Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 17.04.2025 06:58

DominikI napisał(a):Przeglądałem jakiś czas oferty na booking czy innych portalach z kwaterami i żeby znaleźć coś w miarę blisko morza i nie komuna w środku to trzeba się kręcić w okolicy 150euro za noc.

Bzdurka...

Zawsze mam widok na morze i nigdy nie płaciłem więcej niż 65 euro. A w ubiegłym roku przeglądając wrześniowe oferty na Brać to wogóle łapałem się za głowę, na 10 dni dla 4 osób w nowych apartamentach za 1500zł.

Np ten:
https://www.booking.com/hotel/hr/beauti ... ms.pl.html
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 17.04.2025 07:01

leswac napisał(a):
wikol napisał(a):
leswac napisał(a):(...) przykład
1 dzień na plaży 2 leżaki 10 euro, 5 piw dla mnie
Grubo, 5 browarów w upale na plaży.
(...)
słowo wyjaśnienia.... (...)
Dlaczego się tłumaczysz komuś, kto nie zrozumiał, co zostało napisane?
Jeśli ktoś interpretuje porównanie kosztów 2 leżaków z 5 piwami jako obligatoryjne wypicie ich na upalnej plaży, to jest to jego problem.
Nie takie perełki już tu sadził.
Chyba że... cierpisz na: "a co inni o mnie powiedzą/pomyślą?".
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 17.04.2025 07:04

Krzychooo napisał(a):...
Hmm, chyba przez te 15 lat koszt wakacji w Chorwacji nie zmienił się aż tak radykalnie, jak twierdzą niektórzy (biorąc pod uwagę wzrost zarobków Polaków). Wiadomo, dużo zależy od sposobu spędzania urlopu, ale przecież 15 lat temu też tak było.

Biorąc pod uwagę powyższe, z roku na rok jest taniej. Wystarczy sobie przeliczyć ilość pensji potrzebnych na zaspokojenie wakacyjnych potrzeb, tych w sezonie i poza. Kiedyś człowiek musiał oszczędzać w Chorwacji na wszystkim. Obecnie kolacja w knajpie to standard, a dwa, trzy wypady w roku nie stanowią problemu finansowego, Polska w przerwach świątecznych, feryjnych i majówkowych, wychodzi chyba drożej, ale nie jestem pewny, bo od lat nie praktykuję.

@leswac - współczuję, że tylko w sierpniu jeździsz, rok czekania to faktycznie tortury. Na emeryturze,....
po sezonie, wyprowadzka na 2 ,3 miesiące to minimum :D

@empire13- nie warto dyskutować :idea: , jej już tylko chodzi o szczucie i hejt na Cro :glupek:
A RM przepiękna i tak jak piszesz, wymarzone miejsce dla ludzi, którzy uwielbiają tłumy na plażach w sezonie ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.04.2025 07:21

Konrad mam na myśli rok czekania na dłuuuuuugi urlop w Chorwacji. W ciągu roku zdarzają się wypady nieplanowane.....2-3 razy w roku więc jakoś to wytrzymuje :mg: :mg: :mg:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 17.04.2025 07:28

victoo napisał(a):
DominikI napisał(a):Przeglądałem jakiś czas oferty na booking czy innych portalach z kwaterami i żeby znaleźć coś w miarę blisko morza i nie komuna w środku to trzeba się kręcić w okolicy 150euro za noc.

Bzdurka...

Zawsze mam widok na morze i nigdy nie płaciłem więcej niż 65 euro. A w ubiegłym roku przeglądając wrześniowe oferty na Brać to wogóle łapałem się za głowę, na 10 dni dla 4 osób w nowych apartamentach za 1500zł.

Np ten:
https://www.booking.com/hotel/hr/beauti ... ms.pl.html

Co mi po takim apartmanie który jest ładny i nowy i nad morze jest z buta 500m i to do miejsca gdzie nie da się plażować?
Cena powinna być wypadkową jakości i odległości do morza. Jeśli komuś nie przeszkadzają codzienne wędrówki lub jeździ na plażowanie autem albo w ogóle nie plażuje, to taki app jest fajny. Wart zainteresowania.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 17.04.2025 07:31

współczuję, że tylko w sierpniu jeździsz, rok czekania to faktycznie tortury. Na emeryturze,....
po sezonie, wyprowadzka na 2 ,3 miesiące to minimum 

Fajnie jakby jeszcze druga połówka miała takie możliwości...
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 17.04.2025 07:38

leswac napisał(a):Konrad mam na myśli rok czekania na dłuuuuuugi urlop w Chorwacji. W ciągu roku zdarzają się wypady nieplanowane.....2-3 razy w roku więc jakoś to wytrzymuje :mg: :mg: :mg:

No to kamień z serca, bo aż łzy się cisnęły ;)

victoo napisał(a):...
Zawsze mam widok na morze i nigdy nie płaciłem więcej niż 65 euro. A w ubiegłym roku przeglądając wrześniowe oferty na Brać ...

Z Bračem proszę tu tak nie szaleć ...W sezonie najlepsza Makarska :coool:
Marlowe1994 napisał(a):(...)
Cena powinna być wypadkową jakości i odległości do morza. Jeśli komuś nie przeszkadzają codzienne wędrówki lub jeździ na plażowanie autem albo w ogóle nie plażuje, to taki app jest fajny. Wart zainteresowania.

Kluczowa sprawa, bo miejsce wypadowe na drugą stronę wyspy :hearts: ideales.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 17.04.2025 07:40

Marlowe1994 napisał(a):
współczuję, że tylko w sierpniu jeździsz, rok czekania to faktycznie tortury. Na emeryturze,....

Moja będzie wcześniej ode mnie :ciska:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 17.04.2025 07:44

marekkowalak napisał(a):Ale za 150 euro to ja nawet w tym roku w Szwajcarii noclegu tranzytowego nie wynajmuję (przez booking), a wiadomo, że to jeden z najdroższych krajów kontynentu!!!

Jeśli pisałeś o dwóch osobach to ok, ale ja w tej cenie w życiu nie znajdę noclegu dla 4 osób na Kretach, Korfu, Sycyliach czy Majorkach (w sezonie) w miarę cywilizowanych warunkach, stąd też jak wynika z tego wątku, powyższe destynacje nie mają startu do Chorwacji.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 17.04.2025 07:52

Trajgul napisał(a):
marekkowalak napisał(a):Ale za 150 euro to ja nawet w tym roku w Szwajcarii noclegu tranzytowego nie wynajmuję (przez booking), a wiadomo, że to jeden z najdroższych krajów kontynentu!!!

Jeśli pisałeś o dwóch osobach to ok, ale ja w tej cenie w życiu nie znajdę noclegu dla 4 osób na Kretach, Korfu, Sycyliach czy Majorkach (w sezonie) w miarę cywilizowanych warunkach, stąd też jak wynika z tego wątku, powyższe destynacje nie mają startu do Chorwacji.
8O 8O 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.04.2025 07:55

Habanero napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):

A moja 2 lepsza połowa nie wraca w ogóle do Polski po urlopie tylko zostaje. ma pracę w Splicie :ciska: :ciska: :ciska:
i wszystko zgodnie z prawem polskim i chorwackim. umowa o pracę, ubezpieczenia, składki, podatki.....taka pożyje.....
Ostatnio edytowano 17.04.2025 08:00 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 17.04.2025 07:57

Habanero napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):

No bywa i tak :D
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 17.04.2025 08:00

A moja 2 lepsza połowa nie wraca w ogóle do Polski po urlopie tylko zostaje. ma pracę w Splicie

No proszę. Porozumiewa się w pracy biegle chorwackim?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.04.2025 08:21

no może nie tak jak ja ale dogada się już bez problemów. a taka była na nie jak ją goniłem do nauki języka :mg:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 17.04.2025 08:31

leswac napisał(a):no może nie tak jak ja ale dogada się już bez problemów. a taka była na nie jak ją goniłem do nauki języka :mg:

No to już jest grube zaangażowanie :spoko:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 931
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone