Może ktoś napisze cos w kwestii bezpieczeństwa na wyspie.
Głownie z punktu widzenia poruszania się po zmroku itp.
Czy ktos miał jakieś niemiłe zdarzenia na Korculi ...
pawelsko napisał(a):Może ktoś napisze cos w kwestii bezpieczeństwa na wyspie.
Głownie z punktu widzenia poruszania się po zmroku itp.
Czy ktos miał jakieś niemiłe zdarzenia na Korculi ...
.png)
.png)
robo111 napisał(a):W tamtym roku w Trogirze, widziałem na stolikach ustawionych na ulicy pozostawione pieniądze po klientach, nikt się tym nie zainteresował. Jest bezpiecznie, nie tak jak w Polsce, mam dość pijanych małolatów, którzy awanturują się i przeklinają.
.png)
.png)
.png)
daisykf napisał(a):Niestety na Korculi, spotkała nas bardzo nieprzyjemna przygoda (a w zasadzie mnie i Amadeusza-mieszkaniec Wiednia).
Pewnego wieczora zasiedziliśmy sie na jego łódce prawie do rana.
Nagle, następnego ranka, słyszymy straszny krzyk i padają aszlohy kto zna język ten wie.
Mój kolego rankiem udał sie do zacumowanej motorówki, gdzie na stole zostało ok 150ml mocnego trunku, piekne kryształowe szklaneczki, tel kom, i mase róznych dość cennych drobiazgów.
Wszystko było, brak był niestety trunku w butelce, (pusta butelka została), który zostawiliśmy na rano (upał- niedziela).
Rozpacz i złość mego kolegi nie miała granic. I teraz nic nie zostawiamy w....butelce. Czego i wam życzę.
.png)
given2fly napisał(a):Był mój brat i jedyne co bylo niebezpieczne na Korculi to jedna z dróg, która ponoć byla dość wąska i miejscami dziurawa. Cóż, zdarza się wszedzie :)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne