Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaki kupić telefon? Nie smartfon

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 08.04.2014 21:49

dids76 napisał(a):na razie zastanawiamy się nad tymi dwoma modelami Nokii (E66 i E52).

Mam E52 w szufladzie, prawie nówka. Mogę Ci pożyczyć do przetestowania. Nie używam.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 08.04.2014 21:54

Torac napisał(a):
dids76 napisał(a):na razie zastanawiamy się nad tymi dwoma modelami Nokii (E66 i E52).

Mam E52 w szufladzie, prawie nówka. Mogę Ci pożyczyć do przetestowania. Nie używam.

Się dogadamy to kiedyś podjadę :wink:
Cesarok
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cesarok » 09.04.2014 11:42

Miałem nokie E66 i E52 obie śmiało mogę polecić jako bardzo funkcjonalne (duża ilość funkcji) natomiast fotki jak we wszystkich nokiach przeciętne, przynajmniej w tamtym okresie, nie wiem jakiej jakości aparaty są w Lumiach.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 09.04.2014 12:10

alias21 napisał(a):Nokia E52
Bateria nie do zajechania, zdjęcia jak na telefon przyzwoite...
No i obudowa..w dużej części metalowa...wytrzymała.
I jak by co to i wifi....

Obrazek

w tych modelach lubi się bardzo szybko sypać głośnik.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 09.04.2014 12:22

Ja uwielbiałam moją Nokię c3.. mój mąż do tej pory używa modelu Asha 302.... można zapomnieć, gdzie posiało się ładowarkę...
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 09.04.2014 13:08

Moja C 3 była 2 razy w naprawie, żony 1 raz, ale znowu pada. Obie "gubią" rozmowy.
Wielki plus za baterię, w mojej sztuce, u żony ładowanie max co drugi dzień, a gadułą komórkową nie jest.
Dobrze, że już dzisiaj dostanę coś innego, tak słabej Nokii jeszcze nie miałem.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 09.04.2014 13:23

Cesarok napisał(a):nie wiem jakiej jakości aparaty są w Lumiach.

Różne. Np. Lumia 1020 ma najlepszy aparat jaki kiedykolwiek trafił do telefonu komórkowego. Może równać się jedynie z tym z Nokii 808 PV. No ale Lumie to też smartfony, więc nie wiem czy żona didsa byłaby zainteresowana? :wink: Zresztą to drogi model, więc dla kogoś kto korzysta wyłącznie z rozmów i czasem cyknie jakąś fotkę raczej nie będzie korzystnym zakupem. Chyba najlepsza będzie ta E52 - zresztą widzę, że dids będzie miał możliwość ją przetestować.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 09.04.2014 13:32

Dziadek Maciek napisał(a):Moja C 3 była 2 razy w naprawie, żony 1 raz, ale znowu pada. Obie "gubią" rozmowy.
Wielki plus za baterię, w mojej sztuce, u żony ładowanie max co drugi dzień, a gadułą komórkową nie jest.
Dobrze, że już dzisiaj dostanę coś innego, tak słabej Nokii jeszcze nie miałem.

Nokię c3 używałam blisko 4 lata... miesiąc temu zmieniłam na smartphone... i nawet po blisko 4 latach użytkowania ładowałam raz na 10-14 dni... nawet przy słuchaniu muzyki...to był mój najlepszy telefon komórkowy ... nie zawieszał się, żadnych problemów. Mąż swoją 302 też bardzo chwali... i podobnie rzadko ładuje.
Ostatnio edytowano 09.04.2014 13:40 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 09.04.2014 13:38

Widzisz Kasiu jak to trudno doradzić, Ty zadowolona bardzo jesteś/byłaś, a my czekamy z utęsknieniem na wymianę telefonów, a model ten sam. :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 09.04.2014 15:16

Dziadek Maciek napisał(a):Widzisz Kasiu jak to trudno doradzić, Ty zadowolona bardzo jesteś/byłaś, a my czekamy z utęsknieniem na wymianę telefonów, a model ten sam. :D

Obawiam się, że po prostu miałeś pecha.. albo i nie zwracałeś uwagi na ustawienia.. (typu wyłączenie Bluetooth itp.). Mam zasadę: wyłącz wszystko to, czego nie używasz; zajdzie potrzeba to włączysz.
To szczególnie ważne przy smartphonach. Zanim moją ukochaną nokię c3 zamieniłam na galaxy s3 naczytałam się, jak to bateria wytrzymuje tylko 1 dzień... Mój s3 trzyma 7-8 dni....powyłączałam wszystko to, czego nie używam (np. lokalizacja; Internet mobilny, bluetooth, Wi-Fi włączam tylko wtedy, gdy zamierzam używać), podświetlenie ekranu na 10 %, co w pomieszczeniach i w pochmurne dni jest wystarczające (w ostrym słońcu zawsze można to sobie to zmienić); używam, jak komórki a do gaduł nie należę (kilka krótkich połączeń i smsów w ciągu dnia plus 2-3 razy w tygodniu plotki z koleżankami, które mają taryfy bez ograniczeń te połączenia przeważnie 30 - 40 min.) Internet sporadycznie i od czasu do czasu fota czy video...
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 09.04.2014 16:21

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Obawiam się, że po prostu miałeś pecha..

Chyba jednak nie, na 2 telefony dwa sprawiały kłopoty, do spory odsetek :wink:
Ja/my telefonu używamy tylko jako telefonu, nie mam korzystam z żadnych internetów, lokalizatorów, bluetoothów czy innych wynalazków.
Wg mnie to Ty miałaś szczęście :D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 09.04.2014 16:24

Można i tak... Tylko czy wtedy potrzebujemy smartfona? :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 09.04.2014 16:50

greenrs napisał(a):Można i tak... Tylko czy wtedy potrzebujemy smartfona? :wink:

To C3 jest smartfonem :?: 8O Ja głupi myślałem, że to zwykły telefon :wink:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 09.04.2014 16:52

Czyli jak na razie C3 odpada :oczko_usmiech:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 09.04.2014 17:41

Dziadek Maciek napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Obawiam się, że po prostu miałeś pecha..

Chyba jednak nie, na 2 telefony dwa sprawiały kłopoty, do spory odsetek :wink:
Ja/my telefonu używamy tylko jako telefonu, nie mam korzystam z żadnych internetów, lokalizatorów, bluetoothów czy innych wynalazków.
Wg mnie to Ty miałaś szczęście :D

Z drugiej strony nie wierzę, że mój egzemplarz był akurat jakiś wyjątkowy.. Bo moje obserwacje i doświadczenia mniej więcej zgodne są z tym, co deklaruje producent, natomiast u Ciebie urządzenia funkcjonowały na poziomie zdecydowanie poniżej tego, jak być powinno. To, moim zdaniem, wskazuje na ich wadliwość.
Nie bez znaczenia jest też kwestia, jak się z urządzenia korzysta (abstrahując naturalnie od wad, które zawsze mogą się zdarzyć i zdarzają nawet u najbardziej renomowanych producentów).
Z ciekawości aż poczytałam opinie internatów o tym telefonie dostępne w necie i widzę, że nie jestem odosobniona jeśli chodzi o tak dobre zdanie o tym modelu.

greenrs napisał(a):Można i tak... Tylko czy wtedy potrzebujemy smartfona? :wink:

Pytanie byłoby zasadne, gdybym powiedziała, że kupiłam urządzenie płacąc za nie cenę rynkową (jak dla mnie kosmiczną... ), ale to nie miało miejsca. Standardowe przedłużanie umowy, zmiana taryfy i wykorzystana możliwość opcji nowego urządzenia (jasne, że częściowo "chętka na nową zabawkę", bo z całą pewnością nie paląca potrzeba, gdy stary telefon jeszcze jak najbardziej na chodzie)... a w ofertach operatorów właściwie same smartphony i "urządzenia dla seniora"... zatem jaki wybór?
Poza tym nie zawadzi mieć przy sobie urządzenie, które czasem zastąpi mi tablet, jeśli nie pomyślę, by go zabrać, czy kiedy po prostu nie bardzo chcę go ze sobą nosić (od biedy nawet na ekranie 4,8 " ebooka poczytać można, skorzystać z Internetu, kiedy jest taka potrzeba). Smartphony nie tylko dla tych, co to 24 h na dobę do fb dostęp mieć muszą.
Czy silnik w Twoim samochodzie pracuje 24 h/dobę? Czy tylko wtedy, kiedy dokądś się wybierasz?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jaki kupić telefon? Nie smartfon - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone