Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak poznać Polaka na plaży?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.08.2011 08:00

Myślałem, że znowu będzie o skarpetach i sandałach...a tu klub wielbicieli hejnalistów.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 16.08.2011 08:37

Ale o co chodzi...

Picie piwa na plaży z butelki na stojaka to obciach i tyle. A, że robią tak wszystkie nacje i nie jesteśmy wyjątkiem... Cóż z tego. Obciach to obciach, jest internacjonalistyczny.

Widziałem Niemców, którzy sikali w krzakach na plaży, bo nie chciało im się podejść 100 m do WC. Oczekuje powszechnej akceptacji sikania na plaży, bo w końcu Niemcy....

Ps. A kobiecie może i hejnalista ujdzie, damie nie. Zresztą to samo można powiedzieć o panach i dżentelmenach.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 16.08.2011 08:58

No fakt my nie pilismy tego piwa na stojaka. Tylko siedząc w morzu ;) ew na reczniku, czy to jest różnica?
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 16.08.2011 09:02

dante164 napisał(a):... że każdy (zarówno kob ietry jak i mężczyźni) pili piwo z butelek ...

A w sumie z czego mieli pić, z worków plastikowych? To byłoby buractwo.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.08.2011 09:22

tomekm67 napisał(a):A w sumie z czego mieli pić, z worków plastikowych? To byłoby buractwo.

Widziałem takie wielkie, dwulitrowe, plastikowe butelki ... Łapie się? ;)

:D

A mi się Polacy na plaży kojarzą z bojowym okrzykiem: Dawideeeek!!!

Oczywiście często powtarzanym, w różnych intonacjach, zależnych od tego,
czym biedny, samotny, Dawidek akurat próbował się bawić :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.08.2011 09:25

Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 16.08.2011 09:50

CinnamonGirl napisał(a):No fakt my nie pilismy tego piwa na stojaka. Tylko siedząc w morzu ;) ew na reczniku, czy to jest różnica?

Dla mnie tak. Taki niuans jak trzymanie dwóch rąk w kieszeniach lub jednej. Ale mówię oczywiście o swoich odczuciach. Jak ktoś już musi (chce) się napić piwa czy innego chłodzącego drinka to nie powinien się z tym afiszować i narażać innych na nieestetyczne widoki :D
matti_wse
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) matti_wse » 16.08.2011 09:53

Polacy na plażach nie są tacy źli, przynajmniej lepiej się zachowywali od Anglików, Niemców.
Arooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arooo » 16.08.2011 09:59

Witam w gronie buraków!!! też żłopałem piwsko :twisted:
A wracając do tematu, po czym poznać polaka za granicą???
1-po reklamówce
2-po zakłopotaniu
3-po brudnych butach
4- po przerywniku kur...
A tak na serio to na szczęście coraz więcej podróżujemy i coraz więcej się uczymy. Nie wypadamy tak źle w stosunku do innych nacji.
Mnie osobiście wkurza to że jesteśmy takimi cwaniaczkami( np zawinąć jedzenie do pokoju z restauracji, nie zapłacić za kibelek 20 centów i mieć poczucie że się zrobiło super interes)
no i te wszechobecne KUR....... :?
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 16.08.2011 10:25

weldon napisał(a):
tomekm67 napisał(a):A w sumie z czego mieli pić, z worków plastikowych? To byłoby buractwo.

Widziałem takie wielkie, dwulitrowe, plastikowe butelki ... Łapie się? ;)

:D

Zdecydowanie tak, chociaż jakby przymknąć oko... W końcu to też butelka :wink:
Ostatnio edytowano 16.08.2011 10:37 przez tomekm67, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.08.2011 10:33

maniust napisał(a):Wybacz żebym miał na plażę targać ze sobą szklankę ........

Ja targałem :lol: co widać na załączonych obrazkach :lol:
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 16.08.2011 10:42

Jestem winny(burak) :D

Tak. Targałem piwo na plażę.
Tak. Spożywałem je na plaży.
Tak. Na stojaka, z gwinta, bez zagrychy, a czasami na jednej nodze :D
Tak. Na oczach współplażowiczów.
Na moje usprawiedliwienie dodam, że raz zdarzyło sie nam pić ze szklanek 8O.

Pozdrawiam wszystkich buraków :lol:
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 16.08.2011 11:26

Kiepura napisał(a):
CinnamonGirl napisał(a):No fakt my nie pilismy tego piwa na stojaka. Tylko siedząc w morzu ;) ew na reczniku, czy to jest różnica?

Dla mnie tak. Taki niuans jak trzymanie dwóch rąk w kieszeniach lub jednej. Ale mówię oczywiście o swoich odczuciach. Jak ktoś już musi (chce) się napić piwa czy innego chłodzącego drinka to nie powinien się z tym afiszować i narażać innych na nieestetyczne widoki :D

Problem chyba w tym, że ja nie wiem co w tym nieestetycznego - chyba w tym rzecz. Ale tak jak mowisz kazdy ma swoje odczucia. Znaczy jak piję pepsi z butelki to jest estetyczne a jak piwo to już nie? Nie kumam.

Dla mnie nieestetyczne a raczej nieodpowiednie zachowanie jest owszem jak ktoś pije 3, 4, 5 piwo z kolei i ma słabą głowę, a co za tym idzie zachowuje się głośno, opowiada tak, że słyszy go cała plaża erotyczne kawały, bo ma już w czubie. Czyli raczej nieporządany efekt wypicia tego piwa, niż samo picie. Choć do tego nie trzeba wypić nawet tego piwa.

Dla mnie bardziej nieestetyczna niż np zgrabna kobieta/facet pijący piwo jest soba150 kg żywej wagi bez stanika lub w obcisłych slipach, różowa od słońca jak świnka osoba nie pijąca ów piwa. A to nie znaczy że nie powina z plaży korzystać.

Pytanie czy jak ktos pije drinka to juz jest 'estetycznie' ew, piwo z kufla - > patrz wszelkie hotele, które serwują takie napitki w plażowych barach. Czy chodzi ogólnie o alkohol w każdej postaci? Co z piwem bezalkoholowym - nieestetyczne, czy estetyczne? A może o formę picia z butelki? bo jeśli chodzi o tą BUTELKĘ to czemu nie gorszy nas picie ów Coca-coli, czy wody mineralnej z butelki?
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 16.08.2011 12:31

Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 16.08.2011 12:37

Alkoholowi na plaży mówimy stanowcze...

... CZEMU NIE! :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak poznać Polaka na plaży? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone