Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak poznać Polaka na plaży?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sword32
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sword32 » 21.08.2011 20:37

Serdecznie pozdrawiam z Biogradu, w którym jestem od tygodnia i od tygodnia buraczę się na maksa za pomocą Karlovaćko. Upajam się i zapamiętuję w swoim buractwie, ponieważ wypicie zimnego Karlovaćko na plaży jest dla mnie czymś wspaniałym, czymś dla czego warto jest jechać przez pół Europy.
Jutro nowy dzień, wstanę koło południa pójdę na plażę i zacznę go tak jak lubię :P
razal
Turysta
Re

Nieprzeczytany postnapisał(a) razal » 21.08.2011 20:51

CinnamonGirl napisał(a):Szczerze nie widzę nic wstydliwego w wypiciu przy 35 stopniach w cieniu (w słońcu skali nie starczało) jednego zimnego piwka na plaży.
Dopóki osoba pijąca zna umiar i po sobie sprząta to nie widzę problemu.

Co do palenia papierosów w miejscach publicznych to niezaleznie, czy to plaża w Chorwacji, czy ulica w Polsce nie odpowiada mi to bo nie lubię dymu papierosowego. O ile picie przez kogoś piwa nie szkodzi mojemu zdrowiu, to palacz który stoi obok mnie i się 'inhaluje' już tak. Ale nie, że sie za nich wstydzę ;).

Wszystko w temacie! Bardzo ładnie ujęte. My obecnie jesteśmy w Mandre na Pag'u i od siebie jeszcze dodam, że nie ma problemu z puszkami czy butelkami po piwie, ale kiepów w piasku nie brakuje. Każdy nałogowiec gasi kiepa w piasku/żwirku/lamieniach, a na drugi dzień jego dzieci bawią się w tym - KATASTROFA! Dotyczy to wszystkich narodowości. W Polsce w Niechorzu było identycznie. Najpierw grabienie syfu, później plażowanie...
razal
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) razal » 21.08.2011 20:53

sword32 napisał(a):Serdecznie pozdrawiam z Biogradu, w którym jestem od tygodnia i od tygodnia buraczę się na maksa za pomocą Karlovaćko. Upajam się i zapamiętuję w swoim buractwie, ponieważ wypicie zimnego Karlovaćko na plaży jest dla mnie czymś wspaniałym, czymś dla czego warto jest jechać przez pół Europy.
Jutro nowy dzień, wstanę koło południa pójdę na plażę i zacznę go tak jak lubię :P

WOW! no to mamy zbliżony plan dnia ;-) Jeszcze tylko przez tydzień ;-)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.08.2011 21:09

Acha, ..........bom se już prawie zapomniał.
Do klubu buraczenego nie nadaję się. Nie spełniam wymogów.

Raczej sobie nie przypominam abym na plaży pił piwo z puszki. Chyba nigdy. Choć ostatnio piłem piwo w Baśce podczas plażowania ale piłem go w restauracji przy plaży i było to piwo "małe".
Powodów tego stanu rzeczy jest kilka:
1- nie przepadam za piwem
2- piwo mnie usypia
3- tylko ja jestem kierowcą
4- jeżeli już bym wypił to raczej pod wieczór.

No coż, następny klub gdzie nie mam wstępu. ehhhh :wink:

ps. mam butelkę piwa w lodówce. Kupiłem ponieważ miałem wówczas chęć się napić. Po przyjściu do domu widocznie mi chęć minęła bo piwo chłodzi się już chyba z 2 miesiące. Poważnie.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.08.2011 21:33

'' Prawdziwy Polak'' na plaży jest głośny , wulgarny i wszystko wie najlepiej ... reszta Polaków jest taka sobie :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.08.2011 21:34

woka napisał(a):No coż, następny klub gdzie nie mam wstępu. ehhhh

Nie martw się. W trzech punktach się zgadzamy :)

W trzech, bo nie mam okazji sprawdzić, czy usypia.
No i też mi się zdarza kilka miesięcy trzymać piwo, jak teść wszystkiego nie wypije.

Tak więc, można by rzec, również wpisuje się w grono tych dyskryminowanych,
ale, tak sobie myślę, że dobrze jest, jak jest :D
grzes-80
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzes-80 » 21.08.2011 22:00

może mógłbym zostać prezesem klubu? bo piłem piwo laśko z plastiku, no ale chyba nie mam szans bo w lecie nie chodze w skarpetach a podobno to też obciach, hehe, /no cóż, to przecież trudno zrozumieć że niektórych suszy a inni mają odciski albo tak lubią/ Prawdziwi Polacy rulez :D
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 21.08.2011 22:23

guniak napisał(a):A co wam przeszkadza że ktoś kupuje w sklepie i siada w knajpie?
Kurcze ludzie patrzcie własnego nosa i to co na nim siedzi.Czy oni wam zagladają do lodówki?Rany w polsce dalej sie zarabia po 1200 zł.Jak ktoś uzbierał na wyjazd nie oznacza że musi być wylewny z kasą na każdym kroku.A może to był ostatni dzień na wczasach i już kasy nie mieli.Jak łatwo oceniać innych.Nie.

Mnie by do głowy nie przyszło żeby iść do knajpy z własnym jedzeniem/piciem.
Tacy to nawet do KLUBU TURBO BURAKÓW się nie nadają. :lol:
rewir
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rewir » 22.08.2011 00:48

I ja i ja! :D

- pije Karlovacko na plaży a jakże, bo lubię, baaa czasem nawet w plastikowej butelce!
- choć nie palę na co dzień to w Chorwacji lubię, i zdarza mi się zakupić w Tisaku fajki i zapalić, na plaży oczywiście sprzątam po sobie!
- jeżdżę Skodą Octavią bo jest wygodna i praktyczna (ponoć ich kierowcy to największe buraki)
- a co najgorsze! zdarza mi się założyć skarpety do sandałów! Wszak to też wedle "ogółu" oznaka buractwa :oops:

Ale sumą mojej wypowiedzi niech będzie, że jestem naprawdę szczęśliwym człowiekiem! :)

Pozdrav!
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.08.2011 06:48

weldon napisał(a):No i też mi się zdarza kilka miesięcy trzymać piwo,...

Ja patrzę na to swoje ...... i nadal nie mam chęci.
Może ze mną coś nie tak :?: Może powinem się już zacząć martwić, do lekarza pójść. :wink:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 22.08.2011 07:29

biedna Dante ... już tu nie wróci ... :lol:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 22.08.2011 07:31

GAPA napisał(a): Większość usłyszawszy , że władamy j.polskim dziwnie cichnie , a na moje dzień dobry odpowiada co drugi...Zdarza się , że ktoś nawiąże rozmowę , ale niezwykle rzadko, czy to wynika z zakompleksienia?

Też zauważam (niestety) takie zachowanie.
To nie komleksy a brak kultury :twisted:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.08.2011 07:33

woka napisał(a): Może powinem się już zacząć martwić, do lekarza pójść. :wink:

Niech się martwią ci, co mają problem z ... psi psi ;)

Sprawdź, kto częściej lata: jak ci pijący, to znaczy że nie musisz iść (jeszcze ;)) :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.08.2011 08:27

weldon napisał(a):
woka napisał(a): Może powinem się już zacząć martwić, do lekarza pójść. :wink:

Niech się martwią ci, co mają problem z ... psi psi ;)
Sprawdź, kto częściej lata: jak ci pijący, to znaczy że nie musisz iść (jeszcze ;)) :D

Najgorsze jest to, że powstał "Klub buraczany" i nie mogę złożyć deklaracji członkowskiej. Nie przyjmą i już. :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 22.08.2011 08:35

Woka, myślę że jakbyś sobie pociągnął winko z gwinta na plaży to też byś się załapał do klubu :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak poznać Polaka na plaży? - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone