Niektórym przez tę cenę nawet Makarska zaczęła odpowiadać

.png)

.png)
jest emeryturka i to nie mała więc tak wygląda życie emeryta że zapierdzielasz więcej niż przed emeryturą
Ale ja na emeryturze mam zamiar być emerytem i nie pracować zawsze będzie to Dalmacja a konkretnie Brela Stomarica
Marlowe1994 napisał(a):jest emeryturka i to nie mała więc tak wygląda życie emeryta że zapierdzielasz więcej niż przed emeryturą
Fajnie poczytać kogoś zadowolonego a nie tylko jęki i narzekaniaAle ja na emeryturze mam zamiar być emerytem i nie pracować
A co do kosztów to urlop kosztuje tyle ile wydamyzawsze będzie to Dalmacja a konkretnie Brela Stomarica
Nie myślałeś żeby poznać coś innego w cro a nie byc ciagle w Brelach? Poniekąd rozumiem takie przywiązanie do jednego miejsca bo też takie mam, ale staram się poznawać cro szerzej
.png)
Marlowe1994 napisał(a):Super temat, to miłe jak miejscowi uważają nas za swoich. To się zdarza raczej nieczęsto. Też kiedyś dawno słyszałem ti si naš. Ale to było dawno. Cro się zmienia.
Co do poznawania to ja zwiedzam bardziej lokalnie. Bez dużych przebiegów. Dzielę urlop na część wypoczynkową, czyli plaża i część poznawczą która nie jest najczęściej nad morzem.
swoją drogą to chyba było w 2019 roku jak mnie przechrzcili na "dalmatyńską nutę" i wołają na mnie nie Leszek tylko Leśko i do tego dodają Dalmatinac......i jak jestem w Dalmacji jasna sprawa mecze Hajduka to zaszczyt, honor i obowiązek.......

.png)
leswac napisał(a)::piwo:![]()
na browarach ???nigdy ! to artykuł pierwszej potrzeby
![]()
![]()
na chleb i masło może zabraknąć ale na piwo NIGDY![]()
![]()
.png)
Marlowe1994 napisał(a):Ja na szczęście kopaniem skórzanego balonu się nie interesujęto i na mecze nie chodzę.
A co do kosztów to tak myślę, że te ok 3800 ojro za taki urlop to nie jest jakaś porażająca kwota. Można z tego z 500 ojro urwać na browarach

.png)
wikol napisał(a):leswac napisał(a): samego piwa dziennie od 5-8 sztuk zejdzie
przykład
1 dzień na plaży 2 leżaki 10 euro, 5 piw dla mnie
Grubo, 5 browarów w upale na plaży.
Musisz być dobrze zrobiony w takich warunkach do tego codziennie naj...bany

.png)
.png)
.png)
DominikI napisał(a):Poza sezonem to wszędzie można szukać okazji i znaleźć coś fajnego. Bardzo istotną sprawą jest to czy wynajmujemy coś przez pośrednika czy samemu prywatnie. Przeglądałem jakiś czas oferty na booking czy innych portalach z kwaterami i żeby znaleźć coś w miarę blisko morza i nie komuna w środku to trzeba się kręcić w okolicy 150euro za noc. W Polsce jednak łatwiej coś taniej no ale to inne warunki.
Jak ma ktoś namiary na cywilizowane miejsce blisko morza i w cenie do 100e za noc to z chęcią poznam takie oferty na przyszłość.
Marlowe1994 napisał(a):wikol napisał(a):leswac napisał(a): samego piwa dziennie od 5-8 sztuk zejdzie
przykład
1 dzień na plaży 2 leżaki 10 euro, 5 piw dla mnie
Grubo, 5 browarów w upale na plaży.
Musisz być dobrze zrobiony w takich warunkach do tego codziennie naj...bany
5 browarów przez cały dzień i nawalony?![]()
Musiałby ważyć 40kg a nie 85
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko