Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marsallah
Cromaniak
Re: Mistrzostwa Świata - Rosja 2018

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 28.03.2018 07:36

Patrząc na te sprawdziany przed mundialem, to jesteśmy bliżej zajęcia ostatniego miejsca w grupie niż ćwierćfinału...

Oczywiście wierzę, że Nawałka wymyśli "coś" stricte na mundial. Liczę na "nowych" - Kurzawę i Romańczuka, którzy pokazali, że mamy alternatywy dla Rybusa i Krychowiaka. Ale, na litość Bosco, nie możemy bać się podawać do przodu! Rozumiem, że obrońcy i def. pomocnicy dostali zakaz grania ryzykownych piłek, które groziły kontrami przeciwnika, ale jeśli w promieniu 3m od zawodnika nie ma rywala, to znaczy, że ZAWSZE można mu podać - najwyżej odda.

Mam nadzieję, że nasi bohaterowie dojdą do siebie. Krycha jest cieniem dawnego siebie i jak tak dalej pójdzie, to nie załapie się na mundial. Grosik również nie zachwyca (serio, nie wiem, jak mógł się podobać we wczorajszym meczu - mnóstwo strat, bezmyślnego pakowania się do przodu kiedy nie trzeba, a jednocześnie brak wyjścia na pozycję, kiedy właśnie sytuacja tego wymagała). Milik - wiadomo, potrzebuje grania.

Na drugim biegunie widzę przede wszystkim Jędrzejczyka - zawodnika wyraźnie odstającego od reszty. Nie wystarczy być przydatnym w polu karnym przeciwnika przy kornerach - gość nie potrafi rozegrać klepy, a objeżdża go każdy, nawet w polskiej lidze, więc na MŚ tym bardziej. Słabo zagrał wczoraj również Szczęsny (także nie rozumiem pochwał kierowanych w jego stronę przez komentatorów TVP, no ale skoro oni nie widzieli, że Son na spalonym NIE BYŁ, to widać mogli i uznać, że golkiper Juventusu bronił pewnie) - raz wypuścił łatwiutką piłkę pod nogi przeciwników i uratowali go obrońcy, raz nie wyszedł do dalekiego zagrania Koreańczyków, choć powinien. W efekcie obrońcy musieli wywalić piłkę na aut. Ostatnim słabiakiem był wczoraj Cionek, ale on pewnie pojedzie siedzieć na ławce.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.03.2018 07:48

Marsallah napisał(a):Patrząc na te sprawdziany przed mundialem, to jesteśmy bliżej zajęcia ostatniego miejsca w grupie niż ćwierćfinału....

Sprawdziany są potrzebne ... i raczej nie gra się w nich tak jak o punkty.
Zawodnicy grają bardziej ostrożnie, aby na etapie przygotowań nie złapać kontuzji i Mundial spędzić w domu.
Towarzysko grało sporo drużyn ... i też trenerzy i kibice tych drużyn mają ból głowy. :wink:
(vide: Japonia, Kolumbia, Senegal, Rosja, Argentyna, Niemcy, Portugalia ....)
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 28.03.2018 07:57

giba0909 napisał(a):W końcu Zielu walnął petardę
należało mu się i naszym :lol:

Tomaszewski i tak będzie gadał że Zieliński się do kadry nie nadaje :papa:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 28.03.2018 09:26

Janusz Bajcer napisał(a):
Marsallah napisał(a):Patrząc na te sprawdziany przed mundialem, to jesteśmy bliżej zajęcia ostatniego miejsca w grupie niż ćwierćfinału....

Sprawdziany są potrzebne ... i raczej nie gra się w nich tak jak o punkty.
Zawodnicy grają bardziej ostrożnie, aby na etapie przygotowań nie złapać kontuzji i Mundial spędzić w domu.

Rozumiem, że można grać ostrożniej, w sensie: unikać bolesnych starć, żeby nie złapać kontuzji. Ale zagranie piłki do przodu i w ogóle szybsze rozgrywanie raczej kontuzji nie przysporzy, a o to mi chodziło. No cóż, mam nadzieję, że to mimo wszystko jakaś zasłona dymna.

P.S. Zieliński się wyrabia. Wczorajsze podania to miodzio, miał chyba ze 4 kluczowe, no i ten gol!
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.03.2018 14:14

Jeżeli my narzekamy na naszą grę ( a nie można nie narzekać) , to co ma powiedzieć taki Sampaoli?

Przegrać 6:1 ( nawet z Hiszpanami) to dopiero szok!
Nie ma tłumaczenia, że bez Messiego.

Do naszych problemów dochodzi kolejny:
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/kadra ... go/dcclccz
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 29.03.2018 09:59

Wiem że za mało meczów jest do mundialu i dlatego sie tak nie da, ale ja uważam że żeby sprawdzić jakiegoś zawodnika, to on musi wejść jako jeden nowy zawodnik do składu, reszta powinna być z podstawowego składu. Wtedy można sprawdzić czy potrafi dostosować się do poziomu reszty zespołu. A jeśli masz 3-5 nowych piłkarzy w składzie, to nie ma się co dziwić że nie idzie.
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 29.03.2018 10:52

Obrazek

nie jadę do Rosji !

:lol:
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 29.03.2018 11:37

Ja też nie jadę. Będę w telewizji oglądał
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 29.03.2018 11:44

A ja tak bardzo bojkotuję MŚ, że będę je znad Jadranu oglądał :>
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.03.2018 12:02

Marsallah napisał(a):A ja tak bardzo bojkotuję MŚ, że będę je znad Jadranu oglądał :>

A ja:

19.06. 14:00 Polska - Senegal (w Nowym Sączu)

24.06. 20:00 Polska - Kolumbia (w Koroshegi - jeśli w węgierskiej TV będzie transmisja)

28.06. 16:00 Japonia - Polska (w Bibinje - konoba, jeśli w chorwackiej TV będzie transmisja)

1/8 - 2 lub 3 lipca: Polska - :?: (w Bibinje - jak wyżej)

1/4 - 6 lub 7 lipca: Polska - :?: (w Nowym Sączu)
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 29.03.2018 17:45

a później gdzie oglądasz?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.03.2018 19:36

kor_nick napisał(a):a później gdzie oglądasz?

Od 6 lipca do finału - wszystko w domu. :lol:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 29.03.2018 20:11

24.06. 20:00 Polska - Kolumbia (w Koroshegi - jeśli w węgierskiej TV będzie transmisja)

A ja w tym dniu i w tej godzinie będę w drodze do CRO!!, gdzieś pomiędzy Czechami i Austrią!, macie jakiś pomysł jak ten temat ogarnąć ?. Kierując nie ma szans na oglądanie online ale może jakaś transmisja w necie radiowa ?, jest coś takiego w ogóle ?.
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 29.03.2018 22:10

yzedef napisał(a):

A ja w tym dniu i w tej godzinie będę w drodze do CRO!!, gdzieś pomiędzy Czechami i Austrią!, macie jakiś pomysł jak ten temat ogarnąć ?. Kierując nie ma szans na oglądanie online ale może jakaś transmisja w necie radiowa ?, jest coś takiego w ogóle ?.

Jal masz dużo transferu to możesz obejrzeć na pilot.wp
Dwie godziny przerwy w jeździe i meczyk ogarnięty.
W tamtym roku mecz z Kazachstanem oglądałem na tym w Cro i nawet całkiem dobrze szło. Raz się przycieło na chwilkę a tak poza tym to spoko.
Jackar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 30.03.2018 19:50

19.06. 14:00 Polska - Senegal (w Nowym Sączu)

Mała poprawka. Mecz jest o 17.00
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 76
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone