napisał(a) wielbiciel » 21.07.2015 07:21
dids76 napisał(a):Lednice napisał(a):jurow napisał(a):w sobotę wracałem nocą 22.00 przez Wiedeń ....katastrofa....2 godz korek... remonty na trzech pasach puszczali tylko jednym pasem ..czy tak zawsze nocą remontują...
Gdzie tak było
Dokładnie w którym miejscu

Zapewne Prater, ale jak ja jechałem to był trzy pasy. Jeden normalnie, czyli tak jak droga idzie a dwa "dookoła" przez zjazd. Byłem we Wiedniu ok 23 i problemów nie było, czego nie moge powiedzieć o drodze w przeciwnym kierunku

Wiedeń od wielu lat jest jedną wielką budową, przebudowują, dobudowują - to świadczy o bogactwie.
Jednocześnie wszystkie budowy związane z infrastrukturą drogową są wykonywane pod ruchem stąd chwilowe utrudnienia. Wiedzą że w nocy z piątku na sobotę i z niedzieli na poniedziałek jest duży ruch tranzytowy dlatego przymykają na chwilę z soboty na niedzielę. Jest to normalne. Tak samo jak montowali przęsła na A4 czy A1, też wstrzymywany był ruch na 15 min/ 2 godz by posadzić jedno z przęseł i tak w koło do zakończenia montażu.
Trzeba podziwiać wiedeńczyków za ich organizację pracy przy tak skomplikowanej infrastrukturze i poziomie ruchu jaki mają. Nie wiem jak w tygodniu ale Wiedeń zawsze mijam bezproblemowo z prędkościami zalecanymi.
A może ci co podają o korkach na powrocie z wakacji, to kierują się zgodnie z sugestią na A11 i A4 jak podają w jednym miejscu tablice tj. na wschodnią "obwodnicę" w okolicy lotniska zamiast trzymać się A23. Tam lubi się korkować przy powrocie na A23 z A4 - raz to zaliczyłem.