Ps. Faqa przeczytałem
.png)
.png)
paranormalny napisał(a):Drodzy forumowicze, w tym roku wakacje na Korculi. W związku z tym mam pytanie, gdzie planować nocleg w drodze powrotnej z Korculi. Nie mam pojęcia jaki jest rzeczywisty czas podróży (prom, drogi, autostrady) i nie wiem gdzie będę po 8-9 godzinach jazdy. Z Priżby chciałbym wyjechać miedzy 11-13. Proszę o radę.
Ps. Faqa przeczytałem
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Ziku napisał(a):Własnie w miedzyczasie zauwazylem że prom z Drvenika zostal zdjety
.png)
zonatyfacet1 napisał(a):W zeszłym roku, w drodze z Katowic do Korculi - spaliśmy w Lenti na Węgrzech. W drodze powrotnej w Letenye (obok Lenti) na Wegrzech.
Wyjazd Katowice piątek 10:00 - dojazd Lenti 18:00 (z przerwami)
Wyjazd Lenti 08:00 - dojazd Korcula 17:00
Do samej Korculi jechaliśmy przez cały Plejesac i płynęliśmy z Orebica. można płynąć wcześniej z Ploce (mało promów) lub Splitu (wysoki koszt)
.png)
.png)
.png)
Ziku napisał(a):Wlasnie w miedzyczasie zauwazylem ze prom z Drvenika zostal zdjety i ze jest jeszcze opcja z Ploce do Trpanj. A powiedz ile zajmuje przejazd ladem z Ploce do Orebica? Co do przejazdu przez Wegry nadal nie moge sie przekonac...zawsze jezdzilismy przez Austrie i Slowenie tylko ze niestety wjezdzalismy do Chorwacji w sobote czyli najwieksze korki. Tym razem mamy rezerwacje od niedzieli, wiec czesc trasy po Chorwacji bedziemy pokonywac wlasnie w ten dzien. Jak wyglada sytuacja na drochach w Chorwacji w niedziele?
.png)
Artur68 napisał(a):Ziku napisał(a):Wlaśnie w międzyczasie zauważyłem ze prom z Drvenika został zdjęty
Ziku - możesz wyjaśnić skąd masz informację o zawieszeniu kursowania promu Drvenik-Korcula-Drvenik.
Na stronie internetowej przewoźnika nie ma takiej informacji.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi