Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak poznać Polaka na plaży?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.08.2011 21:15

bananboy napisał(a):Kupujesz w sklepie cos do jedzenia siadasz w restauracji ktos robi jakies tam foty i na fejsa wrzuca i chwali sie że w tej Chorwcji to jest super wszystko tanie cały czas mozna jesć w restauracjach.Poprostu Ameryka. :lol:

To są ci co piszą, że chodzą po knajpach i wydają za 2 tygodnie w Cro 3,5 tyś. W apartamencie albo na dzikiej plaży gołąbki z puszki podgrzeją, a potem na krzywy ryj walą do knajpy i piszą, że im wyszło mało za pobyt choć niczego sobie nie żałowali i pili piwko i stołowali się w konobach. :D :D :D
Vip z biedronki przelany do znalezionej na plaży butli po karlovacko plus parówki za 3,5 z kerfura. Można i tak i nikogo by to pewnie nie obchodziło gdyby nie bałwochwalstwo, że jest się super oszczędnym i praktycznym. Ale niektórzy nawet anonimowo muszą oszukiwać - byle by się dowartościować.
:D :D :D
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 20.08.2011 21:37

A co wam przeszkadza że ktoś kupuje w sklepie i siada w knajpie?
Kurcze ludzie patrzcie własnego nosa i to co na nim siedzi.Czy oni wam zagladają do lodówki?Rany w polsce dalej sie zarabia po 1200 zł.Jak ktoś uzbierał na wyjazd nie oznacza że musi być wylewny z kasą na każdym kroku.A może to był ostatni dzień na wczasach i już kasy nie mieli.Jak łatwo oceniać innych.Nie.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 20.08.2011 22:03

Kur......nie ten wątek ludzie.......

Tu gadamy o chlaniu, burakach itd .......a wy z znowu swoje ....... :evil:
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 20.08.2011 22:32

GAPA napisał(a):
Basiulinek napisał(a):Uslyszane na plazy w Kuciste . Maz do zony :

"Wiesz co ,przejechac tyle kilometrow i spotkykac tylko Polakow......... Nie,no masakra jakas......"

Bywam w Chorwacji od 6 lat , przynajmniej 2 razy w roku i za każdym razem rodacy mnie zaskakują, niekoniecznie miło.... Większość usłyszawszy , że władamy j.polskim dziwnie cichnie , a na moje dzień dobry odpowiada co drugi...Zdarza się , że ktoś nawiąże rozmowę , ale niezwykle rzadko, czy to wynika z zakompleksienia?

Niestety,mam te same odczucia.
Nie wiem z czego to wynika...? Nieufnosc?
Czesto zagaduje Polakow. Na co dzien brak mi kontaktu z naszym jezykiem. I dlatego w Cro. wykorzystuje kazda okazje...
:wink:

Za to Czesi sa duzo bardziej otwarci i kontaktowi.

A w temacie zeby nikt nie krzyczal :wink: , to picie piwa na plazy grzechem nie jest.
Umiar to podstawa! ja nie pije,bo nie lubie
A fajki.... no coz... pale,ale nigdy nie znajdzie nikt niedopalka po mnie na plazy.
Sprawa kultury............
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 20.08.2011 22:56

Ja właśnie kupiłem sobie kilka czteropaków piwa na pobyt w HR, na plaży też je wypiję :D co oznacza, że wstąpiłem do klubu buraków. :lol:
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 21.08.2011 01:25

Ja też burak bo lubię sobie wypić piwko na plaży przy zachodzie słońca.
Jarko1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarko1 » 21.08.2011 11:20

guniak napisał(a):A co wam przeszkadza że ktoś kupuje w sklepie i siada w knajpie?

Wiesz co to biznesplan ? Właściciel restauracji zarabia na sprzedawaniu jedzonka a nie na sprzątaniu wysiedzianych foteli i obrusów poplamionych przyniesioną colą.
Ciekawe jak byś reagowała na takie wyczyny gdyby knajpka była Twoją własnością ?
Czy my musimy z wszystkiego zrobić karykaturę, tak jak np. szwedzki stół niektórzy traktują jako hipermarket bez kasy przy wyjściu ?
Potem nic dziwnego że nas traktują tak na nie inaczej.
marlon35
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marlon35 » 21.08.2011 11:56

guniak napisał(a):A co wam przeszkadza że ktoś kupuje w sklepie i siada w knajpie?Kurcze ludzie patrzcie własnego nosa i to co na nim siedzi.Czy oni wam zagladają do lodówki?Rany w polsce dalej sie zarabia po 1200 zł.Jak ktoś uzbierał na wyjazd nie oznacza że musi być wylewny z kasą na każdym kroku.A może to był ostatni dzień na wczasach i już kasy nie mieli.Jak łatwo oceniać innych.Nie.

8O 8O 8O
Wydaje mi się, ze jedzenie własnego żarcia w knajpie jest bardzo delikatnie mówiąc nie do przyjęcia.
Nic mi do tego kto, gdzie, jak i za ile spędza wakacje, ale własne żarcie konsumuje się u siebie w domu lub na tarasie, a nie w knajpie, o zgrozo ,gdzie podstawowe zasady kultury :?:
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 21.08.2011 13:52

marlon35 napisał(a):, o zgrozo ,gdzie podstawowe zasady kultury :?:

No właśnie jedni mają więcej inni mniej.Ale nie należy ich wytykać palcami,możemy też sami nieświadomie popelnić jakąś gafę i co ? I juz jesteśmy po drugiej stronie barykady.Jednym przeszkadza picie piwa na plaży a drugim słoma w sandałach
GuGaPL
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) GuGaPL » 21.08.2011 14:43

Gafę to się popełnia jak się bąka puści przy kolacji [chociaż Niemcom to nie przeszkadza] a z własnym zarciem do knajpy to zwykłe cwaniactwo .ale nie zgodzę się z tym że zamawiać co najtańsze to obciach to już przegięcie w drugą stronę.Każdy zamawia to co lubi i za tyle ile go stać.A ty zawsze tylko pewnie krewetki królewskie co?
Freier Beobachter
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Freier Beobachter » 21.08.2011 15:14

guniak napisał(a):
marlon35 napisał(a):, o zgrozo ,gdzie podstawowe zasady kultury :?:

Ale nie należy ich wytykać palcami,

należy ,i to jak najbardziej....i ciesz się że tu w zaciszu forum, a nie przez właściciela restauracji w obecności kilkudziesięciu innych turystów... :?
Darekwawa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darekwawa » 21.08.2011 15:30

guniak napisał(a):A co wam przeszkadza że ktoś kupuje w sklepie i siada w knajpie?
Kurcze ludzie patrzcie własnego nosa i to co na nim siedzi.Czy oni wam zagladają do lodówki?Rany w polsce dalej sie zarabia po 1200 zł.Jak ktoś uzbierał na wyjazd nie oznacza że musi być wylewny z kasą na każdym kroku.A może to był ostatni dzień na wczasach i już kasy nie mieli.Jak łatwo oceniać innych.Nie.

Owszem przeszkadza ponieważ sam jestem właścicielem restauracji w Warszawie i szlag mnie trafia jak przychodzą cwaniaki z własnym alkoholem. Ludzie nie po to się ma restaurację, żeby ktoś do niej przychodził z własnymi produktami.
Jak ktoś nie ma pieniędzy na knajpy to robi jedzenie w apartamencie.
Natomiast nie można szykanować ludzi za to ile zarabiają i na co ich stać.
Jedni jedzą w knajpach przez 2 tygodnie inni kupują jedzenie w sklepie i nic nikomu do tego!!!
Co do piwka na plaży to nie widzę w tym nic złego o ile ktoś kto pije umie zachować się kulturalnie i nie zakłócać swoim zachowaniem wypoczynku innym. Poza tym, że lubię wypić zimne piwko lubię również zapalić i nie uważam, żeby to dawało komuś prawo do nazywania mnie burakiem poza innymi burakami pijącymi piwko na plaży:)

W związku z powyżej przedstawionymi predyspozycjami proszę o przyjęcie do klubu Buraka .
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 21.08.2011 20:00

Ja nie mam swojej restauracji i nie mam z gastronomią nic wspólnego... ale powiem jeszcze dosadniej - takie zachowanie to po prostu złodziejstwo. Okradamy właściciela knajpy z czasu, który musi poświęcić na sprzątanie za takimi "klientami", okradamy go z pieniędzy, które mógłby zarobić na gościach którym my z kolei zajmujemy miejsce bo może nie ma innych... Nie widzę natomiast niczego złego w tym, że kogoś nie stać na zamówienie w knajpie. Tylko po co udawać cwaniaka zamiast siąść sobie wygodnie na tarasie z butelką piwka ze sklepu?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.08.2011 20:19

No, nie. 8O
Przewrotnie się zapytam ..." a to jakim prawem ma siadać w restauracji skoro z tejże restauracji nie korzysta". :?: :!:

Jestem za tym aby takich delikwentów wyprowadzać i na progu kopa w d***.
Darekwawa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darekwawa » 21.08.2011 20:29

gdyby przy mnie jakiś polaczek z resztą nie tylko zrobił taki numer to bym go w pięć sekund wyp... na zbity pysk i to z dwóch powodów 1. za cwaniactwo a 2. za psucie opinii rodakom.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak poznać Polaka na plaży? - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone