Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaki apartament na wyspie Ciovo?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 25.04.2007 14:39

A czego Maćku chcesz się dowiedzieć o Ciovo?
Moze moge jakoś pomóc?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 25.04.2007 15:22

madzia1981 napisał(a):A czego Maćku chcesz się dowiedzieć o Ciovo?
Moze moge jakoś pomóc?

Zastanawiam się nad wyborem miejsca na tegoroczny urlop, już prawie zdecydowałem się na Hvar, ale mam spory opór "drogowy" ze strony żony. Ona chce na Ciovo, byliśmy przejazdem, zn wstąpiliśmy tam w odwiedziny, zjedliśmy smacznego kalmara i teraz jestem namawiany na urlop gdzieś na Ciovo. Prosiłem Leona o radę, ew przedstawienie jakiejś oferty, ale milczy 2 tyg.
Nas intersuje pobyt w miejscu, w którym jest gdzie spacerować, gdzie ew można zabrać rowery, gdzie nie ma piasku, są plaże kamienne trochę ustronne. Znam wiele takich miejsc, ale chcemy pojechać tam gdzie jeszcze nie byliśmy.
Nie chciałem zaśmiecać forum moją sprawą, dlatego pisałem do Leona, ale na tak miły Twój głos odpowiadam z wielkę chęcia.
Jest w inetrnecie wielka oferta kwater na Ciovo, ale wiadomo, ze co sprawdzone i polecone to ...
Pozdrawiam
wojtek.23
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek.23 » 25.04.2007 20:55

madzia1981 napisał(a):A czego Maćku chcesz się dowiedzieć o Ciovo?
Moze moge jakoś pomóc?

Pisałaś Madziu, że możesz przesłać zdjęcia willi Delija. Prosiłem o nie na Twojego e-maila. Gdybyś znalazła trochę czasu to ja jestam dalej zainteresowany. Pozdrawiam Wojtek. Mój adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 26.04.2007 09:36

Pogadałem z Madzią przez gg i jestem sporo mądrzejszy.
DZIĘKI MADZIU. :D :D :D
Ps. Leon nadal milczy
wojak999
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojak999 » 29.04.2007 18:41

Na Ciovo byliśmy w 2003 roku. W m. Gornij Okrug. Willa nazywa się Babaja (to nazwisko Gospodarzy). Mieści sie przy ulicy Rastici XII. Od domu do morza jest 100 m, schodzi się chodnikiem pod kątem 45 stopni. Plaża kamienista, tzn. bloki skalne z półkami na których można się wylegiwać. Gospodyni ma na imie Eva (Iwa) nie pracuje i zajmuje się domem. Mówi tylko po Chorwacku, jej mąż mówi biegle po angielsku. Link do oferty : http://croholiday.naadriatyku.pl/babaja/pl/index.html .
Proponuje apartement nr 1 i 2. Nr 3 jest trochę mniej komfortowy. Dom Babaja jest ostatnim na ulicy (chyba że coś pobudowali), można robić wypady na rowery ( po całej wyspie), do najbliższego sklepu jest około 300 m. Najbliższa restauracja mieści się jakieś 700 m od domu.
jemb
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jemb » 03.05.2007 21:43

Byłem w willi Babaja w 2005 roku, było super. Gospodarze bardzo mili a właściwie tak jakby ich nie było. Okolica trochę dzika ale nam to bardzo odpowiadało , jeśli dogadacie się z miejscowymi to powiedzą o alternatywnym dojeździe do Trogiru, zaoszczędzone stanie w korku do miasta. Do wody jakieś 60-70 m. Do sklepów "pierwszej potrzeby" 10 min spacerkiem. Widok z tarasu niezapomniany, jeszcze tam wrócę.
Toranaga
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Toranaga » 20.05.2007 13:35

Wojtek.23 ja zarezerwowałem w Deliji 18-25.08 może będziemy razem?
albina
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) albina » 20.05.2007 19:51

My w sierpniu wybieramy się na Ciovo do willi Drezga. Może ktoś był i coś wie na temat. Na zdjęciach wygląda super ale wolałabym info od kogoś kto tam był. Pozdrawiam
Maincoon
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maincoon » 17.08.2007 18:10

Ja byłam i jak dla mnie było ekstra. Trochę dziko i odludnie ale o to mi chodziło. Który apartman zarezerwowałaś dolny czy górny?
albina
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) albina » 01.10.2007 15:57

Witaj, trochę późno odpowiadam :lol: jakoś czasu brakowało :lol: Masz rację, apartamenty super. My mieliśmy oba - duża ilość ludzi, w jednym się nie pomieściliśmy. Ale miejsce rewelacyjne, gospodarze również. No i to o co nam chodziło - cisza i spokój. Pozdrawiam :)
iotr1
Podróżnik
łódx

Nieprzeczytany postnapisał(a) iotr1 » 26.10.2008 18:29

podobno w willi Drezga można wynająć od gospodarzy łódź jak to w praktyce wygląda
barster
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) barster » 19.01.2009 08:29

No własnie ja w tym roku też na Ciovo, konkretnie Okug G. Jedziemy w 8 osób, kwaterke juz mamy zaklepaną nad samym morzem (i to chyba najbardziej mnie cieszy) ale jesli ktoś był to poprsze o jakies ciekawe informacje o Ciovo tzn, gdzie warto zjeść, a gdzie nie jakie atrakcje dodatkowo na wyspie co warto tam zobaczyc ? I moze jeszcze jedno pytanko, wg. niektórych osób pewnie naiwne, ale czy za połączenie tzn. most Ciovo z lądem jest pobierana jakas opłata ?
:?:
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 19.01.2009 11:55

Za przejazd mostem nie ma opłaty.
jb79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jb79 » 19.01.2009 14:38

Witam
w tym roku w czerwcu w okolicach Bożego Ciała wyjeżdżamy pierwszy raz do Chorwacji. Pod wpływem relacji Madzi 1981 chyba zdecyduję się na Ciovo. Proszę o sprawdzone namiary na kwatery. Cały czas się zastanawiam czy jechać w ciemo czy coś wcześniej rezerwować???? Interesuje mnie apartament dla 2 osób nad samym morzem. Doradźcie
RobZel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobZel » 19.01.2009 14:53

jb79 napisał(a):Cały czas się zastanawiam czy jechać w ciemo czy coś wcześniej rezerwować????... Doradźcie

Jedź w ciemno (będzie taniej) i trochę później (będzie cieplej - również w wodzie) :lol:

Niby sezon to sezon, ale jak TU nie być w sezonie :D

pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Jaki apartament na wyspie Ciovo? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone