Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 17.04.2025 21:59

Z ciekawości jaką miałeś miejscówkę w planie w Sutivanie? Rok temu tam byłam i szukałam noclegów dla siebie 2 i dla szwagra 2+2... Może akurat mam ich ofertę na mailu?
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 17.04.2025 23:10

piekara114 napisał(a):Opcja basenu i śniadań wszędzie cenę mocno podbija, a jeszcze jak rezerwacja przez booking i mega konkretna lokalizacja to nie ma co porównywać do bezpośredniej rezerwacji w dowolnym miejscu w danym regionie i bez tych udogodnień.....

Może mnie ktoś oświeci, bo ja nigdy nie mogłem zrozumieć, po co komuś na kwaterze basen, skoro jedzie nad czysty i ciepły Adriatyk...

Argument fotek na instagrama czy tym podobny ściek pomijam...
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 18.04.2025 06:03

Apartament 216 e/ 6nocy, przelot 93e /osoba w dwie strony, samochód z ub. 6 dni - 110e.
Razem dla jednej osoby, bez wyżywienia, majówka na RM ok. 420e + paliwo ok. 80 e.
Wyjdzie 500euro za 1 osobę, bez wyżywienia.
Każda następna osoba to dodatkowe 93euro/za samolot/.
Czy to dużo, czy mało ?
Dla mnie może być ;)
Brasilia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brasilia » 18.04.2025 06:05

marekkowalak napisał(a):Może mnie ktoś oświeci, bo ja nigdy nie mogłem zrozumieć, po co komuś na kwaterze basen, skoro jedzie nad czysty i ciepły Adriatyk...

Argument fotek na instagrama czy tym podobny ściek pomijam...

Ja też nie widzę sensu szukania apartamentów z basenem... po całym dniu plażowania mam w tym basenie zrelaksować się, dalej pływać czy umyć z soli? 8) Kilka lat temu baseny przy apartamentach były rzadkością w okolicach Riwiery Makarskiej, teraz widzę, że ludzie upychają te baseny gdzie tylko się da (czasem wielkości większej wanny) i cena cyk 50E do góry :glupek:
Użytkownik usunięty
Re: Aktualne wieści z Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2025 06:40

mi ciężko powiedzieć co do drożyzny. jedyne co zobaczę na własne oczy to ceny w sklepach i konobach. Ja za nocleg za apartament płacę tę sama kwotę od 2019 roku i są to śmieszne pieniądze za wielki pokój, kuchnie, łazienkę i balkon w widokiem na morze ......aż strach pomyśleć jak mój Gospodin Slaven się zbiesi i podwyższy..... :mg: :mg: :mg: :mg:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 18.04.2025 07:58

piekara114 napisał(a):Z ciekawości jaką miałeś miejscówkę w planie w Sutivanie? Rok temu tam byłam i szukałam noclegów dla siebie 2 i dla szwagra 2+2... Może akurat mam ich ofertę na mailu?

Villa Anni, 85E za pokój 2+1 (na ich stronie), teraz musiałbym mieć większy.

marekkowalak napisał(a):Może mnie ktoś oświeci, bo ja nigdy nie mogłem zrozumieć, po co komuś na kwaterze basen, skoro jedzie nad czysty i ciepły Adriatyk...

Jakbyście uważniej czytali, to nie trzeba byłoby wyjaśniać, że nie pisaliśmy (ja i Piekara) o Chorwacji i Adriatyku. Sam wspomniałeś Szwajcarię, a ja zrobiłem porównanie cenowe do innych wysp. Gdyby nie Twój wpis, to bym pewnie nie zaczął w ogóle o tym pisać.
Brasilia napisał(a):Ja też nie widzę sensu szukania apartamentów z basenem... po całym dniu plażowania mam w tym basenie zrelaksować się,

To tak jakbym ja napisał, że nie widzę sensu całodniowego plażowania ale nie napiszę ;) Jak już wspomniałem pisałem o greckich wyspach, a tam takich przybytków (basenów) od groma. A, że nie latamy z biurem podróży do hoteli na "alle" to szukamy czegoś bardziej kameralnego czyli aparthoteli z basenem, co jest wg mnie idealnym rozwiązaniem. Mam nadzieję, że nie muszę Ci się tłumaczyć, z tego, że basen jest wartością dodaną szczególnie dla dzieci, i korzystają z niego nawet do godz. 22 oraz bardzo często po powrocie z plaży.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 18.04.2025 08:13

"Trajgul"]
Jakbyście uważniej czytali, to nie trzeba byłoby wyjaśniać, że nie pisaliśmy (ja i Piekara) o Chorwacji i Adriatyku. Sam wspomniałeś Szwajcarię, a ja zrobiłem porównanie cenowe do innych wysp. Gdyby nie Twój wpis, to bym pewnie nie zaczął w ogóle o tym pisać.

Tutaj niektórym nie wytłumaczysz że istnieje jakikolwiek świat poza Chorwacją :rotfl: Klapki na oczach :oczy:
adamosos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamosos » 18.04.2025 08:44

W kwestii basenu - z tak prozaicznego powodu że młody ma jakieś uczulenie i nie bardzo cokolwiek pomaga, jak posiedzi w słonej wodzie na słońcu, to po 3-4 dniach zaczyna mieć wysypkę która po wejściu do słonej wody piecze jak cholera. Więc pomimo że lubi się taplać w połowie tygodnia pobytu już do morza nie włazi i wtedy przydaje się basem - dodam że najlepiej jak basen ma 2,5 m głębokości bo lubi bestia wrzucać sobie coś do wody i potem po to nurkować.
Więc idealnie było na campingach, bo tam basenów jest zwykle kilka różnych. Mały basenik przy apartamencie wielkości 2x4m nie jest rozwiązaniem.

Ale fakt kółeczko wzajemnej CroDoracji działa ;) wyśmienicie.

Z ciekawości (ktoś pisał że nie znajdzie w dobrej cenie w Gre) wrzuciłem na bęben kilka miejscówek na Krecie - 2 tygodnie 26.07 - 9.08 - mam mnogość kwater między 3,5 K - 5 K za te dwa tygodnie (2 osoby). Niektóre należy odrzucić ale i tak dużo jest bardoz sympatycznych.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 18.04.2025 08:52

adamosos napisał(a):W kwestii basenu - z tak prozaicznego powodu że młody ma jakieś uczulenie i nie bardzo cokolwiek pomaga, jak posiedzi w słonej wodzie na słońcu, to po 3-4 dniach zaczyna mieć wysypkę która po wejściu do słonej wody piecze jak cholera.

Tak się Młodemu dzieje na campach?
Pytam bo zdarzyło nam się dwukrotnie być na kempingach i mój mąż dostawał na nich właśnie potwornej wysypki. Takie czerwone coś jak pokrzywka. Piekło, paliło, nie pozwalało wyjść na słońce ani wejść do słonej wody. Okazało się być reakcją na fruwającą wszędzie na kempingu suchą wykoszoną trawę. Trochę pomagało smarowanie tej wysypki fenistilem.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 18.04.2025 08:58

Klapki na oczach 

Nawet klapki na szpilce :lol:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 18.04.2025 09:04

adamosos napisał(a):Z ciekawości (ktoś pisał że nie znajdzie w dobrej cenie w Gre) wrzuciłem na bęben kilka miejscówek na Krecie - 2 tygodnie 26.07 - 9.08 - mam mnogość kwater między 3,5 K - 5 K za te dwa tygodnie (2 osoby). Niektóre należy odrzucić ale i tak dużo jest bardoz sympatycznych.

Nie wiem kto, bo chyba nie ja. Ja pisałem o 4 osobach i z basenem i w konkretnych miejscowościach, co zresztą doprecyzowałem.
Ostatnio edytowano 18.04.2025 09:04 przez Trajgul, łącznie edytowano 1 raz
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 18.04.2025 09:04

Widzisz @Trajgul już Cię allinek wyjaśnił :lol:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 18.04.2025 09:07

Kurde, który, bo nie widzę tu "allinków"? Takich spotykam w życiu poza cro.pl ale staram się ich nie krytykować (zbyt mocno ;))
adamosos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamosos » 18.04.2025 09:29

Kapitańska Baba napisał(a):Tak się Młodemu dzieje na campach?

Nie na campach tylko w śródziemnym - dlatego basen wskazany jako alternatywa - niezależnie czy Cro czy Gre, słona woda + słońce, trochę lepiej jest jak pływa w koszulce z długim rękawem ale tylko trochę. Małżonka kupowała już jakieś extra maści konsultowaliśmy z lekarzem i średnio cokolwiek pomaga.
Taki jego urok ;)
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 18.04.2025 09:43

Trajgul napisał(a):Jakbyście uważniej czytali, to nie trzeba byłoby wyjaśniać, że nie pisaliśmy (ja i Piekara) o Chorwacji i Adriatyku. Sam wspomniałeś Szwajcarię, a ja zrobiłem porównanie cenowe do innych wysp. Gdyby nie Twój wpis, to bym pewnie nie zaczął w ogóle o tym pisać.

Sorry, nie odnoś mojego wpisu konkretnie do siebie.

Ja tak ogólnie spytałem, bo się pojawił temat kwater z basenem - a u mnie w pracy też wiele osób jako pierwszy warunek wynajmu zakwaterowania wakacyjnego wymienia basen, w jakimkolwiek kraju. I nigdy nie potrafiłem zrozumieć sensu basenu nad Adriatykiem.

Faktycznie, kwestia uczulenia na sól morską może być jakimś argumentem (z drugiej strony - chlor w basenowej wodzie nie jest równie szkodliwy w takiej sytuacji?).

No ale to pojedyncze przypadki.

Wiem, że część damskiej załogi w mojej pracy jeździ na wakacje dla zdjęć na social media - ale jak mówiłem, ten argument w ogóle pomijam.

A reszta???
Pytałem - nie potrafią podać sensownych argumentów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 933
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone