Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak poznać Polaka na plaży?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Viech
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viech » 18.08.2011 16:38

Jacek 206 napisał(a):No to i ja się zapisuję do klubu. :lol:
W dzień piwko tylko z kufla lub szklaneczki a to dlatego,aby widzieć co jest w środku.
Kiedyś córka piła napój z puszki (nie piwo)po odłożeniu na chwilkę napoju i ponownym łyknięciu płynu poczuła ból w ustach, okazuje się, że ją osa użądliła. Szybkie podanie środków odczulających i skończyło się na strachu.
Ale w nocy osy śpią . :wink: to była zimna buteleczka Karlovacko.

Popieram w całej rozciągłości. Nie ma to jak piwko w knajpce pod markizą lub w innym cieniu. Z widokiem oczywiście na plażę i osławionych buraków. :P
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.08.2011 17:13

Jacek 206 napisał(a):No to i ja się zapisuję do klubu. :lol:

Kuzynie Jacku wpis przyjęty , będzie nas więcej buraków. :D

Viech napisał(a):Nie ma to jak piwko w knajpce pod markizą lub w innym cieniu. Z widokiem oczywiście na plażę i osławionych buraków. :P

Pozdrowienia dla Buraków pijących browar w cieniu. :papa:

Pozdrawiam
Mariusz .......Burak :D
pablosnet
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablosnet » 18.08.2011 18:31

No to i ja muszę się zapisać do klubu buraków :)

Piłem zimne piwko w cieniu na plaży

Pozdrawiam.

:papa:
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 18.08.2011 18:41

No to i ja z pewną taką nieśmiałością.. dopisuje się do grona buraków :D
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 18.08.2011 19:33

pablosnet napisał(a):Piłem zimne piwko w cieniu na plaży
:

To że ktoś pije piwo na plazy to nie znaczy że jest burakiem - wazne aby puszeczkę wyrzucił do kosza. ;)
No chyba że ich wypije 10 szt .... i ..... hehhehe

Natomiast powiem Wam co mi dzis opowiadał o Austriakach kumpel ....
Widział jak niesli w workach wykopane agawy ........ SZZOOOOKKKKK !!!!

A co do rozpoznawania Polaków - to nie wiem dlaczego ale byłem w stanie rozpoznać w 90% naszych rodaków - ot jakoś po wyglądzie ;)
A było ich trochę w tym roku ;-)))))

I nadal twierdzę że Polacy w Cro zachowują się bardzo poprawnie :)
pablosnet
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablosnet » 18.08.2011 19:42

pawelli napisał(a):
pablosnet napisał(a):Piłem zimne piwko w cieniu na plaży
:

To że ktoś pije piwo na plazy to nie znaczy że jest burakiem - wazne aby puszeczkę wyrzucił do kosza. ;)

Do tego zmierzam. Chodzi raczej o zachowanie przy tym piwku :)

Ja ze swojej strony widziałem Polaków jak i innych popijających browarek i nie zauważyłem zachowania nazywanego mianem 'burak'

Pozdrawiam.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 18.08.2011 19:50

Ale dyskusja.
Jakie przewrotne teorie i gdybania, a przecież pytanie brzmi: jak poznać Polaka na plaży. :?:

Ja robię tak: zagaduję po polsku, jak odpowie piękną polszczyzną, z polskim akcentem ..... jak ON to POLAK, jak ONA to POLKA. :!:
:wink:
Ostatnio edytowano 18.08.2011 20:57 przez woka, łącznie edytowano 1 raz
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 18.08.2011 19:56

a my poznawaliśmy najpierw po butach z Biedronki i kocykach z Lidla a potem po dzwiękach :D zapomniałam napisać w poprzednim.. że co przyniesiemy na plażę ( pomijam plażowe sprzęty, chociaż i to tachaliśmy non stop ) to zabieramy, i nie tylko w Chorwacji tak mamy .. ale byłoby czysto gdyby każdy tak robił :lol:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 18.08.2011 19:57

Jeśli wychodzę z plaży kulturalnie na dwóch nogach to uważam że jest git.wydaje mi się że lepiej jest pić wieczorem przy grillu(w razie czego do domu nie trzeba się daleko czołgać :D ).
myszkin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) myszkin » 18.08.2011 19:58

No to i ja kolejny przystaję do kampanii BURACZANEJ :wink:
pablosnet
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablosnet » 18.08.2011 20:02

woka napisał(a):Ale dyskusja.
Jakie przewrotne teorie i gdybania, a przecież pytanie brzmi: jak poznać Polaka na plaży. :?:

Sądząc po pierwszym poście to raczej pytanie retoryczne, stąd pewnie ta dyskusja :)

Pozdrawiam.
dida
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dida » 18.08.2011 20:15

Zapisuję się do szanownego grona BURAKÓW :D , byle by pamietać o zabraniu śmieci ze sobą, a piwko na plaży smakuje lepiej :P
NowaJa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) NowaJa » 19.08.2011 11:39

Ja jednak mysle, ze nie ten jest najwiekszym burakiem co piwo z butli na plazy ciagnie ale ten co Polakow, rodakow od burakow wyzywa!!!
W kazdej nacji pija piwo, w kazdej sa tacy co trzodza czasem, czy to Polak, Chorwat, Niemiec czy Hiszpan... najgorsze takie wytykanie palcem... Angole to dopiero potrafia dokazywac!!! Duzo jezdzilam po Hiszpanii i Kanarach i tam Angol to najuciazliwszy turysta, w Turcji Ruscy wrzeszcza na maksa :P i co ? trudno.. taka kutura i tyle... tolerancyjnym trzeba byc!
W CHorwacji bede pierwszy raz to nie wiem jaka tam buraczana brac spotkam ale troche juz w zyciu widzialam wiec nie mysle, sie jakos zaskoczyc ;)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 19.08.2011 11:45

Miło że nasz "buraczany" klub się powiększa :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.08.2011 11:48

Możnaby rzec - szczyt kampanii buraczanej.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak poznać Polaka na plaży? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone