Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak poznać Polaka na plaży?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 17.08.2011 10:16

helen napisał(a):Ja nie zapomnę pierwszego mojego spotkania z rodakami w Chorwacji. Senne Slano, kaczki drepczące przez drogę, cisza... i nagle głośne: "K....., ale się upie......łem" Wołał rodak stojący tuz obok "swoich" z butelką pieniącego się piwa w ręku. :roll:

No i może to nie był burak? I wg.mnie nie o piwo wypite na plaży chodzi( w spokoju,leniwie z pragnienia) ,tylko o to wydzieranie się na cały głos:czy to do małych dzieci(od małego uczą sie buractwa-no bo jak mama i tata tak robi to chyba dobrze jest),czy do kumpli -opowiadając przebieg wczorajszej randki z pikantnymi szczegółami i oczywiście soczystymi ozdobnikami.I czasami wcale nie piją wtedy piwa
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 17.08.2011 10:37

Piwo, piwo...
Miejsce akcji Bosana na Pagu.
Kilku "gentelmenów" z polski zeszło na plażę. Każdy dziarsko popija .... Red Bula. Zapytacie: co w tym niestosownego? :?: :?: , ano tyle że panowie zostawili po sobie ślady obozowiska w postaci pustych puszek po tymże napoju :evil: :evil: :evil: . Nie wiem czy winę zmniejsza fakt, że stały równo :?:
Wg mnie zostawianie po sobie takiego syfu jest buractwem, a nie popijanie sobie w spokoju napojów różnego rodzaju.

Pozdrawiam 8)
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 17.08.2011 10:40

Jak już tak rozprawiacie co jest przejawem buractwa, to ja też wtrącę swoje trzy grosze. Parkowanie! Tego Polacy często kulturalnie zrobić nie potrafią. Potrafią wjechać wszędzie, byle mieć bliżej, bo przejście kilkudziesięciu metrów jest ponad siły. No i musi być koniecznie za darmo. Parę kun za parking w całości kosztów wyjazdów to kropla w morzu.
O ile w Chorwacji często można trafić na lawetę i to temperuje nieco zapędy, to w Polsce już hulaj dusza. W niedzielę wchodziliśmy na Ślężę. Na Przełęczy Tąpadła oprócz małego bezpłatnego parkingu leśnego jest jeszcze x razy większy na prywatnej łące za zawrotną kwotę 5 zł za cały dzień. Parking w połowie pusty, a masa baranów parkuje wzdłuż wąskiej drogi skutecznie utrudniając przejazd.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.08.2011 11:14

marze_na napisał(a):Jak już tak rozprawiacie co jest przejawem buractwa, to ja też wtrącę swoje trzy grosze. Parkowanie! Tego Polacy często kulturalnie zrobić nie potrafią. Potrafią wjechać wszędzie, byle mieć bliżej, bo przejście kilkudziesięciu metrów jest ponad siły.

Nie przesadzaj Chorwaci to dopiero parkują .....

Obrazek

........ale są i mistrzowie parkowania wśród nich

Obrazek :lol:
Dorothea1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorothea1 » 17.08.2011 12:00

Byłam w tym roku w Pisaku i chyba miałam szczęście, bo żadnych "buraków z Polski" nie spotkałam.Wręcz przeciwnie ,wszyscy kulturalni i mili. Pozdrawiam Bielsko-Biała bo turystów z tego miasta w Pisaku i okolicach było bardzo dużo.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.08.2011 12:06

A narzekanie, że drogo to nie buractwo?
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 17.08.2011 12:18

Dorothea1 napisał(a): Pozdrawiam Bielsko-Biała bo turystów z tego miasta w Pisaku i okolicach było bardzo dużo.

W Pisaku nie byłem, ale za pozdrowienia dziękuję :D

Pozdrawiam
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 17.08.2011 13:55

Artur68 napisał(a):Kolejny Burak melduję się. :D

Obrazek

Czołem,

Gdzie byłeś, że udało Ci się ten czarnogórski specjał dorwać? Miałem na nie w tym roku chrapkę, ale na Korculi go nie dostałem :(

Pozdr.,
Burak
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.08.2011 13:58

Artur68 "Burak" był w Czarnogórze , to dorwał :lol:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.08.2011 14:02

.......ale mam smaka Buraku Arturze68 :lol:
Apatycznie to wygląda i ta plaża....... ehhhhh........

Pozdrawiam

Mariusz Burak
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.08.2011 14:57

maniust napisał(a):.......ale mam smaka Buraku Arturze68 :lol:
Apatycznie to wygląda i
Mariusz Burak

Jeszcze kilka dni i będziesz w Dalmacji "burakował" :wink: być może zajadając przy tym burka :?: :D
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 17.08.2011 15:17

Tak jak napisał Pan Janusz byliśmy w tym roku w Czarnogórze - taka mała zdrada Chorwacji, ale Czarnogóra to jak jej siostra, więc wszystko zostało w rodzinie :wink: .

Plaża nazywa się Crvena Glavica - do zobaczenia w linku poniżej

forum/viewtopic.php?t=34266&highlight=
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 17.08.2011 17:25

weldon napisał(a):Znalazłem instrukcję kulturalnego picia gorzały.

Jak widać najważniejsze to nie pic samemu i dzielić się z bliźnim ;)

:D :D :D masakra :!:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.08.2011 17:28

luk006 napisał(a):
weldon napisał(a):Znalazłem instrukcję kulturalnego picia gorzały.

Jak widać najważniejsze to nie pic samemu i dzielić się z bliźnim ;)

:D :D :D masakra :!:

E tam ...

Obrazek
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 17.08.2011 20:19

Jacek S napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):W tym roku zrobiłem sobie rozgrzewkę przed wrześniowym wypadem do Makarskiej i pojechaliśmy na 6 dni do Mielna..

:lol: :lol: :lol:
Fajnie to brzmi.
:wink:

Pojechałem tylko dlatego bo była tam spora ekipa znajomych, mieli jechać do Cro ale wybrali Bałtyk ( ze niby w Cro drogo i daleko.... ), rozgrzewka w Mielnie była taka ze na 6 dni bylo 3 dni względnej pogody (dało sie leżeć na plaży ) i 3 dni z piekła rodem, non stop deszcz, w ostatni dzień mieliśmy wyjeżdżać popołudniu ale rano tak lało ze pojechaliśmy do domu zaraz po zdaniu kwatery..... :lol: :lol: :lol: Nie wiem jak można mówić ze do Cro jest daleko, przecież ze Śląska jest od 900 do 1200 w zależności od regionu, czas przejazdu taki sam jak nad nasze morze

P.S. Piwo i wszelkiego rodzaju trunki Chorwackie bede spożywał w dużych ilościach, po całym roku bakania chyba mam do tego prawo :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak poznać Polaka na plaży? - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone