zebik napisał(a): Wczoraj wróciłem z Cro i jechałem w obie strony przez zachodnie Węgry i Słowenię więc pokrótce objaśnię jak przejechać przez Lendawę, żeby nie wjechać na autostradę. Jak jechałem do cro i wjechałem do Słowenii po zatrzymaniu się na tank (pierwsza po lewej stornie stacja benzynowa zaraz za granicą) zapytałem kobiety w kasie czy przejazd do Mursco Srediscie jest bezpłatny ale ona powiedziała, że raczej nie więc nie ryzykowałem i pojechałem prostą drogą omijając autostradę. Po zjeździe ze stacji paliw zaraz jest rondo i na tym rondzie należy pojechać w lewo (za około 200 m będzie żółty drogowskaz z nazwą DOLGA VAS) następnie jedziemy prosto i wjeżdżamy do Lendawy w Lendawie na pierwszym rondzie jedziemy w prawo (znak kieruje na MURSCO SOBOTA) na następnym mniejszym rondzie dalej na Mursco Sobota (przez rondo prosto) a potem już kierujemy się na CAKOVEC (będzie taki drogowskaz) i dojeżdżamy do granicy w Mursco. Nigdzie na tym odcinku nie znalazłem drogowskazu na Mursco Sredisce. Droga jest prosta wystarczy pojechać tak jak opisałem.
.png)
julia245 napisał(a):Wiem ze juz poruszalam ten wontek ale interesuje mnie jak przejechac najlepiej tzn.najtaniej bo ta słowenia mnie przeraza te 35 euro bardzo prosze o odp nie mamy nawigacji wiec prosze o szczegulnie pozdrawiam
Nie jestem adwokatem Julki, ale nie kazdy ma obowiazek przestrzegac "przepisow" ortografii i raczej nikt celowo nie popelnia błedów.jac61b napisał(a):julia245 napisał(a):Wiem ze juz poruszalam ten wontek ale interesuje mnie jak przejechac najlepiej tzn.najtaniej bo ta słowenia mnie przeraza te 35 euro bardzo prosze o odp nie mamy nawigacji wiec prosze o szczegulnie pozdrawiam
Napisanie postu z tyloma błędami, wyraża brak szacunku dla innych forumowiczów.Dlatego dziwię się, że ktoś zechciał nań odpowiedzieć.
.png)
kmarcin76 napisał(a):Nie jestem adwokatem Julki, ale nie kazdy ma obowiazek przestrzegac "przepisow" ortografii i raczej nikt celowo nie popelnia błedów.jac61b napisał(a):julia245 napisał(a):Wiem ze juz poruszalam ten wontek ale interesuje mnie jak przejechac najlepiej tzn.najtaniej bo ta słowenia mnie przeraza te 35 euro bardzo prosze o odp nie mamy nawigacji wiec prosze o szczegulnie pozdrawiam
Napisanie postu z tyloma błędami, wyraża brak szacunku dla innych forumowiczów.Dlatego dziwię się, że ktoś zechciał nań odpowiedzieć.
A czy wszyscy na drodze przestrzegaja przepisow ruchu drogowego? Przekraczanie predkosci w PL jest niemalze norma. W kazdym razie jesli ktos popelnia bledy ortograficzne nie mozna go natychmiast za to krytykowac. Nie kazdy musi byc prof Miodkiem.małgosia b. napisał(a):kmarcin76 napisał(a):Nie jestem adwokatem Julki, ale nie kazdy ma obowiazek przestrzegac "przepisow" ortografii i raczej nikt celowo nie popelnia błedów.jac61b napisał(a):julia245 napisał(a):Wiem ze juz poruszalam ten wontek ale interesuje mnie jak przejechac najlepiej tzn.najtaniej bo ta słowenia mnie przeraza te 35 euro bardzo prosze o odp nie mamy nawigacji wiec prosze o szczegulnie pozdrawiam
ale nie kazdy ma obowiazek przestrzegac "przepisow" ortografii
z tym to nie mogę się zgodzić![]()
obowiązek ma każdy, niekiedy może nie wyjść tak jak chcemy.
.png)
kiedy wybiersz się na Pag ja jadę 07.08 z Katowicjulia245 napisał(a):Wiem ze juz poruszalam ten wontek ale interesuje mnie jak przejechac najlepiej tzn.najtaniej bo ta słowenia mnie przeraza te 35 euro bardzo prosze o odp nie mamy nawigacji wiec prosze o szczegulnie pozdrawiam
.png)
gunsior napisał(a):Witam. Czy kierując się na drogę 86 trzeba przejechać płatną autostradą M1? Czy jedzie się drogą nr 10 i w centrum miejscowości Monsonagyarowar skręcić tak, żeby przeciąć M1 pd kontem prostym. Samej autostrady jest parę kilometrów i nie opłaca się kupować winety. Dzieki.
.png)
gunsior napisał(a):Węgry - (od przejścia w Rajce) do Monsonagyarowar - bezpłatny odcinek.
wskakujesz na drogę krajową Węgierską 86 i cały czas tą drogą do przejścia HU/SLO w Redics - Lendava
Witam. Czy kierując się na drogę 86 trzeba przejechać płatną autostradą M1? Czy jedzie się drogą nr 10 i w centrum miejscowości Monsonagyarowar skręcić tak, żeby przeciąć M1 pd kontem prostym. Samej autostrady jest parę kilometrów i nie opłaca się kupować winety. Dzieki.