Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Marusici po raz pierwszy

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 31.08.2010 12:18

Viniu napisał(a):...
Kolejne dwa dni, to również typowe plażowanie z tym, że szóstego dnia stwierdziliśmy, że nie byliśmy jeszcze w górnej części Marusici !! No i nie widziałem jeszcze słynnego różowego Cadillac'a ;)
Obrazek
...

Przejeżdżałem koło niego kilka razy... klasyk :cool: ale zdjęcia mu żadnego nie zrobiłem ;) 8O
Viniu
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Viniu » 31.08.2010 14:13

Leszek tego Cadillac'ka można podziwiać na zdjęciach sprzed kilku lat i niestety z roku na rok wygląda coraz gorzej... Zobaczymy jak długo "pociągnie" :)
Viniu
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Viniu » 31.08.2010 14:18

goszka napisał(a):Gratulacje dla Viniowej :D

Goszka

A dziękuję.. przekażę :D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 31.08.2010 14:19

Viniu napisał(a):Leszek tego Cadillac'ka można podziwiać na zdjęciach sprzed kilku lat i niestety z roku na rok wygląda coraz gorzej... Zobaczymy jak długo "pociągnie" :)

Można by się pokusić o jakiś generalny ...

U mnie chłopaki nie takie rzeczy klepali i prostowali :lol:
Elizasz
Cromaniak

Postnapisał(a) Elizasz » 31.08.2010 14:28

Znajomi wczoraj wrócili z tej willi-jeszcze nie miałam okazji z nimi rozmawiać, ale za to Twoją relację chętnie przeczytałam-bardzo udana :) i przyjemnie się czyta :)
Viniu
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Viniu » 07.09.2010 10:07

Trochę czasu minęło, więc wypada dokończyć relację :)

Z Omisia wyruszyliśmy po obfitym objedzie w godzinach popołudniowych. Kierunek Plitvicka Jezera, a dokładniej Rakovica, czyli miejsce naszego noclegu.

Droga jak to droga.. nuda jak w polskim filmie, człowiek patrzy w prawo, później w lewo, równe autostrady, nic nie trzepie, nie kołysze, ehh, co za kraj :(

W Rakovicy pierwszy raz zgłupiała mi navi: wyprowadziła nas w jakąś gruntowa drogę, gdzie lusterkami już haczyliśmy o krzaczory, ale trzeźwy (jeszcze ;) ) umysł Seniora doprowadził nas do celu.

Nocleg w Rakowicy całkiem sympatyczny, tuż przy starej drodze nad morze. I tu znowu niespodzianka: byliśmy przekonani, że słynna Chorwacja gościnność dotyczy tylko wybrzeża, a tu miła niespodzianka: lodówka czekała na nas pełna rakii, win, piwa itp. No i jak tu ich (Chorwatów) nie kochać?? ;)

Rano, po szybkim śniadaniu, już o godz. 9:00 zameldowaliśmy się przy kasach biletowych do parku i dalej w drogę: "pociągiem" w górę, później ze 2 godziny, na nogach, później stateczkiem, później znowu na nogach i znowu "pociągiem". Ci, którzy tam byli wiedzą o co chodzi, więc nie ma co się rozpisywać, a Ci którzy jeszcze tam nie zawitali, gorąco namawiam do szybkiej zmiany tego stanu rzeczy :) A tak to wszystko wyglądało:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trzeba przyznać, że Plitvice wymęczyły nas do tego stopnia, że nikomu nie chciało się nawet szczególnie gadać… dlatego też droga do Wenecji upłynęła w przyjemnej ciszy :D

Ale o tym w następnym odcinku :)
Viniu
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Viniu » 07.09.2010 10:08

Elizasz napisał(a):Znajomi wczoraj wrócili z tej willi-jeszcze nie miałam okazji z nimi rozmawiać, ale za to Twoją relację chętnie przeczytałam-bardzo udana :) i przyjemnie się czyta :)

I jak znajomym się podobało ?? :)
papuga007
Cromaniak

Postnapisał(a) papuga007 » 07.09.2010 11:09

witam

Też miałam przyjemnośc być gościem miejscowości Marusici , cisza i spokój , to jest to czego duszy potrzeba :!:
ozyrys760
Croentuzjasta

Postnapisał(a) ozyrys760 » 08.09.2010 13:51

SUPER RELACJA Z PODRÓŻY :D
Robert36
Globtroter

Postnapisał(a) Robert36 » 18.10.2010 13:58

Viniu ile płaciłeś w tym roku za apartament w Villi PIMM? Ostatnio korespondowałem z Alujevic i za apartament 3+1 na tej stronie widnieje jako 2+2 http://www.marusici.com/uk_houses.html i podała mi cene na 2011 r 68E za 2 os dorosłe i 2 dzieci 15 i 5lat. Trochę ta cena inna niż an stronie. Spróbuję ponegocjować cenę.:cry:
Ostatnio edytowano 18.10.2010 15:26 przez Robert36, łącznie edytowano 1 raz
kkra
Cromaniak

Postnapisał(a) kkra » 18.10.2010 18:44

chcę więcej zdjęć:)
dareke
Odkrywca

Postnapisał(a) dareke » 20.10.2010 17:27

Pozdrawiam Viniu i gratulacje ze wspaniałego pobytu w Maruśici. Fotka naprawdę fajne. Czy byłeś też może na plaży bliżej od strony Pisaka?
dareke-roverki
senior111
Podróżnik

Postnapisał(a) senior111 » 20.10.2010 21:44

Robert36 napisał(a):Viniu ile płaciłeś w tym roku za apartament w Villi PIMM? Ostatnio korespondowałem z Alujevic i za apartament 3+1 na tej stronie widnieje jako 2+2 http://www.marusici.com/uk_houses.html i podała mi cene na 2011 r 68E za 2 os dorosłe i 2 dzieci 15 i 5lat. Trochę ta cena inna niż an stronie. Spróbuję ponegocjować cenę.:cry:

Cześć Robert 36,

z Viniem bylismy wspólnie w Marusi i my spaliśmy w 2+2. W związku z tym, ze byliśmy na przełomie czerwca i lipca to za czerwiec płaciliśmy 45 euro a za lipiec 55 euro. Pokoje bardzo ładne lecz balkon bardzo wąski - na imprezki się nie nadaje, Viniu miał pokój 2+1 i super balkon w kwadracie, w sam raz na wspólne śniadanika i kolacje :) Widoki z naszego pokoju super, po strony południowej makarska i św Jura a od strony zachodniej cała wyspa Brać.

Gorąco polecam
beges80
Globtroter

Postnapisał(a) beges80 » 10.11.2010 11:10

witam
mam pytanko do viniu czy z villi pim jest daleko do plaży czy wystarczy pokonać parę schodków i rozkladamy leżaczki.Jak wygląda przechadzka na plaże niosąc pare rzeczy ponton leżaczki itp.czy jest ewentualnie możliwość zostawić ekwipunek wybierają się na obiad.Bardzo spodobała mi się twoja relacja z wyjazdu i też tam chce być
Kacper111
Cromaniak

Postnapisał(a) Kacper111 » 11.11.2010 17:27

relacja przeczytana, zdjęcia oglądnięte
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Marusici po raz pierwszy - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone