Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 09.06.2021 00:09

Bravik napisał(a):
PJazz napisał(a):Na kole tam nie przejedziesz.

Myślałem o skuterze.
Co jest powodem zakazu?

Brak wentylacji.
PJazz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PJazz » 09.06.2021 00:11

O to musisz zapytać autora zakazów. Ja tam nie widzę problemu z jazdą skuterem. Ze względu na ruch wahadłowy, rowery spowalniają resztę pojazdów. To jest, oczywiście, moja subiektywna opinia.
PJazz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PJazz » 09.06.2021 00:12

Habanero. Zaimponowałeś mi. O tym nie pomyślałem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2021 00:18

Habanero napisał(a):
Bravik napisał(a):

Myślałem o skuterze.
Co jest powodem zakazu?

Brak wentylacji.

Podglądam na GoogleMaps, przy południowym wjeździe nie ma znaków zakazu. A quadem można? Bo jeśli tak, to trochę bez sensu.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 09.06.2021 00:23

Przejeżdżają przez tunel i na rowerach i na skuterach.
Olewają te znaki.
PJazz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PJazz » 09.06.2021 00:25

Bravik napisał(a):
Habanero napisał(a):
Bravik napisał(a):

Myślałem o skuterze.
Co jest powodem zakazu?

Brak wentylacji.

Podglądam na GoogleMaps, przy południowym wjeździe nie ma znaków zakazu. A quadem można? Bo jeśli tak, to trochę bez sensu.

Habanero w swoim poście wyjaśnił wszystko.
PJazz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PJazz » 09.06.2021 00:30

A tak naprawdę, nie powinniśmy kierować się naszą słowiańską fantazją... co, ja nie dam rady?...Są znaki, więc powinniśmy się do nich stosować.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 09.06.2021 00:48

PJazz napisał(a):O to musisz zapytać autora zakazów. Ja tam nie widzę problemu z jazdą skuterem. Ze względu na ruch wahadłowy, rowery spowalniają resztę pojazdów. To jest, oczywiście, moja subiektywna opinia.

Z tym wahadłem też masz rację :idea:
hvar-2012-t39130-30.html#p1027331
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2021 07:33

PJazz napisał(a):Habanero w swoim poście wyjaśnił wszystko.

Nie, do końca nie wyjaśnił.
No bo jak to - na skuterze czy na motocyklu nie mogę, bo nawdycham się spalin, a jadąc na quadzie mogę, bo jadę przez, nie przymierzając, ciechocińskie tężnie.
bledzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bledzik » 09.06.2021 09:46

naszastruga napisał(a):
bledzik napisał(a):Jakie są najciekawsze / najładniejsze plaże w mieście HVAR ?

W samym mieście nie na jako takich plaż, a na pewno nie są lafne6. Betonowe platformy i ze trzy żwirowe zatoczki przy hotelach, zastawione leżakami. W sezonie tłok. To już lepiej chyba podjechać do Milny, Zarace, Dubovicy, albo popłynąć na wysepki niedaleko miasta.

dziękuje za odpowiedź.
Czyli wyspa Hvar nie dla mnie
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.06.2021 09:56

bledzik napisał(a):dziękuje za odpowiedź.
Czyli wyspa Hvar nie dla mnie

Pytałeś o miasto Hvar, a ta odpowiedź zdyskwalifikowała całą wyspę. :?: 8O

Moim zdaniem to zbyt pochopna decyzja. :wink:
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 09.06.2021 12:26

Jako, że okolice za tunelem (Zavala, Ivan Dolac) na przełomie czerwca/lipca są praktycznie wykupione, w moim budżecie, zwracam się z pytaniem czy Jelsa/Vrboska to dobry wybór na wyjazd z dwójką dzieciaków (6lat i rok)? Szukam porady gdzie się udać aby móc w zasięgu spaceru skorzystać ze spokojnej plaży (żwirowej, nie skalistej), wieczorem móc długo pospacerować z wózkiem i przy okazji mieć gdzie zjeść i zrobić zakupy. Resztę atrakcji leniwie odwiedzimy samochodem.

Pytałem w innym temacie ale dostałem odpowiedź tylko o Riwierze Makarskiej więc proszę o wyrozumiałość :)
Beatka73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beatka73 » 09.06.2021 13:27

W/g mnie jak najbardziej. Obydwa miasteczka do wieczornego spacerowania i zakupów idealne.I chociaż wszystkie najładniejsze plaże znajdują się w zatokach na całej wyspie i trzeba do nich dojeżdżać autem,to np. we Vrbosce plaża zdaje się Soline bardzo się córce podobała. Były tam jakieś dmuchańce na wodzie,i samo wejście też z tego co pamiętam łagodne i płytko.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 09.06.2021 22:37

PJazz napisał(a):Te wysokości w cenniku są od dawna. Płynąłem tym promem kilka razy z boxem i płaciłem za bilet podstawowy dla osobówki.

Super, dzięki za odpowiedź :D
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 10.06.2021 18:06

remikrmk napisał(a):Jako, że okolice za tunelem (Zavala, Ivan Dolac) na przełomie czerwca/lipca są praktycznie wykupione, w moim budżecie, zwracam się z pytaniem czy Jelsa/Vrboska to dobry wybór na wyjazd z dwójką dzieciaków (6lat i rok)? Szukam porady gdzie się udać aby móc w zasięgu spaceru skorzystać ze spokojnej plaży (żwirowej, nie skalistej), wieczorem móc długo pospacerować z wózkiem i przy okazji mieć gdzie zjeść i zrobić zakupy. Resztę atrakcji leniwie odwiedzimy samochodem.

Pytałem w innym temacie ale dostałem odpowiedź tylko o Riwierze Makarskiej więc proszę o wyrozumiałość :)

Ja po relacji Habanero
plaze-na-hvarze-2019-t55458.html
zakochałam się w Vrbosce i tam jedziemy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 372
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone