Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jesteśmy w Mali Losinj

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
themoon
Croentuzjasta
Jesteśmy w Mali Losinj

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 12.07.2008 20:53

Hej. Właśnie rozpocząl się drugi tydzień naszego pobytu w Mali Losinj i odkryliśmy, że nasz laptop na tarasie ściąga jakąś sieć więc jesteśmy. W miarę możliwości postaramy się pomóc. Miejscowość jest wspaniała-to muszę przyznać. Za prośbą Marko, naszego gospodarza, podaję numer telefonu: 051-233-556. Język chorwacki lub angielski. Wiem, że to nie jest miejsce na reklamę, ale nie mogłem mu odmówić. Szczerze polecam tą miejscowość. Może to mój pierwszy raz w Chorwacji, ale mimo to jestem zachwycony wyspą. Jak tylko skumam o co chodzi z wysyłaniem zdjęć to postaram się wrzucić, a przez tydzień chyba z 200 ich zrobiliśmy. Palmy, piniowe lasy, cykady, wspaniali ludzie, i ogólnie jest zaj...ście. I doborowe towarzystwo (żona). Info dla Janusza-wyjeżdżając przez Krk nie płaci się za most, więc można wjechać z jednej strony i wyjechać drugą. Pozdrawiamy wszystkich na stałym lądzie.
P.S. Od 04.07 nie spadła ani kropla deszczu-codziennie plażujemy.
P.S.2. Wasze zdrowie - Karlovacko or Ożujsko.[/img]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.07.2008 21:05

Obrazek

Na zdrowie :wink: :lol:
marlon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marlon » 12.07.2008 21:05

napisz jakie sa ceny kwater mnie interesuje 2 os.
sa jakies fajne knajpli ?
ile kosztuje piwo i np.lignie na zaru
themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 12.07.2008 21:15

Janusz, dzięki serdeczne. To dzięki Tobie.
Nie lignie, a lignije. Od 45 do 70 kuna. Mjesane meso w porcie, czyli najdrożej, zapłaciliśmy 160 kuna za dwie osoby, ale ledwie zjedliśmy-pycha-dodaje Olcia-moja kochana żona. Knajp ile chcesz. Plaż ile chcesz. Palm ile chcesz. Piękne kobiety, dobre wino-17 kuna za litr z beczki, piwo 10 kuna za litr Lasko w konzumie, karlovacko w pobliskim markecie około 6 kuna. Z kwaterą były przeboje. Szukaliśmy w ciemno i gość zaproponował nam za 45E. Poszliśmy do agencji i dostaliśmy za 34E tą samą kwaterę. Potem gospodarz serdecznie nas przepraszał za pomyłkę. Polecam rejs statkiem kovren -170 kuna za osobę all inclusive. Wsaniałe przeżycia. Ale za dużo nie skakać z górnego pomostu bo zatoki się odzywają :)
Za ewentulane błędy gramatyczne i ortograficzne przepraszam, ale impreza jest.
marlon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marlon » 12.07.2008 21:23

a ile kosztuje piwko w knajpie?
sa tam jakies miejsca zeby potanczyc?
te 36 euro zaplaciles za 2 os?
i jak mozesz napisz mi cos na temat tego rejsu (jest tam jakis rezerwat?)bo w tym rejonie jeszcze nie bylem
Udanej imprezy :)
themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 12.07.2008 21:25

Janusz, jakbyś mógł, wrzuć linka do strony jak wrzucać zdjęcia. Chyba rozumiesz, że chwila do przeszukiwania forum nie najlepsza, a chciałbym podzielić się tym, co widzą moje oczy.
Dziękuję i pozdrawiam.
P.\s. \mam nadzieję, że kiedyś będę miał szansę Cię poznać. A raczej będziemy mieli szansę.
themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 12.07.2008 21:40

Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 12.07.2008 22:09

Byłem na Losinj kilka lat temu. To naprawdę wyjątkowa i bez cienia wątpliwości najpiękniejsza wyspa w Kvarnerze. Uważajcie na knajpę Galeb - napiwki "pobierają" tam w sposób wyjątkowo bezczelny. Szukajcie mikroplaż o niesłychanym klimacie - trzeba jeździć i myszkować. A w przyszłym roku jedźcie do Dalmacji - to będzie piękna kontynuacja klimatów z Losinj... Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.07.2008 22:37

themoon napisał(a):Janusz, jakbyś mógł, wrzuć linka do strony jak wrzucać zdjęcia. Chyba rozumiesz, że chwila do przeszukiwania forum nie najlepsza, a chciałbym podzielić się tym, co widzą moje oczy.
Dziękuję i pozdrawiam.
P.\s. \mam nadzieję, że kiedyś będę miał szansę Cię poznać. A raczej będziemy mieli szansę.

Widzę , że sobie poradziłeś :lol: i moje oczy widzą to co Twoje/Wasze :wink:

Jeśli chodzi szansę, to pewnie masz na myśli Zlot Koziołkowy :?:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.07.2008 22:50

marlon napisał(a):sa tam jakies miejsca zeby potanczyć

Pewnie są - zapraszam do tańca :wink: :lol:
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 14.07.2008 07:04

themoon napisał(a):I doborowe towarzystwo (żona).

Super 8) To mi się najbardziej spodobało :!:

themoon napisał(a):wyjeżdżając przez Krk nie płaci się za most, więc można wjechać z jednej strony i wyjechać drugą.

Dzięki za istotne info, może się przyda :D

A z szukaniem kwatery faktycznie niezłą przygodę mieliście........ :lol:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 14.07.2008 10:47

Themoon---czy warto zabierać rowery, czy są trasy dla amatorów :?: :?:
themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 14.07.2008 20:12

Maciek, jak najbardziej warto zabierać rowery. Sam żałuję, że nie zabrałem, ale nasze auto nie jest do tego przystosowane. Tras mnóstwo. Świetnym pomysłem jest nie ruszać auta z miejsca, a poruszać się właśnie rowerem. Można wtedy znacznie więcej zobaczyć. Ale temperatury powietrza nie wiem czy na to pozwolą. Trasy są i dla amatorów, i dla miłośników kolarstwa górskiego. Pozdrawiamy serdecznie z Mali Losinj.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 15.07.2008 08:30

themoon napisał(a):Maciek, jak najbardziej warto zabierać rowery. Sam żałuję, że nie zabrałem, ale nasze auto nie jest do tego przystosowane. Tras mnóstwo. Świetnym pomysłem jest nie ruszać auta z miejsca, a poruszać się właśnie rowerem. Można wtedy znacznie więcej zobaczyć. Ale temperatury powietrza nie wiem czy na to pozwolą. Trasy są i dla amatorów, i dla miłośników kolarstwa górskiego. Pozdrawiamy serdecznie z Mali Losinj.

Dzięki, ja jadę w drugiej połowie września, będzie trochę chłodniej, a do tego uwielbiamy gorąc.
Piszesz, że masz auto nieprzystosowane do wożenia rowerów---ale chyba możesz je przystosować, nie znam auta, na którym nie można przewozić rowerów. Dach, tylna klapa, hak, trochę kasy i problem rozwiązany.
artmal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) artmal » 20.07.2008 20:19

rowerem lub pieszo można objechać (lub obejść) dużą część wyspy nad samym morzem (jeśli nie całą)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne