fokstrot napisał(a):@Janusz Bajcer
o czym ty piszesz? myslisz, ze UE sypie kasa jak z rekawa. owszem DOFINANSOWUJE pewne inwestycje, przy ktorych czepia sie jak moze, tworzy sie wszelkie mozliwe bariery biurokratyczne /moze poczytaj jaki procent dotacji unijnych jest wykorzystywany/.
Serbia nie woli pomocy z Rosji, tylko jest to jedyny kraj na ktorego poparcie moze liczyc. i nie pieprz mi tu za przeproszeniem, ze moze byc inaczej.
prawo, ktore uderza w nasza gospodarke to ot, chocby prawo rolne. sorry ale nie jestem slepym fascynatem zbiurokratyzowanej UE, niezdolnej do jakichokolwiek dzialan z prostej przyczny - tworza je panstwa o roznych interesach lokalnych
Wiem o czym piszą w tych linkach, które podałem o dofinansowaniach, z których nasz kraj i lokalne społeczności skorzystały (prawie Kraków też) - to co na zdjęciach w galerii to są fakty.
Naprawdę trzeba być ślepym, aby tych oczywistych faktów nie dostrzegać.
To jaki procent dotacji unijnych jest wykorzystywany, to nie wina UE - to akurat zależy od nas Polaków, jak przygotowuje się wniosek o dotację.
A że są procedury - no cóż , nikt na piękne oczy pieniędzy nie da.
Pożyjemy - zobaczymy jak Serbia wyjdzie na pomocy z Rosji, nam też kiedyś pomagała i byliśmy podobno 10 potęgą gospodarczą Świata.
Ja jestem zwolennikiem członkostwa Polski w UE (jak większość Polaków)
Prawo rolne jest teraz takie , za kilka lat może być inne, po to jesteśmy w m.in. w Unii aby to prawo zmieniać.
W obecnych czasach takie małe kraje jak Polska, Serbia, Albania, Kosovo i inne podobne samodzielnie gospodarczo nigdy nie będą, dlatego trzeba współpracować.
Pozdrawiam przeciwnika UE