Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak poznać Polaka na plaży?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.08.2011 16:41

Jest mały problemik z tym tematem, no bo jak pijący piwsko (buras wiejski) już się ochla to na bank zachce mu się szczać. A, że w cro mało tojów - tojów no to SZCZA do jadrana.
W związku z tym proponuję:
1. połączyć wątek o burakach i chlaniu piwska z wątkiem o szczaniu do jadranu - będzie łosz end goł,
2. założyć nowy wątek o rzyganiu i pierdzeniu na plaży, no bo uchlany i oszczany Polak pewnie od piwska się łorzyga i spierdzi.

taki mam drobny apel :D :D :D :D :D :D :D :D :D :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :D :D :D :D :D :D :) :) :) :)
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 16.08.2011 17:10

W tym roku zrobiłem sobie rozgrzewkę przed wrześniowym wypadem do Makarskiej i pojechaliśmy na 6 dni do Mielna, idąc promenadą wzdłuż wydm jak zawieje wiaterek od morza to śmierdziało jak z miejskiego szaletu, względnie jak z kibla pociągu PKP....... Ogólnie wszędzie ludzie pili i Policja nie zwracała na to uwagi. W Cro piłem piwo i nie wiem po co robić z tego problem, piją wszystkie nacje, i niekoniecznie wszyscy pijący to alkoholicy.....
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 16.08.2011 18:18

CinnamonGirl napisał(a):Za to naszych mężczyzn juz chyba nie, bo oni siedzieli po szyję z tym piwem w wodzie i tam wypijali po jednej butelce.
...ale mowa Cynamonko o burakach co chleją piwsko na plaży....w wodzie , konkretnie w Jadranie ......to się nie liczy :lol:

Mariusz Burak :D
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 16.08.2011 19:11

Sylwetka napisał(a):
tomekm67 napisał(a):
Sylwetka napisał(a):
przecież pisali, że ze szklanek i w barze to kultura....... :lol: :lol: :wink:

Coś mi się zdaje że ja dzisiaj wieczorem troszkę kultury łyknę :)

Ale pytanie czy na tygodniu to też kultura :?: a może tylko w weekendy :wink: :lol:

Mi powtarzali, że człowiek powinien kulturalny być codziennie. Na tygodniu to też kultura :)
rafalisko30
Cromaniak
Piwko na plaży jak najbardziej...

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 16.08.2011 19:27

Ja byłem pierwszy raz w/na Chorwacji i miałem ze sobą zgrzewkę zapuszkowanego tyskacza (jak się zresztą później okazało za mało), którego popijałem na plaży. Umiar był zachowany :D
Najbardziej wkurzające było to, że praktycznie wszyscy (szczególnie Chorwaci) jarali śmierdzące pety, czy to na plaży, czy to w restauracji. Ktoś sobie wcina rybkę, a w stoliku obok dymiące śmierdzące pety. Niedopałki porozrzucane na plaży to widok powszedni, nad Bałtykiem zakopują przynajmniej w piasek.
Ale i tak wolę Chorwację :lol:
jakabzdura
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakabzdura » 16.08.2011 23:16

ja 2 lata temu widzialem w Medulinie dwoch dziadkow siedzacych na lawce popijajacych z plastikowych kubkow ukryta w reklamowce flache :D podchodze blizej a Ty nagle od nich leca polskie przeklenstwa. Widzialem tez kilku polakow popijajcych na plazy piwo z puszek, jakby nie puszki po Ksiazu i Tyskim to bym nie poznal ze to polacy ale oczywiscie "swoje to zawsze taniej"
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.08.2011 06:44

sito_zabrze napisał(a):W tym roku zrobiłem sobie rozgrzewkę przed wrześniowym wypadem do Makarskiej i pojechaliśmy na 6 dni do Mielna..

:lol: :lol: :lol:
Fajnie to brzmi.
:wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.08.2011 07:03

romuald22 napisał(a):Skoro o piciu alkoholu to:
A OCET ???
Nikt nie pisał o occie.
Ja go piję zawsze w krzakach bo żona się wkurza jak to robie na plaży...

Wcale się żonie nie dziwię, jak widzi Twoją kwaśna minę po wypiciu octu :wink: :wink:
ikar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikar » 17.08.2011 07:05

Dla wszystkich buraków:

http://w395.wrzuta.pl/audio/9bT8se31a1W ... -_kibel_ii

ulubiona piosenka mlodzienczych obozów :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.08.2011 07:15

Jacek S napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):W tym roku zrobiłem sobie rozgrzewkę przed wrześniowym wypadem do Makarskiej i pojechaliśmy na 6 dni do Mielna..

:lol: :lol: :lol:
Fajnie to brzmi.
:wink:

A ja, po Chorwacji, resocjalizowałem się w Gdańsku :D

Zrobiło mi się jakieś ... 20 stopni temperatury na minus i 100 procent wilgotności na plus różnicy :wink:

Piwa pod żadną postacią nie piłem, ale fajnie było :D
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 17.08.2011 07:42

No jak zwykle mistrzostwa w osądzaniu innych wygrywaja Polacy! To jest dobre, to złe, to naganne, tak trzeba postęepować, a tak broń Boże... Ehh gdybyśmy w piłkę grali tak dobrze jak osądzamy innych.
Ja natomiast bez zażenowania waliłem browary na plaży w pozycji leżącej na prawym i lewym boku, stojącej, klęczącej, stojącej na jednej nodze itp. Mało tego to samo robiła moja małżonka + kilku uczestników naszego wyjazdu. Jedyną osobą, która tego nie zrobiła to moja roczna córcia. Co więcej ani razu Jej nie zgubiliśmy, ani nie zrobiliśmy Jej krzywdy :!:
Żałuję, że nie palę ani nie szczam do Jadrana (mieści się to w głowie niektórym prześmiewcom, że mozna skorzystać z publicznej toalety przy plaży :?: ), gdyż w oczach niektórych zyskałbym jako burak.
Natomiast wzrok i komentarze niektórych Polaków, którzy widząc mnie pijącego Karlovaćko Rally, a następnie wsiadającego do auta były wręcz bezcenne. "Z dzieckiem do auta, po tylu piwskach???"
Dla tych, którzy nie zrozumieli tego sarkazmu, napiszę wprost. Może czasami warto się zastanowić co się pisze lub mówi, bo samemu można z siebie zrobić buraka.
Pozdrawiam.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 17.08.2011 08:01

zebik napisał(a):Jest mały problemik z tym tematem, no bo jak pijący piwsko (buras wiejski) już się ochla to na bank zachce mu się szczać. A, że w cro mało tojów - tojów no to SZCZA do jadrana.
W związku z tym proponuję:
1. połączyć wątek o burakach i chlaniu piwska z wątkiem o szczaniu do jadranu - będzie łosz end goł,
2. założyć nowy wątek o rzyganiu i pierdzeniu na plaży, no bo uchlany i oszczany Polak pewnie od piwska się łorzyga i spierdzi.

taki mam drobny apel :D :D :D :D :D :D :D :D :D :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :D :D :D :D :D :D :) :) :) :)

Ja połączyłbym jeszcze go z wątkiem, że "każdy pijak to złodziej" :D :D :D :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.08.2011 08:14

Ciekawe co na pięć strom tematu odpowie jego założycielka :?:

Nabrała wody w usta.... a może piwa :wink: :wink:
jakabzdura
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakabzdura » 17.08.2011 09:19

ja tam też zawsze popijam na plazy, staram sie zachowywac z kultura i jaki bym nie byl pijany to zawsze sprzatam po sobie a zauwazylem ze najbardziej glosna jest niemiecka mlodziez i czesto widzialem jak na plazy zostawiaja opakowania po alkoholu :/ czy nie dopalki papierosow :/
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.08.2011 09:42

Znalazłem instrukcję kulturalnego picia gorzały.

Jak widać najważniejsze to nie pic samemu i dzielić się z bliźnim ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak poznać Polaka na plaży? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone