Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak poznać Polaka na plaży?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2016 11:58

Alias21 napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):
Ja tam widzę caligae bez skarpet :) Ale żadnemu legioniście zdjęcia nikt nie zrobił, także domysły, szanowny kolego :mrgreen: Co najwyżej, to nagolenice z daleka wyglądające jak skarpety :mrgreen: Cesarz rzymski też miał tylko sandały ale ja się nie znam :mrgreen:

......Kolejnym przykładem jest 14 grobów rzymskich legionistów, które zostały odnalezione na terenie wykopalisk archeologicznych między angielskimi Dishforth i Leeming w North Yorkshire. Odkrycie włókien wśród rdzy z gwoździa od sandała może sugerować, że starożytni Rzymianie nosili skarpety do sandałów przynajmniej 2000 lat temu.... :wink:

Blaise Vyner, archeolog kierujący wykopaliskami, skomentował: „jestem pewien, że bardzo chętnie założyliby skarpety, kiedy tylko nadchodziła jesień” - czyli jednak NIE LATEM :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.06.2016 12:47

bluesman napisał(a):[ mam w życi to co ktoś o tym sądzi !

Albo "u" zgubiłeś i zdanie jest zupełnie bez sensu, albo popraw na "dupa". :oczko_usmiech:

Tak na marginesie to jestem takiego samego zdania.
Dla mnie osobiście możesz jeździć z wiadrem na głowie i uj komu co do tego. :mrgreen:
Ostatnio edytowano 24.06.2016 12:54 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.06.2016 12:50

Bea.ta napisał(a):
Rysio napisał(a):.............a tak starą wieśniacką Astrą muszę się bujać :mrgreen:

Już się miałam obrazić, ale przypomniałam sobie, że Ty masz TDI :oczko_usmiech:

DTI.
TDI to ma kuzyn w Golfie. :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 24.06.2016 12:51

anakin napisał(a):DTI.
TDI to ma kuzyn w Golfie. :mrgreen:

aaaaaaaaaaa upał sorki .... :roll:
ja się na benzyniakach znam :)
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 24.06.2016 13:01

A ja tam poznałem na plażach wielu bardzo miłych i spokojnych Polaków - i naprawdę nie można było się wstydzić a wręcz przeciwnie.
Miło było pogawędzić na plaży, promenadzie czy choćby na parkingach.
Fakt, że nie zawsze tak było - bo byli i tacy których ściągały panie ok. 12:00 z plaży prawie nie przytomnych - ale to było marginalne.

Myślę ze wcale nie ma co się wstydzić naszych rodaków i powinniśmy z tym walczyć aby Polak nie wstydził się drugiego Polaka !!!
Wg. mnie jesteśmy zbyt krytyczni wobec "naszych" i zawsze widzimy tylko "naszych" jako tych najbardziej hałasujących, przynoszących obciach itd.
Nie wiem dlaczego - ale wpojono nam żeby Polak był dla drugiego wilkiem -> inne narody trzymają się razem ...

Spójrzcie na inne narodowości jak sie zachowują w Cro.
Wg. mnie nr 1 to nasi sąsiedzi zza Odry czyli Niemcy - najbardziej roszczeniowa i bezczelna nacja, dalej austriacy.
Oczywiscie wśród liderów powinni znaleźć się anglicy i włosi - po 1 sierpnia słychać i widać ich wszędzie - mocno głośna nacja.
Słowacy i Czesi i Polacy - sa na podobnym poziomie.

Ale zawsze w każdym narodzie znajdą się cholerycy, złodzije, pijaki ale duża część to spokojni i kulturalni ludzie

Spójrzmy trochę mniej krytycznie na nasz naród i nie wstydźmy się !!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2016 13:12

pawelli napisał(a):Spójrzmy trochę mniej krytycznie na nasz naród i nie wstydźmy się !!!

Za każdym razem sobie to powtarzam, kiedy słyszę jak rodacy narzekają podczas wycieczki po Pradze (że kibel nie jest w cenie biletu, że tu dużo ludzi, że Segwaye z Pragi chcą wywalić, że w Złotej Uliczce zdjęć nie pozwalają robić za darmochę - pozwalają, ale trzeba wiedzieć, kiedy przyjść :mrgreen: ) albo przyłapani (to też trochę dziwne) na tym, że ktoś ich zrozumiał, udają że nie są z Polski (przypadek z Triestu) i przełączają się na włoski albo angielski.

Krytyczne uwagi nie biorą się znikąd ;) Wszyscy się wszystkim dziwią a jak przyjdzie co do czego, to unikamy siebie jak ognia :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 24.06.2016 13:23

pawelli napisał(a):Spójrzmy trochę mniej krytycznie na nasz naród i nie wstydźmy się !!!

Patrzę czasem - w sklepie, w kinie (jak sypią żarciem dookoła), w restauracjach (jak komentują dowcipnie zawartość talerzy i wygląd kelnerki), w autobusach (jak czuć człowieka z daleka), na rozmowach rekrutacyjnych ..... :roll: na parkingach, czy w korkach ...
Jedno jest pewne - swiata nie zmienimy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2016 13:39

Bea.ta napisał(a):

Patrzę czasem - w sklepie, w kinie (jak sypią żarciem dookoła), w restauracjach (jak komentują dowcipnie zawartość talerzy i wygląd kelnerki), w autobusach (jak czuć człowieka z daleka), na rozmowach rekrutacyjnych ..... :roll: na parkingach, czy w korkach ...
Jedno jest pewne - swiata nie zmienimy

...albo "pan siądzie obok mnie, napijemy się" - w czasie służbowego lotu :roll: Robienie trzody na stacji benzynowej, bo typ co tankował, gdzieś polazł i nie ma go od 15 minut albo narzekanie, że kibel na stacji benzynowej jest płatny, tudzież głośne zachowanie się gdziekolwiek.

Już pomijam, że w zasadzie nie piję a jak ktoś do mnie startuje w ten sposób, to odzywa się we mnie ukryty Fin :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.06.2016 13:42

Pääkäyttäjä napisał(a): kibel na stacji benzynowej jest płatny..

Jedyny płatny na trasie (Słowacja- Węgry) spotkałem w....Chyżnem.
I to jest dopiero wiocha... :roll:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 24.06.2016 13:45

Pääkäyttäjä napisał(a):Już pomijam, że w zasadzie nie piję a jak ktoś do mnie startuje w ten sposób, to odzywa się we mnie ukryty Fin :mrgreen:

No to pogadaliście :) :)

Długi pobyt w Azji, uśmiech, miło, fajnie (może dobrze, że nie zawsze rozumiałam wszystkiego :) ) powrót na ojczyzny łono, lotnisko i warknięcie pani przede mną .... pani potrzyma bramkę :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: .... ups ... witajcie w domu :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2016 13:48

Bea.ta napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):Już pomijam, że w zasadzie nie piję a jak ktoś do mnie startuje w ten sposób, to odzywa się we mnie ukryty Fin :mrgreen:

No to pogadaliście :) :)

Długi pobyt w Azji, uśmiech, miło, fajnie (może dobrze, że nie zawsze rozumiałam wszystkiego :) ) powrót na ojczyzny łono, lotnisko i warknięcie pani przede mną .... pani potrzyma bramkę :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: .... ups ... witajcie w domu :)

Jeden z kolegów Czechów zapytał mnie, dlaczego w Polsce prawie w ogóle nie korzystam z komunikacji miejskiej. No to pojechaliśmy do Pragi, ustawilismy się na Florencu do kolejki w autobusie. Potem to samo zrobiliśy na dworcu w Katowicach :mrgreen: No jooo, už to chápu - nic neříkej! :mrgreen:

Jedziemy ze stereotypami :hut: W ogóle - lot Wizzairem do Londynu (Luton): makabra, jakbym wsiadł do autobusu wiozącego gimbazę ze szkoły. Krzyki, picie, przechwałki, szukanie kolegów do picia ;) Lot do Sztokholmu (Skavsta), ta sama linia - zupełnie inny przekrój pasażerów :P
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 24.06.2016 13:52

Pääkäyttäjä napisał(a):Jeden z kolegów Czechów zapytał mnie, dlaczego w Polsce prawie w ogóle nie korzystam z komunikacji miejskiej. No to pojechaliśmy do Pragi, ustawilismy się na Florencu do kolejki w autobusie. Potem to samo zrobiliśy na dworcu w Katowicach :mrgreen: No jooo, už to chápu - nic neříkej! :mrgreen:

Jedziemy ze stereotypami :hut:

Szok przeżyłam ze 25lat temu w Czeskim Cieszynie, jak zobaczyłam grzecznie stojących ludzi w kolejce do autobusu do Ostravy, zapakowali się na spokojnie wszyscy, bez pchania na chama :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2016 14:03

Bea.ta napisał(a):Szok przeżyłam ze 25lat temu w Czeskim Cieszynie, jak zobaczyłam grzecznie stojących ludzi w kolejce do autobusu do Ostravy, zapakowali się na spokojnie wszyscy, bez pchania na chama :)

Nadal tak jest ;)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 24.06.2016 14:07

Pääkäyttäjä napisał(a):Nadal tak jest ;)

Wiem :) Wtedy to był dla mnie szok, bo u nas na każdym przystanku ludzie chcieli autobus przewrocić ;)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.06.2016 22:30

Bea.ta napisał(a):
Rysio napisał(a):.............a tak starą wieśniacką Astrą muszę się bujać :mrgreen:

Już się miałam obrazić, ale przypomniałam sobie, że Ty masz TDI :oczko_usmiech:

DTi dziołszko DTi. Ponoć najujowsze z dyzli. Przez 242 tyś km. wymieniłem 3 świece żarowe, czujnik oleju i wężyk podciśnienia z turbo. A jeszcze olej parę razy :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak poznać Polaka na plaży? - strona 33
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone