.png)
.png)
mickanovi napisał(a):Kolejny przykład nieuzasadnionej generalizacji. Człowiek w życiu z mieszkańcem Mongolii słowa nie zamienił, a bazując na stereotypach powiela schemat "mongoła", jako osoby niedorozwiniętej. Założę się, że jako osoba kulturalna i oświecona nigdy też nie zbliża się do osób cierpiących na zespół Downa, żeby się przypadkiem nie zarazić.
.png)

.png)
.png)
.png)
MWN napisał(a):Ja jeszcze ponad tydzień w Tucepi i jak sobie przypomnę poprzedni rok - fatalne zakończenie wakacji. Z Orebica udało się nam "uciec" - w ostatnim dniu przyjechała oczywiście "ferajna" z Warszawki z gitarą i ogromną potrzebą prezentowania swoich talentów z repertuaru Szczepanika i Co. Nie zazdroszczę za to pozostałym. U "mnie" w Tucepi w apartmanach nie ma na razie chamów z Polski. Plaża też jeszcze nieco spokojna, ale białe twarze już widać jak się lansują na deptaku...
danielroland napisał(a):no i sie skonczylo
przyjechaly bandy piwo z polski chyba ze tyskie jest w sklepie
k...y i ch..e leca zaczyna sie sezon spedzania bydla
warto zadac sobie pytanie czy jestem bydlem z polski.
sorki za brak pl znk
ps.
warto dopasowac drogie panie wielkosc majtasów do rozmiaru dupy

Crocodyl napisał(a): Nie bronie warszafki, wrocków i innych mniej lub bardziej lubianych mieszkańców miast i regionów naszego pięknego kraju ale wszędzie znajdą się buraki i nie ma co uogólniać.
anakin napisał(a):Crocodyl napisał(a): Nie bronie warszafki, wrocków i innych mniej lub bardziej lubianych mieszkańców miast i regionów naszego pięknego kraju ale wszędzie znajdą się buraki i nie ma co uogólniać.
Gorsze są chyba te niemieckie -spolszczone, albo polskie-zniemczone... nie wiem.![]()
Na plaży "śpiewnym", polskim głosem przez pół dnia wołają tych swoich Brajanów, Dżesiki i Vanessy ( no bo to fo pa dać dziecku normalne imię jak się jest eóropejczykiem) , za to już w sklepie czy konobie "Niemcy" pełną gębą...
A słoma się sypie po całej promenadzie...
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.