Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kto był na wyspie Hvar?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 05.01.2008 22:17

Polecam Hvar, wyspa jest reklamowana jako niezwykle słoneczna (potwierdzam :) )
http://www.sunnyhvar.com/
Byłem w Starim Gradzie (była stolica wyspy - spokojne miasteczko) i w miejscowości Hvar (obecna stolica wyspy - wieczorem zaczyna się prawdziwe gwarne życie).
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 05.01.2008 23:19

Byłem , widziałem , vino cyrno piłem , polecam Zavale :D
POZDRAV!
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 08.01.2008 19:42

FUX napisał(a):
petris napisał(a):http://www.petris.dobrebopolskie.com/ od str. 3

Chyba error....

Przepraszam!! ale chyba serwer zbankrutował i wszystkie albumy przepadły :( Mieszkałam w Ivan Dolac ,zwiedziłam wszystkie miasteczka na pólwyspie.cudowne wakacje.Mieszkałam przy samej plaży.
http://spila.hr/index3.html

Przyjemnych wesołych wczasów.
:D :D
emiro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) emiro » 09.01.2008 23:36

W Socuraju możesz się spokojowo zatrzymać ale......na kawę. Wynudzisz się tam niesamowicie. Jezeli ma to byc HVAR to proponuję podjechać troche dalej. Pozdr.
smart
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) smart » 07.01.2009 23:34

Janusz Bajcer napisał(a):
Peper1 napisał(a):W tym roku wybieramy się na wyspę Hvar. Mamy zamiar zatrzymać się w Sucuraju. Może ktoś tam był i mógłby podzielić się swoimi wrażeniami. 8)

Na Hvar nie byłem, prawie każdy kto był wraca zadowolony.
Może kwatera w Zavali Cię zadowoli.

http://www.zavala-zavala.com/Default01.asp?id=77

Pozdrawiam ma początek. Czy te apartamenty to sprawdzona przez kogoś lokalizacja. Nawiązałem kontakt z właścicielem tylko mam wątpliwości co do położenia.Może ktoś tam był i może służyć informacją.Dziękuje z góry.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.01.2009 20:57

Przebywałam kilka lat z rzędu co roku na Hvarze no, ale cóż w Cro istnieje jeszcze wiele różnorodnych i wspaniałych zakątków. 8O 8O 8O Zdecydowanie jednak odradzam Sucuraj. :wink: :cry: Jeśli możesz zakotwicz się w głębi wyspy... Chociaż samą stolicę wyspy, czyli Hvar również odradzam. Co prawda przepiękne plaże i zatoki z jachtami, przeważnie super pogoda i krystalicznie czyste morze. Miasto kosmopolityczne i nowoczesne. Ale to już od Ciebie jednak zależy gdzie i jak chcesz spędzić swoje wakacje :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.01.2009 20:59

majeczka
Ranking osad na Hvarze wg. Ciebie i krótkie uzasadnienie; może być szpanersko-gastronomicznie-lansersko-i jak uważasz... :mrgreen:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.01.2009 21:26

FUX niestety nie zrobię Ci rankingu ani miast, ani osad. Otóż cżęsto bywałam w Ivan Dolac , Zavali, Bojanic Bad, Uvala Zarace - gdzie panowała cisza, spokój, stosunkowo malo zgielku. Warunki były dosyć kameralne. Ewentualnie mogę dodać urokliwy klimat portu w Vrbosce, Jelsie, czy w Starim Gradzie. Malowniczo, przytulnie, kameralnie, i super urokliwie... :lol: Osobiście bywałam na plażach malo zaludnionych; do 30 osób, / przynajmniej takie wybierałam/, uwielbiam ciszę, pewnie dlatego, że mieszkam w dość dużej aglomeracji, a dodatkowo pracuję z młodzieżą w nieustannym hałasie.
Wybrzeża Hvaru za tunelem Pitve to raczj jednak oaza spokoju i przede wszystkim nieustanny dźwięk cykad co najmniej już od 8 rano.
Polecam. Na spotkaniu w Poznaniu mogę Ci przekazać co ciekawsze adresy... :papa:
hassanbey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hassanbey » 08.01.2009 22:17

Ja osobiście w tym roku wybrałem urocza zatokę - dzisiaj dostałem potwierdzenie przelewu więc tylko czekać lipca i ruszać
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.01.2009 06:23

Oki. Dięki.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Kto był na wyspie Hvar? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone