Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaki kupić telefon? Nie smartfon

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dids76
Koneser
Jaki kupić telefon? Nie smartfon

Postnapisał(a) dids76 » 08.04.2014 20:37

Żona po ponad rocznym używaniu smarfona powiedziała dosyć! Chce teraz kupić zwykły telefon, używać go do tego czego go Pan Bóg stworzył czyli do dzwonienia :oczko_usmiech:
Jedyne czego dodatkowego potrzebuję to w miarę dobry aparat od 3,2Mpix.
Za rady postaram się jakoś odwdzięczyć np opisem objazdu Słoweńskiej autostrady lub jakimiś namiarami na kwatery :oczko_usmiech: :mrgreen:
Cesarok
Odkrywca

Postnapisał(a) Cesarok » 08.04.2014 20:45

Czyli jakiś prosty Samsung, Nokie (choć zawsze byłem ich zwolennikiem) mają słaby aparat nawet jeśli ma 8Mpix zdjęcia są przeciętne - wiem z doświadczenia miałem kilka Nokii
dids76
Koneser

Postnapisał(a) dids76 » 08.04.2014 20:49

No właśnie z tych firm przeglądamy modele, ale jak nowe to qźwa w większości smartfony :?
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Postnapisał(a) DCK » 08.04.2014 20:52

dids76 napisał(a):Żona po ponad rocznym używaniu smarfona powiedziała dosyć! Chce teraz kupić zwykły telefon, używać go do tego czego go Pan Bóg stworzył czyli do dzwonienia :oczko_usmiech:
Za rady postaram się jakoś odwdzięczyć np opisem objazdu Słoweńskiej autostrady lub jakimiś namiarami na kwatery :oczko_usmiech: :mrgreen:

Powiem tak: Nokia 6303 - zwykły, bardzo dobry telefon z aparatem 3,2. Mały, zgrabny - zamieniłem na Lumie z WP i..... szlag mnie trafia. :evil:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 08.04.2014 20:54

DCK napisał(a):
dids76 napisał(a):Żona po ponad rocznym używaniu smarfona powiedziała dosyć! Chce teraz kupić zwykły telefon, używać go do tego czego go Pan Bóg stworzył czyli do dzwonienia :oczko_usmiech:

Powiem tak: Nokia 6303 - zwykły, bardzo dobry telefon z aparatem 3,2. Mały, zgrabny - zamieniłem na Lumie z WP i..... szlag mnie trafia. :evil:

Ale aparat padaczka. Szczególnie z bliska...
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 08.04.2014 20:55

Telefon także nie służy do robienia zdjęć :) ale ...
Ja preferuję w obudowie slide i moim zdaniem jeden z lepszych to:
Obrazek
Atrakcyjny design, duży, czytelny wyświetlacz, solidne wykonanie,
GPS i Wi-Fi, a także aparat fotograficzny o rozdzielczości 3,2 Mpix.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 08.04.2014 21:03

dids76 napisał(a):Żona po ponad rocznym używaniu smarfona powiedziała dosyć!

Coś jak moja :D

Nie wiem, szczerze mówiąc, jaki telefon ci doradzić, ale jak wejdziesz na Orange, to tam można zajrzeć w "telefony i urządzenia" i poczytać o tych z klawiaturą:
Alcatel one touch 20.10
Nokia 301
Blackberry
Nokia E52
i kilka innych

Niedużo ich jest, ale jakiś punkt zaczepienia będziesz miał.
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 08.04.2014 21:05

walp napisał(a):Ja preferuję w obudowie slide i moim zdaniem jeden z lepszych to...

Tyle, że to też smartfon.

dids to może coś z serii seniorfonów? :D

A tak poważnie... Czy żona chce coś na przedłużenie umowy (bo tu wybór jest ograniczony) czy w wolnej sprzedaży?
Jesli w wolnej sprzedaży to również mogę polecić Nokię 6303. To jeden z ostatnich solidnych telefonów z metalową obudową i dość dobrą baterią. Aparat taki sobie ale praktycznie nie ma prostych telefonów z dobrym aparatem.

Jeśli chodzi o telefony "do dzwonienia" nikt nigdy nie stworzył nic lepszego niż Nokia 6310i. Telefon wiekowy a mimo to na aukcjach internetowych ciągle trzyma cenę. Niestety nie ma aparatu.
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 08.04.2014 21:10

greenrs napisał(a):
walp napisał(a):Ja preferuję w obudowie slide i moim zdaniem jeden z lepszych to...

Tyle, że to też smartfon.

Odczytałem to, że nie chce dotykowego. A w tej Nokii, dzięki funkcji przełączania profili przez naciśnięcie jednego przycisku, można zmieniać profil między biznesowym a prywatnym i używać jak zwykły telefon bez wykorzystywania zaawansowanych funkcji. :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 08.04.2014 21:13

Ja bym optował za Nokią walpa.
Używałem przez 4 lata, bez najmniejszych problemów. :D

Choć pierwsze słyszę, że to.............smartfon! 8O

greenrs napisał(a):Jeśli chodzi o telefony "do dzwonienia" nikt nigdy nie stworzył nic lepszego niż Nokia 6310i. Telefon wiekowy a mimo to na aukcjach internetowych ciągle trzyma cenę. Niestety nie ma aparatu.

Klasyk.
Mam.
I nie zamierzam sprzedawać. :mrgreen:
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 08.04.2014 21:24

anakin napisał(a):Ja bym optował za Nokią walpa.
Używałem przez 4 lata, bez najmniejszych problemów. :D

Choć pierwsze słyszę, że to.............smartfon! 8O

Całe życie się człowiek uczy... :oczko_usmiech:

Ma system operacyjny (Symbian), wielozadaniowość, funkcje biznesowe... więc jest smartfonem. Też bym go polecał bo jest dobry. Symbian to system mało wymagający, prosty i bezpieczny (wirusy, inwigilacja). Jednak nie lubię sliderów. Każda mechaniczna ruchoma część może być (i często jest) źródłem dodatkowych problemów.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.04.2014 21:28

Nokia E52
Bateria nie do zajechania, zdjęcia jak na telefon przyzwoite...
No i obudowa..w dużej części metalowa...wytrzymała.
I jak by co to i wifi....

Obrazek
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 08.04.2014 21:34

greenrs napisał(a):Każda mechaniczna ruchoma część może być (i często jest) źródłem dodatkowych problemów.

Jednak nie w tym modelu. Bardzo dobrze spasowany, solidny.
Ale nie wszystkim slide odpowiada.
dids76
Koneser

Postnapisał(a) dids76 » 08.04.2014 21:45

na razie zastanawiamy się nad tymi dwoma modelami Nokii (E66 i E52). Do tego jeszcze dochodzi Samsung S5610 ale przeczytałem kilka niepochlebnych opinii.
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 08.04.2014 21:48

alias21 napisał(a):Nokia E52
Bateria nie do zajechania, zdjęcia jak na telefon przyzwoite...
No i obudowa..w dużej części metalowa...wytrzymała.
I jak by co to i wifi....

Bardzo dobry telefon. Miałem jej poprzednika - E51. Jednak dla kogoś, kto ceni prostotę może być zbyt skomplikowany. Podobny w obsłudze do E66.

dids76 napisał(a):na razie zastanawiamy się nad tymi dwoma modelami Nokii (E66 i E52). Do tego jeszcze dochodzi Samsung S5610 ale przeczytałem kilka niepochlebnych opinii.

Tych modeli (Nokie) u żadnego operatora już nie dostaniesz a kupując na allegro uważaj na chińskie podróbki - jest ich zatrzęsienie :!:
Ostatnio edytowano 08.04.2014 21:54 przez greenrs, łącznie edytowano 1 raz
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone