Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.04.2025 07:30

Jednak Cena Czyni Cuda.
Niektórym przez tę cenę nawet Makarska zaczęła odpowiadać :glupek: :glupek: :glupek:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 16.04.2025 07:35

jest emeryturka i to nie mała  więc tak wygląda życie emeryta że zapierdzielasz więcej niż przed emeryturą 

Fajnie poczytać kogoś zadowolonego a nie tylko jęki i narzekania :spoko: Ale ja na emeryturze mam zamiar być emerytem i nie pracować :)
A co do kosztów to urlop kosztuje tyle ile wydamy :)
zawsze będzie to Dalmacja a konkretnie Brela Stomarica 

Nie myślałeś żeby poznać coś innego w cro a nie byc ciagle w Brelach? Poniekąd rozumiem takie przywiązanie do jednego miejsca bo też takie mam, ale staram się poznawać cro szerzej
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2025 08:26

Marlowe1994 napisał(a):
jest emeryturka i to nie mała  więc tak wygląda życie emeryta że zapierdzielasz więcej niż przed emeryturą 

Fajnie poczytać kogoś zadowolonego a nie tylko jęki i narzekania :spoko: Ale ja na emeryturze mam zamiar być emerytem i nie pracować :)
A co do kosztów to urlop kosztuje tyle ile wydamy :)
zawsze będzie to Dalmacja a konkretnie Brela Stomarica 

Nie myślałeś żeby poznać coś innego w cro a nie byc ciagle w Brelach? Poniekąd rozumiem takie przywiązanie do jednego miejsca bo też takie mam, ale staram się poznawać cro szerzej

Widzisz Brela Stomarica to nasza baza wypadowa. Tam mamy serdecznych Przyjaciół Chorwatów od lat którzy traktują już nas nie jak turystów ale jak swoją rodzinę. Onie byli również kilka razy u nas w Polsce na nasze zaproszenie. Więc widzisz to inna zupełnie bajka. Ja też mam inne ceny za nocleg praktycznie o wiele niższe niż dla innych turystów.
W samej Breli znam dziesiątki Chorwatów. Z Breli ruszamy na wycieczki na Peljesać, do Zadaru, na Pag, do Dubrownika, do Mostaru, do Sarajewa, do Medugorje, do części Chorwacji oddalonej od morza jak Sinj, Długopolje, Knin. Wiem zaraz ktoś napisze że odległości ale tak właśnie lubimy.......minus ogromny że na miejscu zużywamy sporo paliwa dodatkowo......... :mg: ale to pikuś.......
ps. Wilekonocne Święta spędzamy razem z naszą chorwacką rodziną przyjeżdża już jutro kilka osób z Breli do Poznania..........takie polsko-chorwackie jaja wielkonocne z wyjściem na mecz Lech-Cracovia 3-0 :mg: :mg: :mg:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 16.04.2025 08:40

Super temat, to miłe jak miejscowi uważają nas za swoich. To się zdarza raczej nieczęsto. Też kiedyś dawno słyszałem ti si naš. Ale to było dawno. Cro się zmienia.
Co do poznawania to ja zwiedzam bardziej lokalnie. Bez dużych przebiegów. Dzielę urlop na część wypoczynkową, czyli plaża i część poznawczą która nie jest najczęściej nad morzem.
Ja święta też spędzam ze znajomymi, bez religijnego mycia okien i stania przy garach :lool:
Znajomi Chorwaci- bezcenne. Choćby do szlifowania języka.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2025 08:49

20240820_150701.jpg
20240820_140347.jpg
20240818_201050.jpg
20240818_175015.jpg
Marlowe1994 napisał(a):Super temat, to miłe jak miejscowi uważają nas za swoich. To się zdarza raczej nieczęsto. Też kiedyś dawno słyszałem ti si naš. Ale to było dawno. Cro się zmienia.
Co do poznawania to ja zwiedzam bardziej lokalnie. Bez dużych przebiegów. Dzielę urlop na część wypoczynkową, czyli plaża i część poznawczą która nie jest najczęściej nad morzem.

i o to chłodzi........ :verryhappy: swoją drogą to chyba było w 2019 roku jak mnie przechrzcili na "dalmatyńską nutę" i wołają na mnie nie Leszek tylko Leśko i do tego dodają Dalmatinac......i jak jestem w Dalmacji jasna sprawa mecze Hajduka to zaszczyt, honor i obowiązek.......

ps. zagadka dla Cromaniaków co to za dom z czerwoną dachówką.......... :jezykprosto: :jezykprosto: :jezykprosto:
wwwmarco
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wwwmarco » 16.04.2025 09:04

leswac napisał(a)::piwo: :piwo: :piwo: na browarach ???nigdy ! to artykuł pierwszej potrzeby :mg: :mg: :mg:
na chleb i masło może zabraknąć ale na piwo NIGDY :glupek: :glupek: :glupek:

Jednym słowem, swój chłop z Ciebie :) bez jedzenia człowiek pociągnie 30 dni, ale niestety bez picia tylko 5 :) czyli w moim przypadku jeszcze przed połową urlopu zgon :)
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 16.04.2025 09:04

Ja na szczęście kopaniem skórzanego balonu się nie interesuję :lool: to i na mecze nie chodzę.
A co do kosztów to tak myślę, że te ok 3800 ojro za taki urlop to nie jest jakaś porażająca kwota. Można z tego z 500 ojro urwać na browarach :lool:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2025 09:19

Marlowe1994 napisał(a):Ja na szczęście kopaniem skórzanego balonu się nie interesuję :lool: to i na mecze nie chodzę.
A co do kosztów to tak myślę, że te ok 3800 ojro za taki urlop to nie jest jakaś porażająca kwota. Można z tego z 500 ojro urwać na browarach :lool:

tak jak pisałem wcześniej "pa ne ma śanse" czyli nie wchodzi w grę. nie ma takiej możliwości. co najwyżej to może być więcej na browary niż mniej.... :jezykukos:
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 16.04.2025 16:46

Kapitańska Baba napisał(a):Jednak Cena Czyni Cuda.
Niektórym przez tę cenę nawet Makarska zaczęła odpowiadać :glupek: :glupek: :glupek:

Przecież Makarska to ładna miejscowość. Jedyna jej wada to tłumy w sezonie.
Po sezonie na kilka dni jest bardzo ok.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 16.04.2025 18:50

leswac napisał(a): samego piwa dziennie od 5-8 sztuk zejdzie :verryhappy:

przykład
1 dzień na plaży 2 leżaki 10 euro, 5 piw dla mnie

Grubo, 5 browarów w upale na plaży.
Musisz być dobrze zrobiony w takich warunkach do tego codziennie naj...bany :lol:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 16.04.2025 19:33

wikol napisał(a):

przykład

Musisz być dobrze zrobiony w takich warunkach do tego codziennie naj...bany :lol:

5 browarów przez cały dzień i nawalony? :roll: :lool: Musiałby ważyć 40kg a nie 85 :lol:
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 16.04.2025 20:51

kurde,
czytając ostatnie", dni" to wychodzi
że najważniejsze w Cro są "browary"
nie abym miał coś przeciw ,sam konsumuje ale nie abym sobie stawiał jakieś "poprzeczki"
czy minima,
ale aby najważniejszym "tematem" urlopu były "browary"?
to jakas masakra,
to będąc w naszym pieknym kraju przez pozostałą częsć roku
"browarow" pić nie można ?
tym bardziej że "nasze" są raczej lepsze,
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 16.04.2025 22:01

Jak ktoś dużo będzie spożywał to będzie miało wpływ na to ile kosztuje urlop w Chorwacji :) Wpisuje się to w temat wątku.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 16.04.2025 22:29

DominikI napisał(a):Poza sezonem to wszędzie można szukać okazji i znaleźć coś fajnego. Bardzo istotną sprawą jest to czy wynajmujemy coś przez pośrednika czy samemu prywatnie. Przeglądałem jakiś czas oferty na booking czy innych portalach z kwaterami i żeby znaleźć coś w miarę blisko morza i nie komuna w środku to trzeba się kręcić w okolicy 150euro za noc. W Polsce jednak łatwiej coś taniej no ale to inne warunki.
Jak ma ktoś namiary na cywilizowane miejsce blisko morza i w cenie do 100e za noc to z chęcią poznam takie oferty na przyszłość.

Jeżdżę do tej Chorwacji od 16 lat (najpierw z dzieciakami, od 6 lat tylko z żoną) i jeszcze nie zdarzyło się, żebym za apartman płacił więcej niż 75 euro - a zawsze mamy kwaterę blisko morza (plaży) i blisko centrum, najczęściej też z widokiem na morze (chociaż nie jest to dla mnie priorytet, bo na Adriatyk napatrzę się codziennie z plaży). Nigdy w Chorwacji nie rezerwowałem przez booking ani pośredników, zawsze indywidualnie, ewentualnie przez chorwackie strony z kwaterami (ale tam są z reguły tylko ceny orientacyjne, a końcowe i tak się ustala z właścicielem).

Ale za 150 euro to ja nawet w tym roku w Szwajcarii noclegu tranzytowego nie wynajmuję (przez booking), a wiadomo, że to jeden z najdroższych krajów kontynentu!!!

No i oczywiście zawsze wyjazd w sezonie (w 90% lipiec, pozostałe 10% sierpień)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.04.2025 06:24

Marlowe1994 napisał(a):
wikol napisał(a):

przykład

5 browarów przez cały dzień i nawalony? :roll: :lool: Musiałby ważyć 40kg a nie 85 :lol:

słowo wyjaśnienia....zwróćcie uwagę że mam na myśli 5-8 browarów przez cały dzień od powiedzmy 09.00 kiedy łykam pierwszy złocisty płyn do nawet 23.00 kiedy 2 ostatnie piwa piję na tarasie patrząc na Adriatyk. przez cały dzień dochodzi jedzenie aktywność fizyczna w postaci spacerów, pływanie i latanie po 200 schodów na górę plaży do pokoju na przykład po toasty i zimne owoce na lunch na plaży.......więc nie ma mowy o tym że ktoś jest pijany. jadę na wakacje nie po to żeby nawalony leżeć pod parasolem i robić wiochę "jak Cię widzą tak Cię piszą" :mg: :mg: :mg:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 930
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone