kmichal napisał(a):... dobrze, że dodatkowo sprayem go nie potraktowali ......
Nie sądzę by ktoś specjalnie go przewrócił, możliwe że to sprawka dziesiątek kóz które TUŻ OBOK miały poidło zaopatrywane w wodę z kranika z wężem
Swoją drogą zamocowanie było zapewne typowo po grecku
eystrasalt napisał(a):Ciekawe, czy chociaż przewrócił się / został obalony we właściwą stronę
Udanego A. D. 2018
Tak, we właściwą
Dzięki
tiwa napisał(a):Brama nad główną arterią, okiennice i doniczki mają inny odcień niebieskiego niż zazwyczaj spotykany na Cykladach
. Wiem, wiem to Dodekanez, ale też grecka wyspa i blisko Cyklad
.
Przy okazji ograniczenie wysokości wjeżdżających pojazdów... kolejny argument za tym by nie nabywać kampera
Z tym odcieniem to możliwe... choć dla mnie niebieski to niebieski
longtom napisał(a):Piękne miejsce![]()
Tak, bardzo przyjemne, a na dodatek bardzo PRZYJAZNE
Co prawda mieliśmy pewien problem z tymi tamaryszkami, one naprawdę w niektóre dni chłoną poranną wilgoć z powietrza i później skrapla się ona skapując na wszystko... ze śniadaniem wynosiliśmy się wówczas nieopodal pod gołe niebo, zaś auto musiałem w pocie czoła powycierać z lepkich, brązowawych plam
Ale to wszystko jest do pominięcia w porównaniu z całokształtem warunków w tym miejscu
maxredaktor napisał(a):Też tak myślę. I raczej trudno byłoby mi się z takiej miejscówki gdziekolwiek ruszyć.
Jednak każdego dnia gdzieś się ruszaliśmy...
Ale naprawdę zastanawialiśmy się, czy nie zmienić planów i nie zostać na Tilos, na Eristos do końca urlopu, tak było nam tam dobrze. Jednak doszliśmy do wniosku że lepiej zwiedzić coś nowego, zaś Tilos będzie priorytetem do powrotu
maxredaktor napisał(a):Zajęło mi to trochę czasu, ale jestem w w końcu na bieżąco z relacją. I fajnie, że Luna daje radę, choć greckie bezdroża do łatwych nie należą
Auto spisuje się nieźle i o ile wyspy odwiedzone w maju nie były zbyt wymagające, podobnie zresztą jak te z września zeszłego roku, o tyle te ostatnie już trochę bardziej (zwłaszcza ostatnia
Pozdrawiam

.png)
....png)
.png)
....png)