Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Marusici po raz pierwszy

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 14.11.2010 18:08

Zuzek13 na tej stronce wystarczy kliknąć na listę apartamentów i odnajdujesz PIMM bez problemu :) Ja osobiście bardzo polecam :) A widoki ?? Dla nas rekompensowały wszystki niedogodności związane z zejściem do morza, które z reszta nie okazały się takie męczące :))

Ogólnie wiedzieliśmy na co sie piszemy. Marusici odpowiadało nam w każdym calu, bo szukaliśmy cichej miejscowości, z dala od zgiełku a jednocześnie nie oddalonej od jakiejś cywilizacji :) Dlatego na codzienne poranne zakupy jeden sklepik nam wystarczył, a wieczorami - jeśli mieliśmy ochotę posmakować gwaru - to do Omisia tez był rzut beretem :)

A manewrowanie autem na tych stromiznach ?? Hmm.. mnie i naszym towarzyszom się podobało ale małżonce Viniowej już mniej ;) Ogólnie da się przeżyć, choć pewnie nie dla wszystkich :)

pocztówka28 prosze bardzo :) Ciesze się, że mogłem przywołać pozytywne wspomnienia :)

pasażer przyznam, że Wenecja była strzałem w "10" :) I jeśli planujecie Wenecję "jedniodniową", to polecam takie rozwiązanie jak nasze: przyjazd na przedmieścia na wieczór, tak aby rano być już w Wenecji, kupno biletu za 16E na cały dzien na niemal wszystkie linie :) To bardzo wygodne, bo Vaporetto pływają dosłownie co kilka minut więc bez zbędnego biegania pływasz sobie do najważniejszych miejsc Wenecji. Pewnie, że w jeden dzień Wenecje można co najwyżej "liznąć" ale akurat my musieliśmy koniecznie wracać do Polski (umówiona pół roku wcześniej wizyta u lekarza). Jednak jeśli czas nie goni, to warto poświęcić na Wenecję min. 2 dni.

Polecam też dużo wcześniejszą rezerwację pokoju w hotelu np. La Meridiana lub tym, do którego w końcu trafiliśmy w Mogliano Venetto. Hotel na prawdę klasy takiej, że aż nam było nieswojo :D a cena 65E za pokoj ze śniadaniem :) Uważam, że to na prawdę przyzwoita cena jak na takie warunki :)

Pozdrawiam :)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 14.11.2010 21:28

Viniu, Dzięki Ci dobry człowieku, niech Ci opatrzność w kochankach wynagrodzi... czy w czym sobie życzysz :oczko_usmiech:
ps. O, Coś na Pw poszło :wink: pozdrav
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 14.11.2010 22:02

pasażer no toś mnie chłopie zastrzelil :D 10 min. straciłem szukając jakiejś skrzynki pocztowej PW :))) Dobrze, że często zaglądam na ocp.pl :)
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 15.11.2010 20:17

Relacja SUPER !!!! Widoki przepiękne !!! Kwaterka zaje....a !
Trzeba się zastanowić ... tylko czy dzieci nie będą zbyt mocno znudzone ta ciszą ..... hmm, hmm, hmm
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 19.11.2010 11:51

pawelli to zalezy w jakim wieku są pociechy: jesli wiek przedszkolny to bez problemu zagospodarują sobie czas w Marusi, na plaży. Trochę gorzej z dzieciakami w wieku szkolno-gimnazjalno-ponadgimnazjalnym... bo dla tych wiadomo... "wieje nudą" :)
beges80
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beges80 » 04.01.2011 19:44

VINIU mam pytanie który apartament wybrać ap 2 czy ap 3 zależy mi na widoku ap 3 trochę droższy nie wiem czy warto dopłacać
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 05.01.2011 07:28

witam przeczytałem twoja relacje i musze powiedzieć że wakacje miałeś super tylko pozazdościć :D zdjęcia bardzo piekne.Może kiedys uda sie odwiedzić mi tą część chorwacji.pozdro :D
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 05.01.2011 09:07

Piszesz konkretnie, szczegółowo i fajne fotki.
PZDR.
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 05.01.2011 14:02

beges80 napisał(a):VINIU mam pytanie który apartament wybrać ap 2 czy ap 3 zależy mi na widoku ap 3 trochę droższy nie wiem czy warto dopłacać

Widok na morze ma zarówno app2 jak i app3 i trzeba przynać że jest piękny !! :)) Różnica jest taka, że app 3 ma dwa balkony (wąskie długie) z widokiem zarówno na Brelę i Makarską jak i na Brać, a app2 ma balkon tylko na Makarską (podobnie jak "nasz" z app1). O ile mnie pamięc nie myli, to app 2 ma bardziej ustawny, tj szerszy na tyle, że spokojnie można z rodzinką jadać na balkonie :) Przynajmniej nasz był na tyle szeroki, że jadaliśmy u nas w dwie rodziny :)

A przy odrobienie szczęścia zobaczycie rodzinkę delfinów.. dość często pływają sobie niedaleko Marusici :)
wolandero
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolandero » 08.01.2011 17:05

Obrazek Obrazek ]Obrazek Przesyłam widoki na drugą plażę w Marusici,pozdrawiam Viniu z lubuskiego.Marusici to piękne miejsce,ale nie wszystkim może odpowiadać,jest to wioska na stromym zboczu z jednym sklepikiem, problemem jest nawet zaparkowanie auta.Jeżeli ktoś lubi spacery po wieczornych promenadach i knajpkach to trzeba wsiadać w auto, mnie się tu podobało. :D
wolandero
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolandero » 08.01.2011 19:04

Jeszcze kilka fotek z Marusici dla tych którzy na forum szukają miejsca na następne wakacje :D Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
senior111
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) senior111 » 11.01.2011 18:13

beges80 napisał(a):VINIU mam pytanie który apartament wybrać ap 2 czy ap 3 zależy mi na widoku ap 3 trochę droższy nie wiem czy warto dopłacać

Beges80, prześlij priv@ to wyśle Ci fotki z ap3. Byliśmy razem z Viniem i osobiście uważam, że ich balkon był super na poranno/wieczorne posiadówki przy chorwacki winku i rakiji ( duży kwadrat ) ale horyzont a ap3 był większy - minusem naszego było to, że posiedzieć można było tylko we dwójkę ( dla trzech czy czterech osób było już ciasno ).

pozdrowionka
beges80
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beges80 » 12.01.2011 14:20

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dzięki chętnie zobaczę
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 12.01.2011 15:52

Viniu napisał(a):pawelli to zalezy w jakim wieku są pociechy: jesli wiek przedszkolny to bez problemu zagospodarują sobie czas w Marusi, na plaży. Trochę gorzej z dzieciakami w wieku szkolno-gimnazjalno-ponadgimnazjalnym... bo dla tych wiadomo... "wieje nudą" :)

Wiek przedszkolny - i korci mnie po Twojej relacji ;)
Ale również bardzo korci Brela :):):)
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 15.01.2011 00:14

pawelli Myślę, że z dzieciaczkami, to będzie najmniejszy problem :) Przynajmniej nasze brzdące (2,5, 4 i 7 lat) miały co robic na plaży do wieczora :)

A co do Breli, to zdecydowanie inna bajka. Co prawda nie byliśmy tam osobiście, ale znam Brelę z opowiadań mojego szefa, który był tam kilkukrotnie. To bardziej "cywilizowana" miejscowość, z rozrywkami, ale tez i bardziej tłoczno i gwarno. Nam "Marusia"pasowała właśnie ze względu na ciszę, a w razie potrzeby rozrywki w kilka minut jesteś w Omisiu, czy własnie Breli :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Marusici po raz pierwszy - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone