Jarek634
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek634 » 16.03.2013 19:28

Ja tam się nie śpieszę nocuję w Mosonmagyarovar a potem w rejonie Plitvic . Moje chłopaki nie tolerują długich tras.Na Węgrzech zaliczamy baseny termalne , można zobaczyć Bratysławę a nie pędzić do Cro .Jazda już jest urlopem . Pozdrawiam :papa:
jogi125
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jogi125 » 21.03.2013 08:49

Najbardziej stresujący odcinek drogi to Budapeszt , czy przejeżdzając go w sobotę o godz.14.00 kierować się na centru czy na obwodnicę a z powrotem będąc na tygodniu lub w niedzielę o godz 19.00 jak przejechać
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2013 12:23

jogi125 napisał(a):Najbardziej stresujący odcinek drogi to Budapeszt , czy przejeżdzając go w sobotę o godz.14.00 kierować się na centru czy na obwodnicę a z powrotem będąc na tygodniu lub w niedzielę o godz 19.00 jak przejechać

Jak jest obwodnica to dlaczego z niej nie skorzystać, tylko obwodnicą :wink:
Ostatnio edytowano 21.03.2013 19:46 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 21.03.2013 12:28

A po co w ogóle jechać na Budapeszt jak jest 86-ka.
jestok1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jestok1 » 14.04.2013 22:59

te kiero napisał(a):
Mosqito napisał(a):
te kiero napisał(a):...a przy tej trasie to musisz wjechać k. Mosonmagyarorvar na M1 więc na taki krótki odcinek E-Matricę powinieneś mieć, żeby przejechać tylko kilkanaście km 8O

Akurat ten odcinek M1 (pomiędzy M15 a 86) jest darmowy dla osobówek

Oj to nawet nie wiedziałem, nie zauważyłem, przyzwyczajenie chyba że autostrada to -> winietka...

a skąd takie info , że odcinek jest bezpłatny?
a co z odcinkiem pomiędzy lenti a lentye przed chorwacją, trasa m70 czy ona jest bezpłatna?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Najtańsza trasa do Makarskiej - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone