Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Marusici po raz pierwszy

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Loco
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Loco » 28.08.2010 21:23

Ja też czekam na cd.
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 29.08.2010 14:24

ja też czekam z niecierpliwością 8)
jerzy26
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 29.08.2010 16:22

Chętnie również popatrzę, faktycznie spokojna miejscowość. :papa:
wolandero
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolandero » 29.08.2010 21:22

:D Byłem w Marusici w lipcu, piękne miejsce pozdrawiam i czekam na zdjęcia ze znajomych miejsc 8O
Indiana
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Indiana » 30.08.2010 07:20

Pisz, pisz Viniu, moja miłość do Chorwacji zaczęła się właśnie w Marusici...
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 30.08.2010 08:59

Dzięki wszystkim za odwiedziny :)

A skoro zainteresowanie istnieje to zaczynamy ciąg dalszy.

Drugi dzień pobytu upłynął nam pod znakiem typowego leniuchowania, odbijania podróży i delektowania się plażą, wodą, i życiem podwodnym :) A wieczorkiem (powoli) tradycyjnie kolacja na naszym tarasie, jednak dziś zakrapiana rakiją i winkiem od Petara :) I co dziwne po rakii nawet jakies zdjęcia wychodziły :D
Obrazek
Trzeciego dnia postanowiliśmy zrealizować pierwszy z naszych planów, a właściwie pierwszy plus bonus. Początkowo planowaliśmy wypad jedynie do Splitu, jednak za namową znajomych postanowiliśmy zaliczyć również Trogir. I to był bardzo dobry pomysł. Sprzyjała nam przy tym wszystkim pogoda, było pochmurno, trochę chłodniej, więc pogoda wymarzona do spacerów :) niestety gorsza dla zdjęć :(
Obrazek
Obrazek

W Trogirze trafiliśmy na niezwykle pasjonujące zawody ;) w kulki :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Spotkaliśmy też prawdziwego artystę
Obrazek

A tu na drugiego
Obrazek
Na koniec zaserwowaliśmy sobie lody :D. Daaaawno takich dobrych nie jedliśmy :)
Obrazek

Z Trogiru wyruszyliśmy w drogę powrotną mając w planie oczywiście Split
Obrazek
Obrazek

Tu też trafiliśmy na artystę
Obrazek

Fajny pomysł na parking dla motocykli
Obrazek
Obrazek

Niestety spory fragment Pałacu Dioklecjana jest w trakcie renowacji ale dobrze, za kilka lat będzie na co popatrzeć :) W każdym razie koniecznie trzeba tam wrócić :)
Obrazek

Czwarty dzień to typowe plażowanie
Obrazek
I nawet małżonka Viniowa dała się namówić na zwiedzanie podwodnego świata :)
Obrazek

A to PIMM z najpiękniejszej strony :)
Obrazek

A że po obiedzie pogoda się trochę popsuła, postanowiliśmy zaliczyć Omiś :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przyznaję, że Omiś wywarł na nas ogromne wrażenie !! Mała korekta scenografii i można tam nakręcać filmy z gatunku "baśń tysiąca i jednej nocy" :)

Kolejne dwa dni, to również typowe plażowanie z tym, że szóstego dnia stwierdziliśmy, że nie byliśmy jeszcze w górnej części Marusici !! No i nie widziałem jeszcze słynnego różowego Cadillac'a ;)
Obrazek

Korzystając z ubytków w oszkleniu auta utrwaliłem jego wnętrze. Kurcze szkoda, że tak się auto zmarnowało
Obrazek

Kościółek w Marusi też sprawia sympatyczne wrażenie
Obrazek
Obrazek

Siódmy dzień to kolejne typowe leniuchowanie na plaży, za to ósmy dzień był pełen wrażeń. Wybraliśmy się na fishpicnic na Brać do miasteczka Supetar i Postira.

No to wypływamy z Omisia
Obrazek
Obrazek

Za sterami sam kapitan, więc dopłyniemy, nie wiem jeszcze dokąd, ale gdzieś się zatrzymamy :D
Obrazek

Supetar coraz bliżej, więc kierunek chyba dobr :)
Obrazek

No i jesteśmy. Supetar przywitał nas taką temperaturą:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Supetar wywarł na nas kapitalne wrażenie. W takim miejscu mógłbym się zestarzeć :) No może plaża nie dorównuje do tej w Marusi, ale fragment po lewej stronie portu (patrząc od strony morza), z białymi owalnymi kamieniami już daje radę :)

Na pokładzie obiecany fishpicnic, więc najedzeni do syta ruszamy do Postiry. Nasz Kapitan też wydawał się być w dobrym humorze :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Po powrocie do Omisia poddaliśmy się pokusie sprawdzenia, co się kryje ze za magiczną bramą:
Obrazek

... po czym postanowiliśmy sprawdzić dośc słynna już konobę Kremenko w miejscowości Sviniśće… i to było coś niesamowitego, takich wrażeń z drogi to ja chyba nigdy nie zapomnę :D
Obrazek
Obrazek

Takich zakrętasów I wywijasów to ja w życiu nie widziałem :)
Sama konoba niesamowita sprawa, knajpa zrobiona na styl Flinstonów, wykuta w skale.. rewelacja. Jedyny mankament to taki, że nie można tam sobie wejść ot tak sobie, niestety wejście możliwe jest jedynie po wcześniejszej rezerwacji. Przy następnej okazji koniecznie musimy tam wrócić na małe co nieco :)

Wieczorkiem postanowiliśmy jeszcze zaliczyć szybką plażę połączoną z małą sesja foto ;)
Obrazek
Obrazek

Dzień dziewiąty, to niestety ostatni dzień pobytu w Marusi, więc spędziliśmy go do późnych godzin wieczornych na plaży.

Dziesiątego dnia jako że już ok. godz. 9:00 musieliśmy opuścić PIMM'a zaplanowaliśmy małe smażenie na plaży w Omisiu, później obiad i w droge do Plitvic. I tak tez robiliśmy, przy czym mając w głowach nasza plażę w Marusi, plaża w Omisiu sprawiała przygnębiające wrażenie.
Obrazek

Tak to dobiegł końca nasz pierwszy pobyt w nadmorskiej części Chorwacji. Podsumowując: to były jak dotychczas najlepsze nasze wakacje !! I - jeśli tylko okoliczności pozwolą będziemy tu wracać często :D

Ale to jeszcze nie koniec wakacji a.d. 2010

Czas na PLITVICKA JEZERA !!
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 30.08.2010 09:17

Poczytałem i pooglądałem :D , super zdjęcia Viniątek :!:
...a że ja też Skodziną podróżuję, to w razie potrzeby będę u Ciebie ratunku szukał :wink: :!:

pozdr
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 30.08.2010 09:26

Piękne foty :lol: mała modelka urocza :lol:

pozdrawiam i czekam na cd :D
Katarinka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarinka » 30.08.2010 16:07

Przydałby się odwyk od cropli :)
patryy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) patryy » 30.08.2010 19:25

Viniu napisał(a):

A tu na drugiego
Obrazek
!

Tego pana to i ja spotkalem tyle ze w splicie,chyba ze twoje zdjecie tez tam bylo robione... :wink:

Obrazek

a wracajac do obiektywu o ktory ktos pytal po 1szym poscie to wg opisu to byla wlasnie ta stalka 50mm a nie sigma..chodzi o te ostatnie 3 fotki z dzieciakami

:wink:

ps fajna relacja
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 31.08.2010 07:07

patryy Tego "artystę" z pewnością spotkaliśmy w Trogirze ;) Być może jest "mobilny" :D

A co do tych zdjęć to faktycznie, były robione stałką 50/1.8... Ot człek sam nie pamięta czym focił... ;) Zasugerowałem się tym, że niemal cały czas miałem zapiętą Sigmę.. ale faktycznie trochę za ładne jak na Sigmę :D
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 31.08.2010 07:32

Ja też czytam i oglądam....Viniątka przesympatyczne :D
Iwona1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona1973 » 31.08.2010 07:47

Bombowa relacja,a te zdjęcia..ech... :D 11.09 wybieram się z mężowym i znajomymi do Chorwacji,kierunek bliżej nieznany,ale tak mnie zainspirowałeś,że może jednak ....Marusici???????
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 31.08.2010 08:38

Iwona1973 jeśli cenisz sobie cisze, spokój, kameralne plaże, to Marusici jest świetnym wyborem. Sklepik wyposażony w podstawowe artykuły, a na większe zakupy zawsze można wyskoczyć do Omisia. A i do Splitu, Trogiru czy Makarskiej też blisko, więc baza wypadowa świetna. Ja polecam :)
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 31.08.2010 11:56

Relacja ekspresowa... ale tak bogata w świetne zdjęcia , że "wow".
Jak pisali poprzedni piewcy: Viniatka niezwykle fotogeniczne.
Ale jak to kobieta muszę zauważyć niezwyle ładne zgranie stroju kąpieloweg (bardzo ładne kwiatki) i butów do wody!
Gratulacje dla Viniowej :D

Goszka

Viniu zamieścił zdjęcie:
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Marusici po raz pierwszy - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone