Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

którędy przez Austrię??

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maar
Odkrywca
którędy przez Austrię??

Nieprzeczytany postnapisał(a) maar » 13.03.2007 15:07

Witam,

jadę w lipcu ze Szczecina do Trogiru. Trasa przez Niemcy, Austrię, Słowenię.
Ale mam wątpliwość, którędy przez Austrię, tak aby było jak najszybciej, jak najciekawiej i jak najtaniej (dodatkowe opłaty za tunele i odcinki autostrad).
Odległości są bardo podobne tyle, że nie wiem którą drogę wybrać:
Ragensburg--Passau--Graz--Maribor--Zagrzeb, czy
Monachium--Salzburg--Villach--Ljubliana--Rijeka.

Dodam, że ze Szczecina planuję wyjechać w godzinach popołudniowych w niedzielę, a na miejscu być rano w poniedziałek.

pozdrawiam
maar
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 13.03.2007 15:17

Fragment między Monachium a Salzburgiem jest mało przyjemny. Jeździłem tamtędy w dzień i przy potężnym ruchu autostrada wydawała się po prostu wąska.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.03.2007 15:33

Kolo Monachium jest zawsze ciasno...
Omiń to miasto i wyjedź w Grazu. Tuneli (płatnych) jednak nie ominiesz....
frome
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) frome » 13.03.2007 21:30

Witam,
a nie lepiej (i taniej) jest jechac przez Czechy i dalej Austria (winietka i tak czasowa), Maribor, Zagreb, Trogir?
Pozdrawiam.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.03.2007 21:59

frome napisał(a):Witam,
a nie lepiej (i taniej) jest jechac przez Czechy i dalej Austria (winietka i tak czasowa), Maribor, Zagreb, Trogir?
Pozdrawiam.

Zobacz, skąd chłop jedzie. Po co ma telepac się po tych syficznych, krajowych drogach, skoro ma bezpłatne autobany w Niemczech. Parę zeta więcej za paliwo niweluje tą stratę. Ja także dziękuję Czechom i wolę nadbić 300 km przez Reich.
frome
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) frome » 13.03.2007 22:16

No faktycznie, nie popatrzyłem na mapę. Ale dużo też zależy od terminu podróźy, bo jeżeli pojedzie w czasie wyjazdów Niemców na wakacje, to zyczę cierpliwości w kilkugodzinnych korkach.
rg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rg » 15.03.2007 19:00

maar napisał(a):Odległości są bardo podobne tyle, że nie wiem którą drogę wybrać:
Ragensburg--Passau--Graz--Maribor--Zagrzeb, czy
Monachium--Salzburg--Villach--Ljubliana--Rijeka.

we wrześniu 2006 jechałem tam przez monachium-salzburg-villach
a wracałem przez graz-passau-regensburg.

w niemczech i austrii były odcinki w remoncie (w austrii dużo więcej)
więc chwilami jazda bardzo wolna lub koreczki.
tam jechałem w tygodniu, z powrotem w sobotę.
graz - szczecin w jeden dzień 8-22.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone