Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moje miasto. Mój Kraj

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
Lubelsky
Turysta
Moje miasto. Mój Kraj

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubelsky » 10.09.2025 11:46

Kto wie czy nie nadchodzi godzina próby, kto tu patriota, a kto szmata ??
Na razie u mnie latają.
Ale już nie latają bo dzielni Polacy na swoich F16 i dzielni Holendrzy na swoich wspaniałych maszynach F35 zrobili swoje i zrobili to perfekcyjnie.
A dzielni Niemcy "okupujący Polskę" ze swoimi wspaniałymi Bateriami Patriot i super samolotami Eurofighter EF-2000 Typhoon też wiedzą kiedy nacisnąć guzik. I na pewno zrobią to po niemiecku, czyli perfekcyjnie.
No cóż Polki i Polacy patrioci, a zwłaszcza pseudo patrioci. Takie życie, szydercze, przewrotne, weryfikacja. Kto tu patriota, a kto szmata ??
Bidon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bidon » 10.09.2025 16:43

:lool: Słonko zbyt przygrzało?
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 10.09.2025 19:19

Mój kraj.
Są różne odsłony forumowiczów. Ukrywają się pod różnymi nowymi nickami żeby jednak coś napisać. Bo pod starymi są "spaleni". To pewna psychiczna choroba. Raz z jednej beczki raz z drugiej. Aktualna administracja(przypuszczam) nie ma czasu, zdrowia i chęci by ich "tropić". I nie dziwię się. Przy technologiach VPN czy przeglądarkach typu TOR które ukrywają IP. Tak więc jestem pewien, że wpisy spod różnych dziwnych i nie spotykanych na forum nicków (szczególnie nowych) pojawiać się będą.
Szuster
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szuster » 10.09.2025 23:51

Dzisiaj w HRT 4 cały dzień pokazywali to wydarzenie z Poljski. I także w dnevnikach na innych kanałach. Pokazywali te holenderskie samoloty, polskie wojsko na wschodniej granicy, wypowiedzi naszego premiera, ministra 0brony i ten zniszczony dom. Także obrady i wypowiedzi w NATO i UE w tej sprawie. Moi sąsiedzi, Chorwaci są ogólnie zainteresowani i się dopytują jak tam mamy z tym ruskiem ?. Oni to widza trochę inaczej, realniej, praktyczniej. Takie zdanie usłyszałem: "Chyba macie walkę w sercu, bo my ją mamy". A jedna starsza pani się zapytała czy jesteśmy w NATO, bo tylko NATO.

A Ci Panowie wyżej to za kim stoją ? Dziwne podejście. Jakaś szydera i tropienie kogoś, Znaczy się tropienie za co ? Za napisanie o składzie kontyngentów NATO w Polsce, które bronią Polski. Tragiczne podejście. Nie do pomyślenia u Chorwatów.

A dzisiaj w Dalmacji Centralnej była niezła kisa i vieter. A na Jadranie bałtycka fala. A wszystko to przy tropikalnych temperaturach. Ogólnie piękna aura, sztorm na turkusowym morzu z białymi grzywami fal. Kolory bajka.
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 11.09.2025 11:55

romuald22 napisał(a):Mój kraj.
Są różne odsłony forumowiczów. Ukrywają się pod różnymi nowymi nickami żeby jednak coś napisać. Bo pod starymi są "spaleni". To pewna psychiczna choroba. Raz z jednej beczki raz z drugiej. Aktualna administracja(przypuszczam) nie ma czasu, zdrowia i chęci by ich "tropić". I nie dziwię się. Przy technologiach VPN czy przeglądarkach typu TOR które ukrywają IP. Tak więc jestem pewien, że wpisy spod różnych dziwnych i nie spotykanych na forum nicków (szczególnie nowych) pojawiać się będą.

:) :plusone:
Lubelsky
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubelsky » 16.09.2025 11:24

Bardzo mi się podoba ten jednoosobowy aplauz do tropienia ludzi na forum. Gościu, zapisałeś się do tropicieli. I rozwijamy się. Naczelny przedstawiciel trzyosobowej społeczności forumowych tropicieli idzie dalej i wysyła jakieś kablarskie sugestie do administratora, aby tropił i czyścił to forum ??. Czyżby kolejny po tym dzbanie ? od toyoty, który dał się poznać z namawiania do tego ?? Aktualnie zniknął i chyba poszedł na przeczekanie w sprawie tych swoich wulgarnych privów ?? Było czy nie było gościu, tłumacz się ?? O tym bąkiewiczo podobnym kartoffelsuppe od wpisow na wątku o pontonach nie wspomnę ?? Też zniknął, może siedzi na froncie zachodnim i aktualnie tropi murzynów ??
Spoko koleś, administrator już zrobił swoje i już dawno spalił to forum. Politycznie powyrzucał porządnych ludzi. A inni porządni odeszli. Została jakaś nędzna trójca, może czworo i paru z doskoku. Ponadto płynie tu jakaś nędzna garstka, może pięcioro, którzy dobrze wiedzą że tu w tle czuć "bąkiewicza", ale palą głupa, że nic nie wiedzą i się udzielają w tej aureoli ??. Pewnie przeważyła siła uzależnienia i urozmaicenie swojego mocno przeciętnego życia. Babciom emerytkom i dziadkowi emerytowi wybaczam, niech się cieszą byle jak i byle gdzie. I został jeszcze okręt flagowy tego forum czyli moja znajoma z naszej klasy opisująca z detalami swoje pseudo luksusowe życie. Ale ona tu pasuje, niech sobie płynie w tej aureoli toy toya ?? Milion Polaków jeździ do Chorwacji i drugi milion do Grecji, a forum wygląda jak wykres kardiografu podłączonego do trupa. Bo spoko ludzi jest zdecydowanie więcej. Należało się. Smacznego
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 16.09.2025 15:34

Lubelsky napisał(a):Bardzo mi się podoba ten jednoosobowy aplauz do tropienia ludzi na forum. Gościu, zapisałeś się do tropicieli. I rozwijamy się. Naczelny przedstawiciel trzyosobowej społeczności forumowych tropicieli idzie dalej i wysyła jakieś kablarskie sugestie do administratora, aby tropił i czyścił to forum ??. Czyżby kolejny po tym dzbanie ? od toyoty, który dał się poznać z namawiania do tego ?? Aktualnie zniknął i chyba poszedł na przeczekanie w sprawie tych swoich wulgarnych privów ?? Było czy nie było gościu, tłumacz się ?? O tym bąkiewiczo podobnym kartoffelsuppe od wpisow na wątku o pontonach nie wspomnę ?? Też zniknął, może siedzi na froncie zachodnim i aktualnie tropi murzynów ??
Spoko koleś, administrator już zrobił swoje i już dawno spalił to forum. Politycznie powyrzucał porządnych ludzi. A inni porządni odeszli. Została jakaś nędzna trójca, może czworo i paru z doskoku. Ponadto płynie tu jakaś nędzna garstka, może pięcioro, którzy dobrze wiedzą że tu w tle czuć "bąkiewicza", ale palą głupa, że nic nie wiedzą i się udzielają w tej aureoli ??. Pewnie przeważyła siła uzależnienia i urozmaicenie swojego mocno przeciętnego życia. Babciom emerytkom i dziadkowi emerytowi wybaczam, niech się cieszą byle jak i byle gdzie. I został jeszcze okręt flagowy tego forum czyli moja znajoma z naszej klasy opisująca z detalami swoje pseudo luksusowe życie. Ale ona tu pasuje, niech sobie płynie w tej aureoli toy toya ?? Milion Polaków jeździ do Chorwacji i drugi milion do Grecji, a forum wygląda jak wykres kardiografu podłączonego do trupa. Bo spoko ludzi jest zdecydowanie więcej. Należało się. Smacznego

:spoko: :proszedzieki:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 17.09.2025 16:08

Lubelsky napisał(a):...

Ale oprócz bezsensownych epopeii które tu piszesz to powiedz - kim na prawdę jesteś???
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 18.09.2025 08:17

romuald22 napisał(a):

Ale oprócz bezsensownych epopeii które tu piszesz to powiedz - kim na prawdę jesteś???

wybierz z 3 osób :), ktoś działa od sierpnia a zdołał zapoznać się z całym forum :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 18.09.2025 16:43

yarko2000 napisał(a):wybierz z 3 osób :), ktoś działa od sierpnia a zdołał zapoznać się z całym forum :)

Wiem, że się powtarzam, ale bytów na tym forum jest wiele. Niektóre istnieją od wielu, wielu lat.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 18.09.2025 18:26

yarko2000 napisał(a):
romuald22 napisał(a):

wybierz z 3 osób :), ktoś działa od sierpnia a zdołał zapoznać się z całym forum :)

Przecież to nie jest żaden klon.
Nie udajcie, że nie ogarniacie.

Romuald, Ty działasz jak tzw "niezależny weryfikator" 8)
Na FB i YouTube pokazuje on swoją "niezależność" ;)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 19.09.2025 07:30

baunty napisał(a):Romuald, Ty działasz jak tzw "niezależny weryfikator" 8)
Na FB i YouTube pokazuje on swoją "niezależność" ;)

Sorry. Ale ja nie mam, nie miałem, nie używam jakiegoś fejsbuka. Zawsze miałem awersję do odkrywania się przed całym światem. Na YT oglądam/słucham sobie tylko muzykę i kabarety które mnie ominęły. Tak więc gratuluje "niezależności". 8)

Powrót do Po godzinach...