Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak poznać Polaka na plaży?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dante164
Globtroter
Jak poznać Polaka na plaży?

Nieprzeczytany postnapisał(a) dante164 » 15.08.2011 21:50

Mam pytanie, czy większość spotkanych w tym roku to takie buraki, że na plaży można było od razu ich poznać po tym, że każdy (zarówno kob ietry jak i mężczyźni) pili piwo z butelek? Było to obrzydliwe i jako Po0lka naprawdę się wstydziłam zwłaszcza za kobiety, które mając przy sobie małe często dzieci stały jak hejnaliści i piły piwo, a w drugiej ręce papieros.
Jak to oceniacie?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 15.08.2011 21:53

ja byłem w Hiszpanii i robili tak Hiszpanie
Szymuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymuś » 15.08.2011 21:55

Tak to chyba typowy widok Polaka. Jak się do piwska (którego osobiście nie cierpię) czasem niejeden dorwie to jakby mu to życie miało przedłużyć.

A takie paskudne... ;)
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 15.08.2011 21:57

Na plaży w Pakostane nie tylko Polacy(między innymi ja) pili piwo ale także inne nacje(Czesi,Słowacy,Słoweńcy i Niemcy przede wszystkim)z tym ,że niektórzy "nasi" pili piwo z Polski.Gdyby było to zabronione i karane zapewne zniknęłoby z plaż. O darmowej rakiji i winku na statku nie wspomnę. Kilku Niemcom i Słoweńcom trzeba było pomóc wysiąść bo nogi mieli z waty. Uważam ,że wypicie piwka nikomu nie szkodzi w przeciwieństwie do przekleństw naszych rodaków bo słówka na k... i ch... są szeroko znane i rozpoznawalne w Europie
Ostatnio edytowano 15.08.2011 22:02 przez szary779, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2011 21:59

W Grecji "hejnał grali" w ten sposób Grecy, Macedończycy i Serbowie. Polaków nie widziałem, było nas malutko może dlatego.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 15.08.2011 22:02

dante164 napisał(a):to takie buraki, że na plaży można było od razu ich poznać po tym, że każdy (zarówno kob ietry jak i mężczyźni) pili piwo z butelek? Było to obrzydliwe i jako Po0lka naprawdę się wstydziłam zwłaszcza za kobiety

Wybacz żebym miał na plażę targać ze sobą szklankę ........

Widziałem Niemców jak pili z butelek , Czechów , Ruskich , Włochów i inne nacje .............
Co w tym zburaciałego?
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 15.08.2011 22:04

W Portugalii też się tak bawią - Portugalczycy, Francuzi, Brytyjczycy...

...no i Polacy :).

Pozdrawiam, Burak
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 15.08.2011 22:08

Ja Jestem większy burak :!: Piłem w kilka osób na plaży Prosek ale nie wiem czy to się liczy bo było prawie ciemno 8O :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2011 22:09

tyle w temacie :P
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 15.08.2011 22:09

dante164 napisał(a):... Było to obrzydliwe i jako Po0lka naprawdę się wstydziłam zwłaszcza za kobiety, które mając przy sobie małe często dzieci stały jak hejnaliści i piły piwo, a w drugiej ręce papieros.
Jak to oceniacie?

Normalnie moja żona hejnalistka - w jednej ręcę piwo w drugiej róg bawoli :D .
Ani jednego ani drugiego nie musiały wyrzucać dzieci. (Postraszyłem ich Wojskim).
No i Bogu dzięki,że nie palimy.
:lol:
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 15.08.2011 23:14

dante164 napisał(a):Mam pytanie, czy większość spotkanych w tym roku to takie buraki, że na plaży można było od razu ich poznać po tym, że każdy (zarówno kob ietry jak i mężczyźni) pili piwo z butelek?

Zaryzykowałem i wg Twojego przepisu zapytałem takiego hejnalistę, czy jest gdzieś wypożyczalnia łódek. I wiesz co? Skubaniec ani słowa po polsku nie umiał...

Nieźle się w dodatku maskują te "polskie buraki", jak widać...
krups
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krups » 15.08.2011 23:17

Małych dzieci już nie mamy. Piwko i owszem popijaliśmy leżąc na leżakach w cieniu parasola - na stojaka jakoś nie. Brałem na plażę po jednym, bo potem i tak byłyby za ciepłe do spożycia, następne donosił kelner z pobliskiego baru. Pozostałe nacje zachowywały się podobnie... Rozumiem, że piwa można nie lubić, nawet nie cierpieć, ale żeby zaraz osądzać?
Papierosów nie używamy, więc tu mocno odstawaliśmy, ale nie uszło naszej uwadze że w MNE Marlboro można kupić już za 2Eur.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 16.08.2011 06:27

Szczerze nie widzę nic wstydliwego w wypiciu przy 35 stopniach w cieniu (w słońcu skali nie starczało) jednego zimnego piwka na plaży.
Dopóki osoba pijąca zna umiar i po sobie sprząta to nie widzę problemu.

Co do palenia papierosów w miejscach publicznych to niezaleznie, czy to plaża w Chorwacji, czy ulica w Polsce nie odpowiada mi to bo nie lubię dymu papierosowego. O ile picie przez kogoś piwa nie szkodzi mojemu zdrowiu, to palacz który stoi obok mnie i się 'inhaluje' już tak. Ale nie, że sie za nich wstydzę ;).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.08.2011 07:04

Na plaży widziełem pili wszystkie narody od Czechów po Ruskich ale najbardziej darli ryja nasi sąsiedzi z zachodniej granicy jak i wdzień i nocy (Niemcy) :P :P :P
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.08.2011 07:52

Dopisuję się do listy buraków, aczkolwiek w tym roku niewiele osób widziało mnie w pozycji hejnalisty, bo wybierałem mniej uczęszczane plaże 8)
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone