Lublana ma tyle mieszkańców co miasto Bielsko-Biała z okolicznymi miejscowościami, a ma obwodnicę autostradową
Ja jechałem przez Słowenię z 10 razy i jedyne korki, które były to w Koper
w sobotnie przedpołudnie w stronę granicy z Chorwacją
dids76 napisał(a):Lednice napisał(a):Z objazdem M-L-P będzie godzinka dłużej, nie 20 minut![]()
Cały objazd od zjazdu z A9 do wjazdu na drogę nr9 za Pruj zajmuje trochę ponad godzinę, więc nie może byc godzinę dłużej![]()
.png)
Lednice napisał(a):dids76 napisał(a):Lednice napisał(a):Z objazdem M-L-P będzie godzinka dłużej, nie 20 minut![]()
Cały objazd od zjazdu z A9 do wjazdu na drogę nr9 za Pruj zajmuje trochę ponad godzinę, więc nie może byc godzinę dłużej![]()
Co to jest "trochę"![]()
.png)
nowy100 napisał(a):w Cro zapłacisz tylko 1 E za autostradę (dane 2013 rok),
nowy100 napisał(a): sezonie - w soboty - korki południowej obwodnicy Ljubljany.
.png)
dids76 napisał(a):nowy100 napisał(a):w Cro zapłacisz tylko 1 E za autostradę (dane 2013 rok),
Za którą????? Sama A2 od granicy do Zagrzebia to 48Kn czyli ok 6,50 eurów![]()
Które mają sie nijak do korków na granicy w Macelj i na bramkach w Lucko![]()
vtec11 napisał(a):
Dzięki za odpowiedzi , teraz sprawa jest prosta kupuje winietkę i jadę całą Slo nawet jak będę jechał tyle samo czasowo pieniądze te same to porostu wole jechać autostrada cały czas. Jak dodatkowo faktycznie wyjdzie szybciej to już wgl miód.
.png)
dids76 napisał(a):nowy100 napisał(a):w Cro zapłacisz tylko 1 E za autostradę (dane 2013 rok),
Za którą????? Sama A2 od granicy do Zagrzebia to 48Kn czyli ok 6,50 eurów![]()
Które mają sie nijak do korków na granicy w Macelj i na bramkach w Lucko![]()
.png)
Dyrier napisał(a):Witam,
Aby uniknąć korków to do Chorwacji trzeba jechać nie z piątku na sobotę tylko najlepiej w poniedziałek. Po południu przed Chorwacją są potężne korki. Ja stałem w 25km korku. Zapraszam przeczytanie pozostałych moich postów na których przekazałem kilka cennych rad. Pozdrawiam
.png)
Lednice napisał(a):Z objazdem M-L-P będzie godzinka dłużej, nie 20 minut![]()
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi